اگر نگاهی عمیق به تاریخ ۲۰۰ ساله کشورهای اسلامی بیندازیم به راحتی دست های پیدا و پنهان توطئه های انگلیس و یا همان روباه پیر در به آشوب کشیدن این کشورها به چشم می خورد که آخرین مورد آن مربوط به جنگ یمن می باشد.
جنگ یمن که در اثر تجاوز ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان از ششم فروردین ماه سال ۱۳۹۴ و در دوران ریاست جمهوری "باراک اوباما" شروع شد و در دوران ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" و با حمایتهای همه جانبه او شعلهورتر گردید، احتمال دارد با روی کار آمدن "جو بایدن" رییس جمهوری جدید آمریکا و تغییر سیاست کاخ سفید، شرایط جنگ یمن نیز تغییر کند، چراکه وی چه در دوران تبلیغات خود و چه پس از پیروزی در انتخابات، بارها اعلام کرده که اشتباهات دوران ترامپ درباره جنگ یمن را اصلاح خواهد کرد و به دنبال توقف این جنگ خانماسوز است.
کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که اگر آمریکا دست از حمایت های همه جانبه خود و همراهی با رژیم آل سعود در تجاوز به یمن بردارد این جنگ به سرعت پایان خواهد یافت، چرا که سعودی ها توان مقابله با رزمندگان یمنی را ندارند.
"دونالد ترامپ" رییس جمهوری سابق و جنگ طلب آمریکا در واپسین روزهای حضور خود در کاخ سفید در راستای خواستههای رژیمهای متجاوز امارات و عربستان سعودی، جنبش انصارالله و برخی از رهبران این جنبش را در لیست تروریستی آمریکا قرار داده بود، اقدامی که به شعله ور کردن جنگ یمن افزود، اما بایدن با ورود به کاخ سفید دستور لغو این اقدام را صادر و قرار است امروز (سه شنبه) نام جنبش «انصارالله» از فهرست تروریسم آمریکا خارج شود.
وزارت خارجه آمریکا جمعهشب گذشته رسماَ اعلام کرد که تصمیم دولت بایدن برای ابطال تصمیم دولت قبلی این کشور برای قرار دادن انصارالله یمن در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی از سهشنبه (امروز) اجرایی خواهد شد.
اقدام وزارت خارجه آمریکا در اعلام خروج نام جنبش انصارالله از فهرست گروههای تروریستی خارجی با واکنش مثبت این جنبش مواجه شد و «محمد علی الحوثی»، عضو شورای سیاسی انصارالله و رئیس کمیته عالی انقلاب یمن اعلام کرد، سخنان بلینکن نشان میدهد که تصمیمات مقامات سابق آمریکا در مورد این جنبش اشتباه بوده است.
جنگ یمن از ابتدای آغاز با اعتراض های برخی کشورها همچون ایران و عراق و بسیاری از گروه ها و فعالان حقوق بشری همراه بوده است، ولی متجاوزان و حامیانشان در شش سال گذشته فقط به فکر کشتار مردم یمن و ویرانی آن کشور بوده اند.
با روی کار آمدن بایدن به عنوان رییس جمهور آمریکا و تاکید وی بر توقف جنگ یمن (هرچند ظاهری هم که باشد)، امیدها برای توقف این جنگ بیهوده زنده شده، اما در حالی که دولت آمریکا به عنوان حامی اول تروریسم و آل سعود در منطقه اعلام کرده که در زمان کنونی دیگر نمی خواهد سلاح به عربستان بفروشد و خواهان توقف جنگ یمن است، دولت انگلیس اعلام کرده که به فروش سلاح به عربستان ادامه می دهد، اقدامی که با مخالفت های گسترده فعالان حقوق بشری و ضدجنگ در انگلیس مواجه شده است.
روزنامه گاردین در این باره گزارش داده، با وجود آنکه آمریکا و برخی از کشورهای دیگر فروش سلاح به عربستان سعودی را متوقف کردهاند، اما انگلیس همچنان به فروش سلاح همانند گذشته به ریاض ادامه میدهد.
