«رضا مرادی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سامانه ناپایدار بارشی که از فردا (سهشنبه) وارد کشور میشود، استان مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد به طوری که در ابتدا موجب افزایش سرعت وزش باد به ویژه در نوار غربی استان خواهد شد.
وی ادامه داد: روز چهارشنبه سرعت وزش باد شدیدتر پیشبینی شده و در مناطقی از استان احتمال افزایش لحظهای سرعت باد به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دور از انتظار نیست.
مرادی اظهار داشت: از بعد از ظهر چهارشنبه از نوار غرب استان مرکزی بارشهای سامانه آغاز میشود و تا اواخر وقت چهارشنبه بتدریج بارشها سایر نواحی استان را نیز در بر میگیر که در ابتدا بیشتر به صورت باران است اما بتدریج در مناطقی از استان بویژه مناطق سردسیر و کوهستانی تبدیل به برف میشود.
وی افزود: این سامانه از بعد از ظهر پنجشنبه تا اوایل شب بتدریج از استان عبور میکند و به دلیل وزش باد شدید در مناطقی از استان مرکزی در روز پنجشنبه احتمال کولاک برف در برخی از مناطق بویژه مناطق کوهستانی وجود دارد.
مرادی تصریح کرد: با عبور این سامانه دمای هوا بصورت محسوسی کاهش پیدا میکند و سرما نقاط مختلف استان مرکزی را فرا میگیرد.
وی گفت: ساوه با بیشینه دمای ۲۱ درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین و کمیجان با کمینه دمای ۶ درجه سانتیگراد زیر صفر سردترین شهر استان مرکزی در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
۱۲۴.۶دهم میلیمتر بارندگی در سال زراعی جاری (اول مهرماه امسال) تاکنون در استان مرکزی به ثبت رسیده که این میزان ۶ درصد در مقایسه با بلند مدت کمتر است.
ایستگاه هواشناسی اراک به عنوان اولین مورد در استان مرکزی در سال ۱۳۲۷ در مرکز شهر تاسیس شد و بعد از مراحلی اداره هواشناسی اراک در سال ۱۳۷۴ به اداره کل هواشناسی استان مرکزی ارتقاء یافت و در سال ۱۳۸۶ نیز مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان به بهره برداری رسید.