به گزارش ایرنا، حدود یک سال از پیدایش نخستین موارد کرونا مثبت در کشور و اضطراب و نگرانی شهروندان و مسوولان در خصوص شیوع این ویروس میگذرد که در این مدت، این ویروس به دغدغه اصلی مسوولان عالی رتبه کشوری، مسوولان استانی، خانواده ها و اقشار مختلف تبدیل شده است.
با وجود اینکه در روزهای ابتدایی، تعداد مبتلایان در کشور و آذربایجان غربی روند ثابت با تعداد کمی را تجربه میکرد، در خیزهای مختلفی، تعداد افراد مبتلا به کرونا افزایش یافت و روز به روز بر شمار مبتلایان و حتی جان باختگان کرونایی اضافه شد.
طی ماههای پاییز امسال، وضعیت آذربایجانغربی در شیوع ویروس کرونا بسیار نامناسب شده بود که این خیز خطرناک در اواسط آذر سال جاری با مدیریت مناسب، افت کرد و روند تثبیت در ارقام پایین ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا آغاز شد.
مهمترین عامل این تغییر روند، اجرای محدودیت های کرونایی، رعایت موارد توصیه شده از سوی کارشناسان توسط مردم، کاهش دورهمی های خانوادگی بود که این روزها، همه آنها به میزان قابل توجهی رنگ باخته است.
طی روزهای اخیر، به گواه مدیران حوزه های بهداشتی، شاهد افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در آذربایجان غربی به ویژه ارومیه بوده ایم که می تواند آغازی بر مشکلات قابل توجه طی روزها و هفته های آتی باشد.
آذربایجان غربی جزء ۴ استان با شیوع بالای کرونا منتهی به موج چهارم
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: این استان، یکی از چهار استان با شیوع بالای کرونا در کشور است که منتهی به موج سهمگین چهارم خواهد شد.
دکتر جواد آقازاده افزود: در آذربایجان غربی طی هفته های گذشته، اکثر شهرستان ها وضعیت آبی کرونایی داشتند ولی با رفع محدودیت ها و عادی انگاری فزاینده توسط شهروندان، در حال حاضر پنج شهرستان خوی، سلماس، میاندوآب، نقده و بوکان به وضع نارنجی رسیده و شهرهای دیگری هم در این وضعیت قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: مردم شک نداشته باشند که با تداوم این عادی انگاری، در روزهای آینده وضعیت برخی شهرستان های آذربایجان غربی به قرمز تغییر می یابد که در آن صورت، محدودیت های سنگین تری نیز اعمال می شود که باید برای جلوگیری از افزایش بیماران، بستری شدگان، فوتی ها و خانواده های درگیر و همچنین اعمال محدودیت های شدیدتر، رعایت دستورالعمل ها بسیار بیشتر شود.
ادامه محدودیت تردد شبانه در آذربایجان غربی تا آخر اسفند
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز با تاکید بر تداوم محدودیت ها برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در استان گفت: محدودیت های منع تردد شبانه خودرویی در شهرهای با وضعیت زرد و نارنجی استان تا آخر اسفند ادامه دار خواهد بود.
علی مصطفوی افزود: این محدودیت از ساعت ۲۱ (۹ شب) تا چهار صبح در نظر گرفته شده و با قدرت اجرایی می شود.
وی تاکید کرد: البته هر تصمیمی در خصوص محدودیت های کرونایی گرفته می شود، باید به طور کامل در مناطق مختلف استان اجرا شود تا نتیجه بخش باشد که در این خصوص اهتمام ویژه مسوولان نیاز است.
افزایش ۳۶ درصدی مبتلایان بدحال کرونا در آذربایجان غربی
مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر ۱۳۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند که ۳۶ درصد بیشتر از سه هفته گذشته است.
علی احمد آقاپور افزود: این تعداد که حدود ۳۰ درصد کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در آذربایجان غربی را تشکیل می دهند، با حال وخیم در مراکز درمانی تحت مراقبت های ویژه پزشکی قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: از این تعداد، نیز ۳۶ نفر به دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) متصل بوده و شرایط بسیار نامساعدی دارند.
وی از بستری شدن ۹۷ بیمار جدید کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته در استان خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد، ۴۲ نفر شامل حدود ۴۳ درصد مربوط به مرکز استان، ارومیه است.
مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی ادامه داد: با اضافه شدن این افراد، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به ۴۷۵ نفر رسید.
وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته شاهد ابتلای ۳۶۹ نفر به کرونا بودیم که بیش از یک چهارم آنها در مراکز درمانی بستری شدند.
آقاپور از فوت چهار نفر شامل ۲ شهروند ارومیه و یک شهروند در هر یک از شهرستان های خوی و ماکو طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی خبر داد و افزود: با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به سه هزار و ۵۶۹ نفر رسید.
علاوه بر آن، بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که در صورت تداوم بی توجهی مردم، خطر جدی پیش روی شهروندان ایجاد می شود که می تواند به مرگ و میر قابل توجه منجر شده و زمینه داغدار شدن تعداد بیشترخانواده را در استان آذربایجان غربی ایجاد کند.
امری که با کمی رعایت بیشتر و پرهیز از حضور در مکان های پرتجمع و پرتردد و رعایت دستورالعمل ها قابل پیشگیری است.