بندرعباس - ایرنا - عضو هیات مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری کشور گفت: تورهای گردشگری دارای مجوز و زیر نظر دفاتر خدمات مسافرتی اغلب این پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند و بسیار اندک دیده شده که در اینگونه تورها فردی دچار بیماری شود.

ریما رستمی روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:نظارت بر روی این تورها هست و در صورت رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی توسط آنها امکان تذکر و برخورد وجود دارد اما بر روی تورهای بدون مجوز هیچ نظارتی نیست و مسوولان بایستی برای جلوگیری از فعالیت آنها اقدام کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری کرونا در تورهای بدون مجوز جای سئوال و ابهام وجود دارد، فعالیت آنها به دفاتر خدمات مسافرتی و تورگردان های مجاز آسیب وارد می‌کند.

عضو هیات مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری کشور ابراز داشت: از سوی دیگر گرانی سرسام آور نرخ بلیت‌های پروازی، ریلی و ترمینالی ضربه بزرگی به بدنه فعال صنعت بدون دود سفر و گردشگری وارد کرده است.

وی عنوان کرد: همچنین خانواده‌ها به سفر نیاز دارند و وادار کردن آنها به یکجانشینی و در خانه ماندن تاثیر منفی بر روحیه اعضای آن و نشاط اجتماعی و هم بر صنعت سفر و گردشگری برجای می‌گذارد و بهتر است این سفرها در قالب بسته‌های گردشگری توسط آژانس‌ها و تورگردان‌های دارای مجوز انجام گیرد.

گرانی بلیت هواپیما و قطار

رییس سابق انجمن راهنمایان گردشگری هرمزگان اشاره کرد: اکنون قیمت پرواز مسیر بندرعباس تهران به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۵ میلیون و ۹۸۰ هزار ریال و نرخ بلیت قطار در همین مسیر تقریبا بین ۲ میلیون و ۷۳۵ هزار ریال تا یک میلیون و ۲۲۳ هزار ریال رسیده است.

وی ادامه داد: با توجه به این نرخ‌های بلیت مقرون به صرفه است انتخاب و اولویت اول مسافران خودرو شخصی باشد، چرا که خودرو شخصی با ۵ سرنشین و هزینه سوخت بنزین و جریمه ۵۰۰ هزارتومانی به طور قطع نسبت به هزینه های سنگین بلیت پرواز و یا قطار و در برخی مواقع اتوبوس برای خانواده ۵ نفره صرفه‌ بیشتری دارد.

مدیر شرکت خدمات گردشگری و مسافربری تاکید کرد: نرخ بلیت بندرعباس به شهر زیارتی مشهد نیز با افزایش روبه‌رو بوده به طوری که نرخ بلیت قطار در این مسیر به مبلغی در حدود سه میلیون و ۱۹۰ هزار تا سه میلیون و ۹۸۹ هزار ریال و حتی چهار میلیون ریال رسیده است که این نیز سفر با خودرو شخصی را به صرفه‌تر کرده است.

رستمی ابراز داشت: خودرو برای خانواده‌های ایرانی تبدیل به چیزی شبیه خانه شده که می‌توانند در آن لوازم پخت و پز، چادر مسافرتی برای نشستن و خواب و وسایل دیگر را درون آن جای دهند و اگر بخواهند بلیت قطار یا هواپیما خریداری کنند باید بیش از مبلغ جریمه احتمالی بپردازند.

عضو هیات مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری کشور اشاره کرد: ضمن اینکه سفر با خودرو شخصی از هزینه های دیگر مانند هزینه رفت و برگشت فرودگاه، ایستگاه قطار و پایانه اتوبوس تا هتل، یابوم گردی و مسافرخانه می‌کاهد.

وی یادآور شد: برخی نیز برای گردش وارد هرمزگان می‌شوند که شناختی از جاذبه‌های گردشگری استان و راه های دسترسی به آنها ندارند و در عمل نیز منفعتی برای جامعه محلی ندارند.

مدیر شرکت خدمات گردشگری و مسافربری اشاره کرد: بهتر است این افراد در قالب تورهای گردشگری که توسط آژانس ها و راهنمایان دارای مجوز برای دیدن جاذبه‌های گردشگری اقدام کنند تا هم بیشتر از لذت سفر بهره‌مند شوند و هم دچار مشکل نشده و منفعتی هم به جوامع محلی برسد.