لندن – ایرنا – معاون وزیر بهداشت انگلیس «سونامی شایعات» در باره واکسن ضد کرونا را بزرگترین چالش اجرای طراح واکسیناسیون سراسری در این کشور عنوان و تصریح کرد که دولت با تشکیل یک گروه ضربت در تلاش است تا با این معضل به زبان‌های مختلف مقابله کند.

به گزارش ایرنا، "ندیم زهاوی" معاون وزیر بهداشت انگلیس روز سه‌شنبه گفت، هر چند آمار مثبت گرایی برای دریافت واکسن کرونا بالاست، اما همچنان ۱۱ درصد جامعه به ویژه در جوامع آفریقایی، هندی، پاکستانی و بنگلادشی افرادی هستند که به پذیرش شایعات تن می‌دهند.

وی افزود که به همین منظور، دولت ضمن مقابله با شایعات، تمام مطالب بهداشتی را به ۲۰ زبان زنده دنیا از جمله فارسی، عربی و هندی ترجمه می‌کند. این سیاستمدار انگلیسی هشدار داد که حتی اگر یکی از گروه‌های اقلیت واکسینه نشود، کرونا مانند آتش سوزی در جنگل سریع گسترش پیدا می‌کند و آن‌ها را از پای در می‌اورد.

او در حالی این مطالب را بیان کرد که دولت ادعا می‌کند طبق جدول زمان بندی، ۱۵ میلیون واکسن کرونا را به ۴ گروهی که در اولویت قرار داشتند تزریق کرده است. این گروه‌ها افراد بالای ۷۰ سال، کادر درمان و افراد بشدت آسیب پذیر را شامل می‌شود.

دولت لندن قصد دارد تا در مرحله بعد، به ۱۷ میلیون نفری که در اولویت‌های ۵ تا ۹ قرار دارند ظرف دو ماه‌ آینده واکسن تزریق کند. این گروه‌ها افراد بالای ۵۰ سال و آن‌هایی را شامل می شود که بیماری‌های زمینه‌ای دارند.

زهاوی درباره کاهش محدودیت‌های کرونایی نیز عنوان کرد که دولت بر اساس آمارها و نه ضرب‌الاجل در این باره تصمیم‌گیری می‌کند. او با این حال نگفت که میزان آمارها برای لغو محدودیت‌های کرونایی چه سطحی تعیین شده است.

پیشتر وزیر سابق بهداشت انگلیس هشدار داده بود که که هرگونه کاهش زود هنگام محدودیت‌ها پیامدهای جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت. او معتقد است که دولت باید زمانی محدودیت‌ها را کاهش دهد که آمار مبتلایان در روز به زیر یک هزار نفر برسد. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که آمار مبتلایان کرونایی در انگلیس تا ۸ ماه دیگر هم به زیر یک هزار نفر نمی‌رسد.

هانت معتقد است که شیوع گونه خطرناک کرونا، ریسک هرگونه شتابزدگی را بالا برده است. وی در گفت‌وگو با نشریه گاردین بیان داشت: باید درک کنیم که اوضاع از ابتدای شیوع کرونا تغییر کرده و نباید اشتباهی را که سال گذشته مرتکب شدیم و گمان کردیم که موج جدیدی در کار نخواهد بود، تکرار کنیم.

او می‌گوید که بحران اقتصادی کشور را درک کرده، اما برای او در کسوت رئیس کمیته پارلمانی بهداشت ضرورت دارد که آمار مبتلایان به کرونا به زیر یک هزار نفر در روز برسد.

۱۶ دی‌ماه گذشته بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با اشاره به شیوع افسار گسیخته ویروس کرونا، کشور را برای سومین بار در وضعیت قرنطینه کامل قرار داد. آمارها به لطف محدودیت‌های کرونایی از روزی ۶۰ هزار نفر مبتلا به محدوده ۲۰ هزار نفر در روز رسیده است. جانسون قصد دارد تا هفته آینده نقشه راه دولت برای خروج از محدودیت‌های کرونایی را تشریح کند. او دیشب در کنفرانس خبری روزانه دولت عنوان کرد که باید خوش‌بین اما صبور بود.

دولت همچنین از آذرماه گذشته طرح واکسیناسیون سراسری را به عنوان راه حل اصلی خروج از همه‌گیری کرونا آغاز کرده است. مجوز استفاده از سه واکسن مدرنا، فایزر و آسترازنیکا در انگلیس صادر شده است.

دولت امیدوار است که تا پائیز آینده همه بزرگسالان کشور دست کم یک نوبت واکسن کرونا دریافت کنند. این درحالیست که شیوع گونه‌های ناشناخته و بشدت مسری کرونا، اثر بخشی‌ سه واکسن یادشده را با ابهامات جدی مواجه کرده است.