استان‌ها- ایرنا- تائید ویروس کرونای انگلیسی در ایران طی چند روز گذشته زنگ خطر شیوع این نوع از ویروس را به صدا درآورده و مسوولان را برآن داشته تا محدودیت های کرونایی را جدی تر اعمال کنند.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (۲۸ بهمن ماه) از شناسایی ۱۷ بیمار قطعی مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی خبر داد و خطر گسترش سریع این ویروس را جدی توصیف کرد.

کیانوش جهانپور افزود: هفت نفر از این افراد که به طور قطعی به ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی مبتلا شده اند در استان قزوین هستند به همین علت مقررات ویژه ای برای شناسایی و کنترل شیوع این بیماری در استان قزوین اجرا می شود.

همچنین بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در البرز تاکنون ۲ نفر از هموطنانمان در استان های البرز و قزوین بر اثر ابتلا به کرونای انگلیسی جان خود را از دست داده اند و بیم آن می رود که تعداد مبتلایان بیشتر شود. نکته حائز اهمیت اینکه یکی از افراد مبتلا از شهروندان عادی بوده و مسافرتی به خارج از کشور نداشته است.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز چند روز قبل از شناسایی ۷ مورد مبتلا به کرونای انگلیسی در استان تهران خبر داده و گفته بود که با وجود بروز جهش در ویروس کووید- ۱۹، کماکان رعایت پروتکل های بهداشتی منجر به پیشگیری از ابتلا خواهد شد.

هر چند تست موارد مشکوک به این نوع ویروس منفی بوده اما از آنجا که انتقال ویروس انگلیسی سریع بوده و قابلیت چسبندگی روی مخاط انسان در آن بیشتر است، باید رعایت دستورالعمل های بهداشتی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد تا شاهد گسترش آن نباشیم.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز اعلام کرده است در شهر تهران نمونه هایی که شناسایی شدند سابقه مسافرت به کشورهای خارجی از جمله انگلیس را داشته اند اما نمونه ای که در استان البرز شناسایی شد هیچ سابقه مسافرتی به خارج از کشور نداشته است این امر نشان می دهد که ویروس انگلیسی در کشور وجود دارد و اینکه چه مقدار در گردش است و چند نفر مبتلا شده اند در آینده مشخص خواهد شد.

دکتر علیرضا سلیمانی افزود: چندین مورد مشکوک به کرونای انگلیسی در البرز  برای تست آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت که خوشبختانه تاکنون نتایج منفی بوده است.

وی در خصوص وضعیت کرونایی استان البرز نیز توضیح داد: حدود ۲ هفته است که تعداد بستری شدگان کووید ۱۹ در البرز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته و باید خطر موج چهارم را جدی گرفت.

بیماری کووید ۱۹ تاکنون بیش از ۳۱ هزار و ۱۰۰ البرزی را به تخت های بیمارستانی کشانده که ۲۸ هزار و۸۷ نفر آنان بهبود یافته و حدود۲ هزار و ۷۰۰ نفر جان باخته اند و اکنون از مجموع هفت شهرستان تابعه البرز ۲ شهرستان زرد کرونایی و پنج شهرستان آبی است.

درباره وضعیت کرونایی استان مازندران نیز بنا بر اعلام سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از ۶ شهرستان گلوگاه ، میاندرود ، سیمرغ ، سوادکو شمالی ، عباس آباد و کلاردشت که تا روز شنبه ۲۵ بهمن ماه رنگ آبی داشتند اکنون تنها  سه شهرستان میاندرود ، سیمرغ و سوادکوه شمالی در وضعیت آبی قرار دارند.

همچنین در این مدت سه شهرستان تنکابن ، قائمشهر و نوشهر از نارنجی مازندران به زرد تغییر وضعیت داده اند و هم اکنون نقاط نارنجی استان به هفت شهرستان شامل چالوس ، نور ، آمل ، بابل ، بابلسر ، جویبار و ساری کاهش یافته است.

نقشه جدید سامانه ماسک در حالی حاکی از زرد شدن رنگ آبی کرونایی سه شهرستان و تغییر وضعیت سه شهرستان دیگر از نارنجی به زرد است که تازه ترین گزارش آماری دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل نشان می دهد آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان پس از حدود ۲ ماه سه رقمی شده است.

