علی جان صادق پور روز دوشنبه در سی و هفتمین جلسه شورای اطلاع رسانی قم در تالار کرامت استانداری همچنین اظهار داشت: در موضوع تامین آب در دوران قبل از انقلاب تتها ۲۰ حلقه چاه در بستر رودخانه قمرود داشتیم و با امکانات اولیه و با کیفیت بسیار پایین به بخشی از شهر آبرسانی انجام میشد.
وی افزود: هم اکنون چهار منبع تامین آب درقم داریم که سد ۱۵ خرداد، سد کوچری و ۶۳ حلقه چاه داخل شهر از جمله آن است و سامانههای متعددی نیز به منظور تامین آب شهر قم طراحی کردیم.
صادق پور تاکید کرد: درقبل از انقلاب منبع خاصی برای تامین آب نداشتیم ولی درحال حاضر فارغ از سدهای موجود ۷۸ حلقه چاه در مدار است.
وی با بیان اینکه در قبل از انقلاب هیچ مورد تصفیه خانه آبی در قم نداشتیم ولی الان چهار تصفیه خانه داریم که در منطقه دودهک خارج از شهر قم قرار دارد افزود: ایستگاههای پمپاژ آب شهری نیز که فقط یک مورد با ظرفیت ۳۰۰ لیتر بود به پنج ایستگاه با گنجایش ۲ هزار و ۸۵۰ لیتر افزایش پیدا کردهاست.
وی ادامه داد: ایستگاههای پمپاژ آب بخش روستایی استان نیز در قبل از انقلاب صفر بود ولی الان ۲۳ ایستگاه پمپاژ داریم و این تاسیسات در حوزه کهک، قنوات و جعفریه وجود دارد
صادق پور افزود: در بحث مخازن آب شهری با افزایش ۱۱ برابری از چهار باب مخرن به ۴۵ باب مخزن رسیدیم و در بخش روستایی که در دوران قبل از انقلاب هیچ مخرنی نداشتیم نیز ۱۲۱ باب مخزن داریم.
مدیرعامل آبفای قم اضافه کرد: تعداد مخازن در مدار بهره برداری نیز از ۱۴ هزار متر مکعب به ۳۵۱ هزار مترمکعب رسیده و ۲۵ برابر افزایش پیدا کردهاست.
وی ادامه داد: طول شبکه آبرسانی شهری از ۳۰۰ کیلومتر به ۲ هزار و ۲۵۷ کیلومتر افزایش یافتهاست.
صادق پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ۳۷۴ هزار مشترک آب و همچنین ۱۲۷ هزار مشترک فاضلاب در این استان افزود: قم از جمله معدود شهرهایی است که دارای ۲ شبکه آبرسانی می باشد و آب شیرین نیز در بخش های وسیعی از شهر در اختیار است که ظرفیت تولید آن ۶ هزار مترمکعب میباشد.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه های قم قابلیت تصفیه ۳.۸ متر مکعب آب را دارند خاطرنشان کرد: یک تصفیه خانه جدید نیز به ظرفیت ۶.۵ میلیون مترمکعب در استان در حال ساخت است که پیش ببینی میکنیم در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
وی وجود ۳۷۰ هزار مترمکعب مخزن آب در استان را مورد توجه قرار داد و گفت: این حجم بالاتر از استانداردهای موجود است.
صادق پور با بیان اینکه میانگین خدمات شبکه آبرسانی سالم و بهداشتی بر اساس آمار جهانی ۸۵ درصد و طبق آمار کشوری ۹۹.۹ است این نرخ را در قم ۱۰۰ درصد ذکر کرد و افزود: میانگین خدمات آبرسانی در بخش روستایی هم بر اساس آمار جهانی ۵۳ درصد و همچنین کشوری ۸۲.۵ درصد و قم نیز ۹۶ درصد است.
وی یادآور شد: چهار درصد از روستاهایی که به منابع دسترسی ندارند نیز روستاهایی هستند که منابع آبی آنها از بین رفته و مجدد در آنها آبرسانی صورت می گیرد و طرحهایی هم در حال انجام است و به زودی ۱۰۰ درصد خواهد شد.
صادق پور با بیان اینکه ۲ نیروگاه برق آبی با تولید ۳.۵ مگاوات برق و چهار نیروگاه خورشیدی نیز در قم در مدار بهره برداری است و یک نیروگاه بیوگاز هم ۱.۲ مگاوات برق تولید میکند گفت: شرکت آب و فاضلاب قم در سطح ملی و بین مللی به عنوان یک شرکت پیشرو شناخته شده و چندین محصولی که صرفا در انحصار شرکت های اروپایی بود هم در این استان تولید شده و نیازمندی صنعت آب و فاضلاب رفع، و وابستگی به خارج قطع شدهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامهای آبفای استان در مقابله با کرونا بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب قم همگام با دانشگاه علوم پزشکی این استان برخی از اقدام های بهداشتی مانند کلر زنی را انجام دادهاست.
قم در جذب تسهیلات کرونایی ویژه اصحاب رسانه جز ۱۰ استان نخست است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه با اشاره به پرداخت وام کرونایی ۱۶۰ میلیون ریالی به ۳۷۵ تَن از اصحاب رسانه این استان گفت: با توجه به پایین بودن جمعیت قم این استان جز ۱۰ استان اول در جذب این تسهیلات بودهاست.
سید موسی حسینی کاشانی همچنین ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای ارایه تسهیلات به مشاغل مختلف فرهنگی، هنری و رسانهای استان را مورد توجه قرار داد و گفت: طرحهای آن جهت ارسال به بانک آماده است و به تازگی نیز ۶۹ میلیارد ریال در اختیار فرهنگ و هنر رسانه قم قرار می گیرد و متقاضیان هم در حال معرفی شدن به بانک هستند.
وی با یادآوری اینکه این تسهیلات یک میلیارد ریالی و با نرخ سود چهار درصد است گفت: قم جز استانهایی است که به تعداد قابل توجهی از مجموعههایی که عضو صندوق اعتباری هنر هستند، هنر کارت داده می شود که در نخستین مرحله ۱۵ میلیون ریال به آن تزریق شدهاست.