این حمله دوشنبه شب روی داد و طی آن حدود ۱۴ راکت از نوع ۱۰۷ میلی متری به سمت فرودگاه اربیل شلیک شده که سه راکت به داخل منطقه شرق آن برخورد کرده است.
طبق این گزارش ها، این حمله به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن حدود ۸ تا ۹ نفر دیگر انجامیده است.
به گزارش ایرنا از رسانه های عراقی، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته های تحقیقاتی درپی حمله موشکی به نزدیک فرودگاه اربیل را صادر کرد.
«برهم صالح» رئیس جمهور عراق نیز به نوبه خود در توییتی نوشت: "حمله به اربیل که قربانی برجای گذاشت، تنشی خطرناک و اقدامی تروریستی علیه تلاش های ملی برای پاسداری از امنیت کشور و سلامت شهروندان است."
«مسرور بارزانی» رئیس دولت اقلیم کردستان عراق نیز گفت که به "دستگاه های امنیتی دستور تحقیقات همه جانبه را داده و با الکاظمی درباره راه های همکاری برای یافتن افراد قانون شکنی که این اقدام تروریستی را مرتکب شدند، تلفنی گفت وگو کرده است."
بارزانی همچنین امروز با صدور بیانیه ای ضمن "محکوم کردن حمله راکتی، از شورای امنیت و سازمان ملل خواست تا خطرات این حمله را جدی گرفته و از طریق کمک به دولت عراق در اجرای قانون اساسی بویژه ماده ۱۴۰برای پایان دادن به خطراتی که خاک اقلیم کردستان عراق را تهدید می کند، تلاش کند".
«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق نیز به نوبه خود در توییتی نوشت که ما این حمله تروریستی علیه شهر امن اربیل را محکوم و آن را تنشی خطرناک و ضربه زدن به امنیت کشور می دانیم و از همگان می خواهیم که برای حفظ ثبات عراق و حاکمیت آن همکاری کنند.
ائتلاف «النصر» به رهبری «حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق نیز امروز با انتشار بیانیه ای "حمله تروریستی خطرناک به شهر اربیل را محکوم و آن را نقض حاکمیت عراق و ضربه به امنیت شهروندان و ارعاب غیرنظامیان دانست و خواهان تحقیقات فوری و شفاف درباره مجرمان شد."
این ائتلاف همچنین "درباره تلاش ها برای برهم زدن اوضاع و اقدامات برای به چالش کشید وضعیت عراق هشدار داد و از رهبران عراق و دستگاه های امنیتی خواست تا پیامدها را براساس منافع عالی کشور کنترل کنند."
دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی نیز این حمله راکتی را تروریستی خواند و محکوم کرد.
وزارت خارجه ترکیه نیز در حالی که این کشور بدون اجازه دولت مرکزی در شمال عراق اقدام به عملیات نظامی می کند، در بیانیه ای اعلام کرده است: "ما حملات راکتی به اربیل را که به نظر می رسد مناطق غیرنظامی را هدف قرار داده، محکوم می کنیم."
این بیانیه افزود: این حملات بار دیگر لزوم اجازه ندادن به هیچ گروه تروریستی برای حضور در خاک عراق و تقویت نهادهای ملی را به منظور حفظ صلح، ثبات و حاکمیت این کشور نشان داد.
«نایف فلاح مبارک الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز "حملات راکتی به اربیل را محکوم کرد و همبستگی خود با عراق در مبارزه با تروریسم و تقویت امنیت و ثبات خاک این کشور را ابراز داشت."
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس همچنین "بر موضع ثابت این شورا در قبال تروریسم و مقابله با آن و تلاش برای خشکاندن منابع مالی و حمایتی آن تاکید کرد."
وزارت امور خارجه مصر نیز با "محکوم کردن این حادثه، بر حمایت از عراق در تصمیماتش در راستای پاسداری از امنیت و ثبات خود تاکید کرد."
وزارت امور خارجه کویت نیز به نوبه خود "حمله راکتی به اربیل را محکوم کرد و گفت که این اقدامات مجرمانه، برادران در عراق را از ادامه تلاش برای گسترش امنیت و حاکمیت قانون باز نخواهد داشت و کویت با عراق و اقداماتش برای حفظ امنیت و ثبات خود همبستگی می کند."
