به گزارش ایرنا، نمایندگان پارلمان عراق در مصاحبه با رسانههای این کشور هشدار دادند که آمریکا قصد دارد تا از طریق مشارکت در اقدامات فنی و نظارتی در پرونده انتخابات عراق دخالت کند.
آنها تاکید کردند که دخالت خارجی در انتخابات عراق باعث خواهد شد که این انتخابات از سلامت برخوردار نباشد.
«فاضل الفتلاوی» نماینده «ائتلاف الفتح» در پارلمان عراق در این ارتباط گفت: نقشههای آمریکا برای دخالت در پرونده انتخابات رصد شده است. در راستای همین نقشهها، سفارت آمریکا برای مشارکت در اقدامات فنیِ پروسه انتخابات به بهانه نظارت بینالمللی با برخی طرفها ارتباط گرفته است.
«بدر حامد عباس» نماینده فراکسیون «بدر» در پارلمان عراق نیز به نوبه خود هشدار داد که "دخالت آمریکا در انتخابات عراق باعث میشود که این انتخابات سلامت خود را از دست بدهد".
«محمد کریم» نماینده فراکسیون «صادقون» در پارلمان عراق نیز گفت: عراق نیازی به مشورت هیچ کشوری در ارتباط با انتخابات ندارد و در عین حال کسی در این کشور، نظارت بینالمللی و ثبت ملاحظات درباره پروسه انتخابات را رد نمیکند؛ اما این امر باید در محدود معقول و براساس استانداردهای بینالمللی باشد.
در همین پیوند، «حامد الموسوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق تاکید کرد: وزارت خارجه عراق نامه مرجعیت دینی درباره انتخابات را دریافت کرده است و مرجعیت دینی در این نامه با تاثیرگذاری بینالمللی بر انتخابات مخالفت کرده است.
این نماینده تصریح کرد: ورود آمریکا به موضوع انتخابات باعث فقدان سلامت آن میشود.
در کنار نمایندگان پارلمان عراق، تحلیلگران عراقی نیز نسبت به دخالتهای آمریکا در سایه حضور نظامیان این کشور در عراق در انتخابات هشدار دادهاند و از جمله «نبیل العزوای» تحلیلگر ارشد سیاسی عراقی تاکید کرد که حضور نیروهای آمریکایی در عراق بر خروجی فرایند انتخابات پارلمانی آینده این کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت.
العزوای تصریح کرد: حضور هرگونه نیروی خارجی یا آمریکایی در هر کشوری - دخالت مستقیم یا غیرمستقیم- در انتخابات خواهد بود .
وی گفت: اگر فرایند انتخابات برگزار شود، طرف آمریکایی بر آن تاثیر خواهد داشت و این همان چیزی است که آنها (آمریکایی ها) - با طرح اشراف، دخالت و اظهار نظر- صحبت درباره آن را شروع کردهاند.
دولت عراق در جلسه اواخر آذرماه خود به ریاست «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور با حضور اعضای کمیسیون عالی انتخابات عراق، با تعیین روز دهم اکتبر آینده (۱۸ مهر) به عنوان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور موافقت کرد.
پیش از این نخست وزیر عراق روز ششم ژوئن آینده (۱۶ خرداد) را به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور تعیین کرده بود.
رایزنیها و گامهای احزاب و جریانهای سیاسی مختلف عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی از بیش از چهار ماه پیش برای ورود به این انتخابات آغاز شده است.