فعالان حقوق بشری دولت لندن را متهم میکنند که منافع مالی ناشی از فروش تسلیحات به رژیم سعودی را به جان مردم یمن ترجیح میدهد. آنها دریافتهاند که در فاصله زمانی جولای تا سپتامبر (خرداد تا مهر) ۲۰۲۰ انگلیس مجوز فروش ۱.۳۹ میلیارد پوند سلاح به عربستان را صادر کرده که بخش عمده آن را موشک و بمب تشکیل میدهد.
بنابر همین گزارش، «بل ریبریو ادی» چندی قبل به همراه ۲۳ نفر دیگر از اعضای پارلمان انگلیس در نامه ای به وزیر خارجه این کشور به تداوم حمایت لندن از ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن اذعان کردند و خواستار توقف آن شدند.
بل ریبریو اِدی که عضو حزب کارگر انگلیس است، در صفحه توئیتر خود نامه ارسالی این ۲۴عضو پارلمان انگلیس را منتشر کرده بود. در این نامه خطاب به «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس آمده بود: «ما این نامه را در حمایت از «۲۵ ژانویه» که به عنوان روز جنبش «جهانی به جنگ یمن، نه میگوید» تعیین شده، مینویسیم؛ ما از صمیم قلب با اقدام این دولت محافظهکار در ادامه تجهیز تسلیحاتی ائتلاف به سرکردگی سعودی برای بمباران یمن مخالف هستیم».
این ۲۴ قانونگذار انگلیس تاکید کرده اند که «از بمبهای ساخت انگلیس در حملات هوایی سعودی که باعث مرگ هزاران نفر از غیرنظامیان یمنی شامل زنان و کودکان شده، استفاده میشود. تخمین زده شده که از آغاز این جنگ، حدود ۱۵ میلیارد پوند تسلیحات ساخت بریتانیا به عربستان سعودی فروخته شده است».
نکته دیگر این که انگلیس به همراه دو کشور غربی دیگر یعنی فرانسه و آلمان شامگاه پنجشنبه در بیانیهای حمله پهپادی اخیر ارتش و رزمندگان یمنی به آشیانه جنگنده- بمب افکنهای سعودی در جنوب غرب عربستان در فردوگاه بینالمللی «ابها» را محکوم و آنرا «نقض قوانین بینالمللی» عنوان کردند و این در حالی است که در این عملیات و عملیات مشابه حتی یک فرد غیرنظامی نیز آسیب ندیده و فقط مراکز نظامی عربستان هدف قرار گرفته و به اعتقاد کارشناسان عملیاتی بازدارنده می باشد.
رزمندگان یمنی در طول این شش سال توانستهاند با محدودیتهای فراوان و تحریمهای همه جانبه، امکانات محدود دفاعی خود را توسعه داده و با دستیابی به فناوری ساخت پهپادهای تهاجمی و موشکهای بالستیک، مقاومت جانانهای در مقابل متجاوزان از خود نشان دهند، اقدامی که نه تنها موجب نگرانی و استیصال آل سعود شده، بلکه صدای همپیمانان اروپایی – آمریکایی عربستان همچون انگلیس، فرانسه و آلمان را که در مقابل جنایات شش ساله سعودیها در به خاک و خون کشیدن مردم بیدفاع یمن نه تنها سکوت کردهاند، بلکه همه گونه کمک نظامی به ارتش عربستان نمودهاند، درآورده است.
در حالی که کشورهای غربی به دنبال فروش سلاح به کشورهای متجاوزی همچون عربستان برای کسب منافع مالی و کشتار بیشتر مسلمانان می باشند، جامعه جهانی هم اکنون منتظر پایان جنگ یمن است، جنگ بی نتیجه ای که فقط موجب نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی شده و یمن را به صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان تبدیل کرده که اکثر جمعیت حدود ۳۰ میلیونی این کشور نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه میباشد.
اصرار انگلیسی ها به فروش سلاح به عربستان در حالی جریان دارد که همین هفته سازمان ملل در هشدار تازه ای نسبت به فاجعه انسانی در یمن، از تهدید ۴۰۰ هزار کودک یمنی در قبال گرسنگی خبر داد.