در همین حال، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز امروز در توییتی نوشت که ما با نگرانی زیاد تحولات پرونده امنیتی در شهر اربیل را دنبال می کنیم و ضمن محکوم کردن شدید این حمله، از دولت و دستگاههای امنیتی می خواهیم تا به مسئولیت خود در تامین حفاظت از شهرهای امن ما و تاسیسات حیاتی و مراکز دیپلماتیک عمل کنند.
وزارت خارجه سعودی نیز امروز در بیانیه ای این حملات را تهدیدِ کننده امنیت و ثبات عراق و منطقه و تضعیف کننده تلاش های ائتلاف بین المللی در این کشور دانست و آن را محکوم کرد و بر همبستگی کامل خود با عراق در اقداماتش برای حفظ امنیت و حمایت از تلاشهایش در مبارزه با گروههای تروریستی تاکید کرد."
وزارت خارجه امارات نیز "حمله به اربیل را به شدت محکوم و مخالفت همیشگی خود را با همه اشکال خشونت و تروریسم که امنیت و ثبات را برهم می زند، ابراز داشت".
دولت قطر نیز حمله به نزدیک فرودگاه اربیل را "محکوم کرد و وزارت خارجه این کشور خواهان خویشتنداری شد و بر لزوم پرهیز از مظاهر تنش در عراق در راستای حفظ امنیت و ثبات منطقه و نیز رد خشونت و تروریسم تاکید کرد".
وزارت خارجه اردن نیز حمله به نزدیک فرودگاه اربیل را "اقدامی تروریستی با هدف برهم زدن امنیت و ثبات دانست و بر رد همه اشکال خشونت و افراط گرایی و تروریسم تاکید کرد ".
در همین حال، وزارت خارجه بحرین نیز "حمله راکتی به شهر اربیل را به شدت محکوم کرد و بر حمایت کامل خود از عراق در تلاش بی وقفه برای برقراری امنیت و ثبات در خاک خود و لزوم موضعگیری قاطع جامعه بین المللی درقبال این حملات تروریستی و عاملان آن تاکید کرد ".
منابع خبری عراقی دوشنبه شب گزارش دادند که چند فروند راکت به نزدیک فرودگاه اربیل اصابت کرده است. پایگاه نظامی «الحریر» آمریکا در مجاورت این فرودگاه قرار دارد.
همزمان پایگاه خبری «المعلومه» عراق به نقل از برخی منابع خود دوشنبه شب نوشت که آتش از پایگاه آمریکا در نزدیک فرودگاه اربیل زبانه کشیده است.
یک منبع امنیتی عراقی به شبکه تلویزیونی العهد عراق گفت که راکتها از داخل استان اربیل شلیک شده است.
در همین ارتباط، «نجم الجبوری» استاندار نینوا تاکید کرد که موشکها از هیچ منطقهای در مرزهای اداری این استان شلیک نشده است.
یک منبع امنیتی عراقی به شبکه تلویزیونی «السومریه» این کشور امروز سه شنبه گفت: خودرویی که از آن راکتها شلیک شده است، در مرز اداری شهر اربیل پیدا شده است و این راکتها از نوع کاتیوشا ۱۰۷ میلی متری با برد هشت و نیم کیلومتر بوده است.
در مورد تعداد راکت ها اختلاف نظر وجود دارد و تعداد آنها از ۲، سه، هشت، تا ۱۴ و حتی ۲۴ راکت عنوان شده است.
ائتلاف بینالمللی موسوم به «ضد داعش» ظهر امروز از افزایش شمار زخمیهای حمله راکتی دیشب (دوشنبه شب) به نزدیک فرودگاه اربیل در اقلیم کردستان عراق خبر داد.
«واین ماروتو» سخنگوی نظامی ائتلاف بینالمللی ضد داعش هم ظهر امروز در توییتی نوشت: براساس اطلاعات جدید درباره حمله به فرودگاه اربیل، تقریبا ۱۴ راکت از نوع ۱۰۷ میلی متری ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه دوشنبه شب به این فرودگاه شلیک شد که سه راکت به داخل منطقه شرق آن برخورد کرد.
وی تاکید کرد: این حمله باعث کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن حدود ۸ تا ۹ نفر دیگر شد.
وزارت امور داخلی اقلیم کردستان عراق نیز اعلام کرد که در حمله دیشب دستکم یک نفر کشته و پنج تن دیگر زخمی شده و علاوه بر اینها سه نفر نیز در شهر اربیل (حومه فرودگاه) دچار آسیب دیدگی شده اند.