تازه ترین گزارش رسمی این دانشگاه ها نشان می دهد که آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در استان هم اکنون به ۹۶۴ نفر رسیده است و در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۱۳۷ بیمار جدید در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری شدند، آماری که معادل حدود ۱۸ درصد از کل بستری شدگان جدید کشور را تشکیل می دهد و حاکی از شکننده بودن وضعیت کرونایی استان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم از دو رقمی شدن آمار بستری های کرونا طی روزهای اخیر در این استان ابراز نگرانی کرده و گفته است: اجتناب از ورود به تجمعات، مکان های شلوغ، مسقف و بدون تهویه و یا کاهش زمان حضور در این مکان ها همزمان با رعایت پروتکل های بهداشتی نیز باید مورد توجه مردم قرار گیرد.

دکتر جمیل صادقی با بیان اینکه خطر کرونای جهش یافته انگلیسی در یک قدمی ما قرار دارد، افزود: رمز پیشگیری از ابتلا به این ویروس، درک درست از وضعیت موجود و توجه حداکثری به اصول بهداشتی است.

با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا در استان خوزستان، استاندار لرستان دستور کنترل و مسدود کردن محور منتهی به خوزستان و جلوگیری از ورود خودروهای این استان به پلدختر را صادر کرده است.

فرماندار پلدختر در این رابطه گفته است: استان خوزستان در همجواری شهرستان پلدختر در کشور شرایط خوبی از نظر شیوع ویروس کرونا ندارد و تا چند روز گذشته هفت شهر با وضعیت قرمز داشت که امروز به ۹ شهر افزایش یافت.

حسن رضاییان بیان کرد: با توجه به حجم انبوه تردد از پلدختر به سمت استان خوزستان مردم باید متوجه این خطر باشند و به ویژه در ایام پایان سال که نگرانی و حساسیت مسوولان وزارت بهداشت نسبت به موج چهارم کرونا افزایش می‌یابد از سفر به این استان خودداری کنند.

فرماندار کوهرنگ نیز از اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های جدید کرونایی در این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به قرمز بودن وضعیت ۱۰ شهرستان خوزستان، ورود هرگونه مسافر و گردشگری از استان خوزستان به این شهرستان از محل گردنه تاراز ممنوع است.

مرتضی زمان‌پور با اشاره به تبدیل شهرستان کوهرنگ از وضعیت آبی به زرد افزود: همچنین تمامی ورودی‌های شهرستان کوهرنگ از سمت شهرستان فارسان، شهرستان اردل و سودجان شهرستان شهرکرد در چهارمحال و بختیاری، دهستان موگویی در مجاورت با استان لرستان و چادگان استان اصفهان بررسی می‌شود.

وی افزود: تا زمان رفع محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های جدید کرونایی، برگزاری هرگونه مراسم و اجتماع در شهرستان کوهرنگ به‌خصوص در مکان‌های عمومی، مسجدها و فضاهای سربسته ممنوع است.

براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر،دلفان و سلسله در وضعیت زرد و شهرستان های  دورود، ازنا، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در رابطه با وضعیت کرونایی این استان گفت: تعداد مبتلایان کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تا ۲۶ بهمن، با شناسایی ۱۲۳بیمار جدید به ۶۵ هزار و ۶۱۸ نفر رسید.

مریم کوشکی اعلام کرد: با ادامه روند موجود، احتمال بازگشت استان به شرایط نارنجی طی هفته های آینده محتمل است که افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر را به دنبال خواهد داشت.

اکنون ۱۳۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان آذربایجان غربی بستری هستند که ۳۶ درصد بیشتر از سه هفته گذشته است و بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی این استان، این تعداد که حدود ۳۰ درصد کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در آذربایجان غربی را تشکیل می دهند، با حال وخیم در مراکز درمانی تحت مراقبت های ویژه پزشکی قرار گرفته اند.

دکتر جواد آقازاده از فوت چهار نفر شامل ۲ شهروند ارومیه و یک شهروند در هر یک از شهرستان های خوی و ماکو طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی خبر داد و افزود: با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به سه هزار و ۵۶۹ نفر رسید.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهاباد با بیان اینکه تاکنون ۶ هزار و ۷۳۱ نفر از شهروندان این شهرستان دچار بیماری کووید ۱۹ شده‌اند، اظهار داشت: با توجه به کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و افزایش تجمع‌های مردمی، این شهرستان دوباره در وضعیت زرد اپیدمی کرونا قرار گرفت.

