مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: پروتکل‌های بهداشتی در مراکز اقامتی این استان بیش از دیگر صنوف رعایت می‌شود و تخلف بهداشتی در این مراکز بسیار نادر است.

محمدصادق براتی روز سه‌شنبه در نشست ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان ‌رضوی با قدردانی از همکاری، تعامل و هم‌افزایی تشکل‌های گردشگری و دست‌اندرکاران در رعایت دستورالعملهای بهداشتی افزود: برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات به زائران و گردشگران در صورتی که شیوع کرونا به پایان برسد، ضروری است.

وی ادامه داد: با توجه به آغاز تزریق واکسن کرونا، در صورتی که شرایط شیوع این ویروس در استان تغییر کند، امیدواریم در نوروز ۱۴۰۰ میزبان زائران و گردشگران باشیم.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: آستان‌ قدس رضوی نیز برنامه‌های خوبی برای لحظه تحویل سال در حرم مطهر رضوی پیش‌بینی کرده است که اگر شرایط مناسب باشد اجرا خواهد شد.

وی افزود: باید آمادگی لازم برای میزبانی از زائران و گردشگران را داشته باشیم تا اگر شرایط تغییر کرد غافلگیر نشویم.

معاون گردشگری اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌رضوی نیز در این نشست گفت: این استان دارای ۲ هزار و ۳۳۰ تاسیسات گردشگری شامل ۲۴۲ هتل، ۳۰۵ هتل‌ آپارتمان، ۱۱۹ اقامتگاه بوم‌گردی، ۶۸۲ خانه مسافر دارای مجوز، یک متل، ۴۳۳ دفتر و شرکت خدمات مسافرتی، ۱۱ موسسه آموزش گردشگری، چهار شرکت عامل تطبیق، ۱۰ سفره‌خانه سنتی، ۶۹ مجتمع بین‌راهی، دو اقامتگاه سنتی، ۶۵ مجتمع پذیرایی و دو مرکز تفریحی و سرگرمی و محوطه گردشگری است.

یوسف بیدخوری با بیان اینکه تعداد زیادی از واحدهای اقامتی استان هنوز تعطیل هستند افزود: در حال حاضر ۶۲ هتل، ۱۲۲ هتل‌آپارتمان، ۱۱۷ مهمانپذیر، ۱۶۸ خانه‌مسافر در استان فعال است که در مجموع حدود یک چهارم واحدهای اقامتی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: واحدهای اقامتی قبل از بازگشایی بازدید شده و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی فعالیت مجدد را آغاز می‌کنند.

معاون گردشگری اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌رضوی ضریب اشغال واحدهای اقامتی فعال را حدود ۲۱ درصد اعلام کرد و گفت: ضریب اشغال تخت از پنجم خرداد ماه تا ۲۵ بهمن ماه جاری در هتل‌ها ۲۱.۹۹ درصد، هتل‌آپارتمان‌ها ۱۶.۳۳ درصد، مهمانپذیرها ۱۸.۵ درصد، اقامتگاه‌های بوم‌گردی ۲.۷۶ درصد و خانه‌های مسافر ۲۱.۱۵ درصد است.

وی افزود: خسارت های وارد شده ناشی از کرونا به تاسیسات گردشگری استان خراسان رضوی ۴ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان برآورد شده است.

بیدخوری در باره تسهیلات کرونایی ویژه تاسیسات‌ گردشگری و صنایع ‌دستی تا ۲۵ بهمن ماه جاری گفت: تسهیلات اشتغال محور پرداختی به بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا برای ۱۲۷۵ پرونده مبلغ  ۸۸ میلیارد تومان و تسهیلات بنگاه محور پرداختی نیز برای ۲۴۵ پرونده مبلغ ۶۰ میلیارد ریال بوده است.

وی با بیان این که نظارت بر تاسیسات گردشگری افزایش یافته است افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون هشت هزار و ۵۸۳ بازدید و نظارت انجام شده که ۸۱۷ بازدید و نظارت منجر به جلوگیری از فعالیت شده است.

معاون اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌رضوی ادامه داد: هزار و ۱۱۶ بازدید و نظارت نیز منجر به تذکر و هزار و ۳۶۳ بازدید و نظارت منجر به اخطار شده است.

وی با بیان این که انتخابات جامعه حرفه‌ای مهمانپذیران استان خراسان رضوی نیز برگزار شده است گفت: تاکنون ۶ تشکل حرفه‌ای گردشگری این استان تشکیل شده و سه تشکل گردشگری دیگر نیز در حال تاسیس است. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۵۹ هزار و ۱۱۷ نفر را در کشورمان گرفته است. تاکنون یک میلیون ۳۱۰ هزار و ۸۲۱ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا هم در ایران بهبود یافته‌اند.  

بر اساس آخرین تحلیلهای آماری اعلام وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ۹ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی شیوع ویروس همه‌گیر قرار دارند.