«حمید رضا مرادی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی در اطراف کویر میقان شهرستان اراک، ساوه، زرندیه، محلات و کمیجان امسال آغاز و در حال انجام است.
وی ادامه داد: ۶۴ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی امسال برای اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی در استان مرکزی اختصاص یافته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، کشت نهال و بوته کاری در اراضی بیابانی را از جمله اقدامات این اداره کل در راستای مقابله با بیابانزایی در استان عنوان کرد و گفت: کشت نهالهای مقاوم به خشکی و کم آبی شامل قره داغ و آتریپلکس به صورت هلالیهای آبگیر در این اراضی در حال انجام است.
مرادی خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی در استان مرکزی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در حال انجام است و بهرهبرداری از این طرحها در آینده نزدیک آغاز میشود.
وی، اجرای طرح بادشکن در اراضی بیابانی را از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی در راستای مقابله با بیابانزایی عنوان کرد و گفت: در راستای جوان سازی آتریپلسهای اطراف کویر میقان اراک، گیاهانی که به سن پیری رسیدهاند هرس و طرح بادشکنهای غیرزنده از بقایای این گیاهان در کویر میقان اجرای می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: اجرای طرح بادشکنهای غیر زنده پس از هرس و بسته بندی گیاهان آتریپلکس که به سن پیری رسیدهاند در ۱۲ کیلومتر از اراضی بیابانی کویر میقان اراک اجرا میشود.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد.