تهران - ایرنا - گروهک تروریستی «داعش» در اردوگاه‌های پناهجویان در شمال شرق سوریه فعالیت‌های خود را افزایش داده و در حال بازسازی این گروهک هستند.

تارنمای خبری لبنانی " العهد" امروز (دوشنبه) به نقل از شبکه تلویزیونی آمریکایی " الحره" نوشت: میانگین جرم و جنایت در این اردوگاه‌ها در هفته‌های اخیر افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی هشدار دادند که داعش هم اکنون به سرعت در حال تبدیل اردوگاه‌های پر جمعیت و در مقدمه آنها اردوگاه " الهول " به پایگاهی برای عملیات تروریستی خویش است.

مقامات مزبور خاطرنشان کردند که اقدامات خشونت آمیز وحشیانه داعش تنها بخشی از مشکل در اردودگاههای پناهجویان را تشکیل می‌دهد.

یک مقام آمریکایی دیگر به الحره گفت که داعش هم اکنون در حال جذب نیرو و تامین هزینه‌های مالی مورد نیاز خویش است و در همین رابطه با استفاده از شبکه‌های قاچاق در دو استان «الحسکه» و «دیرالزور» شماری از خانواده‌های عناصر خود را از الهول منتقل کرده و در چند ماه اخیر به اردوگاه‌های آوارگان، اسلحه قاچاق کرده است.  

سایر مقامات آمریکایی هشدار دادند: اردوگاه الهول با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت که اکثرشان زن و کودک هستند، نقش خود را به عنوان عامل اصلی تامین هزینه‌های مالی این گروه تروریستی فعال‌تر کرده است و در حال نقل و انتقال ذخایر نقدی این گروهک تروریستی است که تقریبا ۱۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

بر پایه این گزارش، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز اخیرا خاطرنشان کرد: برخی از دلالان در ترکیه توسط سامانه‌های نقل و انتقال پول موجود در اردوگاه‌ها اقدام به قاچاق پول می‌کنند.

اطلاعات امنیتی برخی از کشورهای عضو سازمان ملل حاکی است که صرف قاچاق انسان از اردوگاه‌های پناهجویان می‌تواند یک کار تجاری بزرگ به شمار برود، زیرا افراد قاچاقچی برای هر فرد ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار دلار تقاضا می‌کنند که گاهی این مبلغ به ۱۴ هزار دلار نیز می‌رسد.

در همین راستا " یاسمین الجمل " مشاور پنتاگون در امور خاورمیانه در سمینار مجازی گفت: اقدامات نامناسبی در الهول در جریان است . میانگین قاچاق زنان و پول نشان می‌دهد که داعش و هوادارانش واقعا می‌خواهند الهول را به مرکز و پایگاه جدیدی برای عملیات خود تبدیل کند.

بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط مرکز اطلاعات " روج آفا " وابسته به کردهای سوریه، تقریبا ۲۰۰ نفر از الهول در سال ۲۰۲۰ به خارج به طور قاچاقی بیرون برده شدند . البته بخاطر ثبت نشدن برخی از موارد آمار بیش از اینها است .

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در همین راستا در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الحره گفت: باقی ماندن ده ها هزار تن از پناهندگان بدون امکان بازگشت آنها به سرزمین‌شان تضمین سلامتی آنان در مقابل عناصر جنایتکار و تروریستی که در حال سوء استفاده از اهالی اردوگاه هستند را سخت‌تر کرده است. بسیار مهم است که کشورها هموطنان مقیم خود در اردوگاه‌ها را مشخص کرده و هر چه زودتر آنها را به خانه و کاشانه‌شان بازگرداند.

برخی از تحلیلگران هشدار دادند که احتمالا بحران آن قدر بالا گرفته که دیگر جامعه بین‌الملل نمی‌تواند از پیروزی‌های داعش در اردوگاه‌های آورگان در سوریه چشم‌پوشی کند.

العهد نوشت: «توماس جوسلین» عضو برجسته موسسه دفاع از دمکراسی‌ها گفت که ما هم اکنون در اردوگاه‌های سوریه شاهد همان جریانی هستیم که در اردوگاه‌های پناه‌جویان عراق پس از سرنگونی رژیم صدام حسین و بیرون آمدن تروریست‌ها از این اردوگاه‌ها، شکل گرفت .  

۱۴۸۷