ترامپ از لحظه ورود به کارزار انتخاباتی در تابستان ۲۰۱۵ میلادی تنها با شگرد «بحران آفرینی» و موج سواری بر بحران هایی که خود آنها را به وجود می آورد، توانست دوره ی چهار ساله ریاست جمهوریش را به پایان رساند؛ او پس از پایان دوره حکمرانی و خروج از کاخ سفید در یک اقدام بی سابقه و برای دومین بار از سوی مجلس سنا به استیضاح کشیده شد، رای نمایندگان سنا به تبرئه وی و عبورش از دومین دیوار بلند استیضاح، موجب نگرانی های جدی در عرصه داخلی آمریکا و متحدان خارجی این کشور شده است.
متحدان آمریکا نگران تعامل با دولت بایدن
دولت های متحد واشنگتن که با نگرانی چشم بر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دوخته بودند، با پیروزی جو بایدن نفس راحتی کشیدند، آنها اکنون با این چشم انداز که ترامپ از مهلکه دوم محکمه گریخته است و این احتمال وجود دارد که وی بتواند بار دیگر در انتخابات ۲۰۲۴ به کاخ سفید بازگردد، آشفته و نگران هستند.
متحدان آمریکایی با توجه به عملکرد چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا که طی چهار سال از مهم ترین پیمان ها و تعهدات بین المللی که اکثر آنها نتیجه تلاش های سیاسی چندین ساله دولت های قبلی بود، خارج و آنها را نقض کرد، حال با این نگرانی که همین رئیس جمهوری سابق می تواند دوباره به منصب قبلی خود بازگردد آنها را در انجام مذاکرات و توافقات آتی با دولت جو بایدن، قطعا مردد و محتاط تر خواهد ساخت.
از هم اکنون دولت بایدن که از زمان اعلام پیروزی در انتخابات ۱۳ آبان ۱۳۹۹ تا اول بهمن ماه، زمان ورود به کاخ سفید مورد بمباران و حملات لفظی و در ۱۷ دی ماه مورد حمله تروریستی شورشیان طرفدار ترامپ به بالاترین رکن قانون اساسی از سوی رقیب شکسته خورده خود قرار گرفته بود، حال بواقع تا پایان دوره دولت خود در سایه همین رقیب باقی خواهد ماند و تلاش های دیپلماتیک این دولت با بدعتی که ترامپ از خود بجا گذاشته، با دیده تردید از سوی متحدان واشنگتن و سایر دولت های جهانی نگریسته خواهد شد، چراکه می دانند پس از اتمام دوره دولت بایدن، ترامپ یا فردی مشابه ترامپ به کاخ سفید راه خواهد یافت و تمامی رشته های دولت قبلی را پنبه خواهد کرد.
دولتی که از سویی دیگر ناگزیر است دوره چهارساله آتی خود را در هراس امنیتی از سوی هواداران تروریست داخلی ترامپ به سر برد، چراکه اکنون ترامپ که به گفته شبکه خبری سی ان ان رهبر یک گروه تروریستی بوده و مشخص نیست طی چهار سال آینده دست به چه تحریکات نگران کننده امنیتی بزند.
سی ان ان در مورخ دوم بهمن ماه ۱۳۹۹ گزارش داده بود: ترامپ رهبر یک سازمان تروریستی است که امکان بازگشت به کاخ سفید را دارد.
عرصه داخلی: ظهور قدرت ضدواشنگتن
زمانی که فردی بتواند از میان بسیاری از بلایا و توفان های سیاسی جان سالم به درببرد، قطعا کاریزما پیدا می کند و از جانب قشری از افکار عمومی بعنوان ناجی انگاشته می شود، این حکایتی است برای ترامپ و هواداران وی که دارای خوی برتری نژادپرستانه توام با خشونت هستند.
درحمله تروریست های داخلی هوادار ترامپ در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ به کنگره آمریکا که بلندترین مقامات سیاسی این کشور سرگرم شمارش آخرین مرحله از آرا ریاست جمهوری بودند، بنابر آنچه رسانه های آمریکایی از این حمله تروریستی به تصویر کشیدند هیچ رنگین پوستی در میان این افراد به چشم نمی خورد.
ترامپ استاد بحران آفرینی و با سوار شدن بر موج برخاسته از بحرانی های بوجود آورده همواره خود را به ساحل موفقیت رسانده است.
