به گزارش ایرنا، صابر سهرابی دوشنبه ۲۷ بهمنماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حفظ عنوان پایتختی کتاب در استان فارس مسیر رسیدن به عنوان جهانی را تسهیل میکند، عنوان کرد: طی دو سال گذشته، با هماهنگی و تلاش همه ارگانها بهویژه شهرداریها در شهرهای صدرا و اوز و شیراز، فارس توانست با کسب سه عنوان برگزیده پایتختی کتاب ایران در مقامهای اول، دوم و سوم نشان دهد که فرهنگسازی برای نهادینه کردن کتابخوانی در این استان مورد توجه شهروندان است.
وی افزود: در یک سال گذشته نیز، جمعهای کتابخوانی در فارس، با وجود بیماری کرونا، در فضای مجازی و گاه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی به صورت حضوری، برگزار شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس این اقدامات را نشاندهنده فرهنگ بالنده فارس دانست و ابراز کرد: در استانی که بیشترین تعداد قومیتها، مذاهب و ادیان را در خود جای داده است ،کتاب پلی برای رسیدن به جامعهای آرام، شاداب، گفتوگومحور و سرزنده به شمار میآید.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس بیان داشت: پایتختی کتاب ایران برنامهای کشوری و بومی، بر پایه نیازها، تواناییها و ظرفیتهای بالفعل و بالقوه سراسر کشور است و اگرچه گزینش کتابخوانترین شهر از دریچه فرهنگسازی صورت میگیرد، تمرینی برای مشارکتجویی، تمرکززدایـی، توجـه به نظام برنامهریزی و تدویـن برنامههای بلندمدت فرهنگـی در سـطوح محلی خواهد بود.
وی از همه فرمانداران، بخشداران، شهرداران، روسای فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها و کنشگران فرهنگی و هنری خواست تا باری دیگر با پویایی برای مانایی فرهنگ کتابخوانی در فارس و ماندگار کردن پایتختی کتاب ایران در فارس تلاش و کنند.
طـرح انتخـاب و معرفـی پایتخـت کتـاب ایـران بـرای نخسـتین بـار در ۱۳۹۳ از سـوی معاونـت امـور فرهنگـی وزارت فرهنـگ و ارشـاد اسلامی در سراسـر ایـران بـرای ترویج کتابخوانی برگـزار شـد و از آن سـال بـه بعد بـه خاطر اسـتقبال خوبی کـه از این طرح شـد و همچنیـن برآوردهـای مثبت کارشناسـان از آن، بهصورت سـالانه برگزار میشود.
در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانستهاند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.
شیراز تا شهریور ۱۴۰۰ پایتخت کتاب ایران است و عنوان دوره هفتم پایتحت کتاب ایران برای پس از این تاریخ خواهد بود.