بهاءالدین حسینی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی کرونا در مهاباد به هیچ وجه پایدار نیست و عادی انگاری همه‌گیری ویروس در شرایط فعلی می‌تواند شرایط را دوباره به حالت قرمز و اعمال محدودیت‌های اجتماعی تغییر دهد، افزود: رعایت دستورالعمل های بهداشتی طی ۲ ماه آینده و خارج شدن از خیز چهارم فصل سرما بسیار حیاتی است. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز ابراز نگرانی خود از شیوع دوباره ویروس کرونا را اینگونه بیان کرده است که درصورت بی‌توجهی، عادی انگاری و سستی در رعایت پروتکل های بهداشتی وضعیت دیگری ترسیم خواهد شد همانگونه که طبق گزارش ها شمار مبتلایان و بستری‌ها در استان روند افزایشی به خود گرفته و باتوجه به ماه‌های پایانی سال این وضع بسیار نگران کننده است.

خدابخش مرادی نافچی افزود: بر این مبنا باید بیش از گذشته جامعه را نسبت به رعایت توصیه های بهداشتی سوق داد چراکه رعایت نکردن پروتکل ها  هزینه های درمان را نیز به خانوارها تحمیل خواهد کرد و علاوه بر آن، آثار روانی فرد مبتلا بر خانواده و جامعه را نیز به دنبال خواهد داشت که باید به این موارد توجه کرد.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز درباره وضعیت کرونا در این استان اعلام کرد که ‌اکنون ۱۲۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند و خوشبختانه در شبانه روز گذشته موردی از فوت در اثر ابتلا قطعی به کرونا در استان ثبت نشده است و مجموع جان باختگان همان هزار و ۴۷۲ نفر باقی ماند.

مهدی محمدی اظهار داشت: هم‌اکنون ۶ شهرستان پاوه، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب در وضعیت زرد قرار دارند که نسبت به هفته گذشته ۲ برابر شده است و شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو، صحنه، قصرشیرین، کرمانشاه، گیلانغرب، جوانرود و روانسر هم در وضعیت آبی قرار دارند.

افزایش تعداد مبتلایان به کرونا و هراس از شیوع موج چهارم همه‌گیری این ویروس، موجب اتخاذ برخی محدودیت‌ها در گنبدکاووس واقع در استان گلستان از جمله منع برگزاری عروسی با بیش از ۳۰ مهمان شده است.

فرماندار گنبدکاووس در این رابطه گفت: در هفته‌های اخیر برگزاری مراسم عروسی خانگی در گنبدکاووس با مهمانان زیاد و بدون رعایت فاصله اجتماعی و استفاده نکردن از ماسک افزایش یافته که به گفته متولیان بهداشت و درمان از عوامل اصلی روند صعودی آمار بیماران سرپایی کرونا است.

عبدالقدیر کریمی اظهار داشت: همچنین مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا از این پس استفاده از ماسک توسط راننده و سرنشینان خودرو در گنبدکاووس الزامی است و در صورت عدم رعایت راننده ۵۰۰ هزار ریال و هر سرنشین بدون ماسک ۲۰۰ هزار ریال جریمه خواهند شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته ۲ بیمار کرونایی در این استان جان باخته و ۲۲ مبتلای جدید بستری شدند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به آغاز خیز آرام شیوع کرونا در استان اردبیل گفت: با وجود پایداری نسبی شیوع کرونا در این استان طی روزهای اخیر، مجموع بستری همزمان بیماران کرونایی استان در حال افزایش بوده و به ۱۶۸ نفر رسیده است.

وی افزود: هم‌اکنون استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

تازه ترین آمار کرونایی در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۹ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸ هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۶۹۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۸۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۴۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، در حال حاضر ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

وی افزود: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

آغاز تزریق واکسن کرونا در استان خوزستان

رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به آغاز واکسیناسیون کادر درمان این استان علیه کرونا گفت: در گام نخست تاکنون ۲۴۷ دوز واکسن به کارکنان بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های خوزستان تزریق شده است.

دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: این تعداد واکسن به پرسنل بیمارستان های رازی، سینا، امیرالمومنین، گلستان اهواز و مادر رامهرمز، نظام مافی شوش و بعثت ماهشهر تزریق شده است.

گزارش های کرونایی از استان‌ها

امروز خبرنگاران ایرنا در شهرهای یاسوج، گچساران و لرستان گزارش هایی از موج سواری کرونا در میانه غفلت مردم و رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی و همچنین شرایط افرادی که می توانند واکسن کرونا را دریافت کنند، نوشتند که این گزارش ها را با عناوین کرونا سوار بر موج سهل انگاری، کرونا در ایستگاه واکسن، کرونا در آذربایجان‌غربی؛ پیش به سوی خیز چهارم و خیز لرستان برای ورود به موج چهارم کرونا در سایت خبرهای استانی ایرنا بخوانید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۹ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.