قم - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم با اشاره به مشاهده ویروس انگلیسی در کشور گفت: اصحاب رسانه و مطبوعات قم در خصوص آگاهی رسانی و همچنین بیان هشدارهای لازم راجع زیان‌ها، خسارت‌ها و آسیب‌هایی که بواسطه نوع جهش یافته کرونا گریبانگیر جامعه می شود مسئولیت مهمی را بر عهده دارند.

بیژن سلیمان پور روز دوشنبه درسی و هفتمین جلسه شورای اطلاع رسانی قم در تالار کرامت استانداری افزود: بنا به تعبیر و اظهارنظر وزیر بهداشت ویروس جهش یافته در مناطق مختلف کشور وجود دارد و هم سرعت انتقال و هم میزان آسیب های آن در مقایسه با وضعیت قبلی افزایش پیدا کرده‌است.

وی  با بیان اینکه اصحاب رسانه، قلم و مطبوعات در رابطه با تبیین این موضوع وظیفه مهمی را عهده دار می‌باشند گفت: مردم باید در مورد این مساله حساس باشند چرا که این نگرانی است که در هفته های آینده و روزهای پایان سال شرایط بسیار سختی را داشته باشیم.

وی گفت: باید تلاش کنیم به هیچ وجه شرایط اسفندماه سال گذشته را از حیث شیوع و گسترش بیماری نداشته باشیم.

معاون استاندار قم تصریح کرد: درحال حاضر شرایط کرونایی قم به طور نسبی خوب است و باید مراقبت و اطلاع رسانی کنیم و حساسیت‌ها را بالا برده و با افراد جامعه نیز بیشتر صحبت نماییم و از عادی انگار خارج شویم و رعایت دستورالعمل‌ها را هم افزایش دهیم تا همین وضعیتی که الان با تلاش بخش درمان ایجاد شده را حفظ نموده و به سمت بهبودی پیش برویم.

وی در ادامه افزود: اما متاسفانه تغییر وضعیت کرونایی کشور بتدریج مشاهده می‌شود و در قم نیز برغم مطلوب بودن شرایط و نداشتن فوتی کرونایی طی ۲ هفته گذشته، ولی در پذیرش بیماران سرپایی شیب ملایم را حس می‌کنیم.

سلیمان پور تصریح کرد: اگر تلاش کنیم، اطلاع رسانی کنیم و رعایت‌ها را بالا ببریم در همین حد می‌ شود مدیریت کرد ولی اگر در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌ها ویروس جهش یافته وارد قم نیز بشود قطعا شرایط استان سخت خواهد بود.

وی گفت: موضوع عادی انگاری، بی تفاوتی و کاهش رعایت دستور العمل‌ها غیر قابل انکار است ولی کرونا در عین حالی که ناشناخته و پیچیده است اما این شناور بودن، تغییرها و جهش‌های مرتب تا به حال سبب شده که علم معاصر نتواند متناسب با این ویروس درمان قطعی را ارائه کند.

وی اضافه کرد: اما به هر حال زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اعمال محدودیت در برپایی تجمع ها، همایش ها و سمینارها تنها راه پیشگیری از این بیماری است و هر وقت این مسائل رعایت شده، این بیماری فروکش کرده است.

وی همچنین با اشاره به انجام واکسیناسیون کرونایی در قم گفت: دشمنان بعد از فرمایشی که رهبر معظم انقلاب پیرامون واکسن داشتند بر روی این مساله تمرکز کردند ولی هیچ نتیجه‌ای نگرفتند.

سلیمان پور یادآور شد: آنها دنبال این بودند که در داخل کشور در مورد تزریق واکسن واهمه و ترسی را ایجاد کنند ولی نظام، دولت و وزارت بهداشت در راستای فرمایش های رهبری در یک مسیری حرکت می‌کنند که فعلا یکی از استانداردترین  واکسن‌ دنیا را وارد کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود موضوع شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این بیمار یک بحث روتینی است و چندین دهه است که در کشور وجود دارد خوشبختانه تحت کنترل کامل است و به هیچ یک از واحدهای مرغداری قم آسیب وارد نشده‌است.

وی افزود: بحث انسانی در مورد این بیماری فعلا کاملا منتفی است و باید با اطلاع رسانی نامناسب سبب نشویم که قم در کانون توجه خصمانه دشمن قرار بگیرد و بخواهند بگویند که این بیماری نیز از قم آغاز شد.

۱۷۵ دوز واکسن کرونا در قم تزریق شد

مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه گفت: تاکنون ۱۷۵ دوز واکسن کرونا به جامعه هدف اولیه که عمدتا کادر بهداشت و درمان هستند تزریق شده‌است.

محمد تقی سلطانی با بیان اینکه پارت دوم واکسن روز بیست و نهم بهمن ماه جاری در استان تخلیه خواهد شد، افزود: خوشبختانه کسانی که تا الان واکسیناسیون را انجام دادند هیچ مشکلی نداشتند.

وی  همچنین تصریح کرد: چون ویروس جهش یافته انگلیسی جدید می‌باشد از این رو واکسن‌های کرونایی که در حال حاضر وجود دارد نوع جهش یافته را پوشش نخواهند داد.

وی با بیان اینکه خیز جدید کرونا را در کل کشور مشاهده می‌کنیم گفت: قم هنوز وارد این خیز نشده است کما اینکه آمار موارد بیماران سرپایی رشد را نشان می دهد.

سلطانی افزود: در صورتی که بخواهیم حساسیت مردم را بیشتر، و جامعه را از عادی انگاری خارج کنیم و توجه‌ها را به این مساله بیش از پیش جلب کنیم الان بهترین وقت است.

سلطانی خاطرنشان کرد: نگذاریم فرصت از دست برود و زمانی اقدام کنیم که دیگر چاره ای نیست.

مدیر گروه آموزش مرکز بهداشت قم گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی و همچنین موارد مرگ آن دور تا دور قم دیده شده و قطعا در استان نیز گردش داشته و ممکن است که به زودی دیده شود.

وی بیان کرد: چون این گردش در کل کشور اتفاق افتاده قم نیز از آن صدمه خواهد خورد.

کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند. همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.