وی از بدو آغاز کارزار سیاسی خود در تابستان ۲۰۱۵ نخستین حمله بارز و آشکار وی به جان مک کین سناتور تندروی سنا بود که کسی جلو دار وی نبود، به وی تاخت و او را لایق قهرمان جنگ در ویتنام ندانست، وی دراین باره با وجود حملات گسترده رسانه های آمریکایی به هیچ وجه حاضر به عذرخواهی نخواهد شد، ترامپ طی ۴ سال ریاست جمهوری رسانه های آمریکایی که دارای قدرت به زیر کشاندن هر رئیس جمهوری را دارند، حمله و آنها را «دشمن مردم» خواند.
حال که وی توانست کنگره آمریکا را برای دومین بار شکست دهد، با اهرم ۷۵ میلیون رای دهنده و هوادار، در قیاس با جمعیت بیش از ۳۲۰ میلیون نفری آمریکا، ۲۲ درصد مردم این کشور را پشت سر خود دارد، بواقع به قدرتی نگران کننده برای امنیت ملی دراین کشور و با توجه به اینکه بایدن در راس قدرت قرار دارد و وی را متهم به تقلب در آرای انتخاباتی می داند، به قدرتی ضد واشنگتن بدل خواهد کرد.
همه قربانی یک نفر
رسانه آمریکایی «ووکس» (Vox) در تحلیلی درباره دومین استیضاح ترامپ نوشته بود که این محکمه پنج بازنده و تنها یک برنده که خود ترامپ بود، داشت.
ووکس بزرگترین بازنده این استیضاح که در تاریخ آمریکا بی سابقه بود را قانون اساسی و نظام قانون اساسی در این کشور دانست، پس از دموکرات ها و سنای آمریکا و حتی تیم حقوقی وکلای ترامپ.
اکنون تارنمای خبری هیل گزارش می دهد که «مایکل ون دروین» ( Michael van der Veen ) وکیل حقوقی ترامپ در محکمه سنا خود به مرگ تهدید شده و خانه وی مورد حمله قرار گرفته، این درحالی است که شخص ترامپ که مسبب این بحران ها است در ملک خود واقع در مارولوگای فلوریدا در استراحت به سر می برد.
حزبی بعنوان حزب جمهوریخواه وجود ندارد
«ران براون اشتاین» (Ron BrownStein) تحلیلگر سیاسی و سردبیر ارشد رسانه خبری آمریکایی «آتلانتیک»، هشتم بهمن ماه در مصاحبه با سی ان ان، جمهوریخواهان را به نقض اصول دموکراسی در آمریکا متهم کرد و اینکه آنها از ترامپ واهمه دارند و خود را تحت حمایت وی قرار داده اند.
اشتاین درانتقاد از حزب جمهوریخواه به سی ان ان گفته است که تراامپ طی ۴ سال گذشته نشان داد که هیچ حد و مرزی برای پیشبرد کارهای خود نمی شناسد و جمهوریخواهان نیز طی این مدت اجازه دادند وی هرآنچه می خواهد انجام دهد.
به گفته اشتاین، سیگنال هایی که جمهوریخواهان درباره استیضاح ترامپ از خود بروز می دهند برای آینده نظام سیاسی آمریکا خطرآفرین است.
اشتاین به سی ان ان گفت: جمهوریخواهان هنوز خود را در سایه ترامپ می بینند، اگر خود را از سیطره ترامپ خارج نسازند، باید چهارسال توام با هراس را تجربه کنند، البته بواقع آنها خواهان قرار گرفتن در سایه و سیطره ترامپ هستند.
«ران براون اشتاین» تحلیلگرمسائل سیاسی شبکه خبری سی ان ان به صراحت دراین باره گفت: در واقع دیکتاتوری بر آمریکا سایه افکنده است.
در همین حال جان بوئر رئیس سابق مجلس نمایندگان در مصاحبه ای با شبکه خبری «ام. اس. ان. بی. سی» در ژوئن ۲۰۱۸به صراحت گفت: حزب جمهوریخواهی وجود ندارد، حزب رئیس جمهوری ترامپ وجود دارد.
نظام سیاسی آمریکا که کمتر از ۲۵۰ سال از قدمت آن می گذرد، اکنون علاوه بر بحران های به جای مانده از چهل و پنجمین رئیس جمهوری این کشور و وضعیت نابسامان سیستم درمانی و شکاف عمیق اجتماعی و سیاسی، با تبرئه ترامپ با بحرانی به مراتب وخیم تر و نگران کننده تر مواجه است.