به گزارش ایرنا، محمود عباسی روز سهشنبه در آیین افتتاح کلینیک حقوق کودک در سمنان ابراز داشت: گام ارزشمند و اقدامات خوبی برای تحقق چشمانداز حقوق کودکان در کشور انجام شد، اما شیوع کرونا موجب عقبماندگی و توقف برنامههای حوزه کودک شد.
وی یادآور شد: ۲۳ میلیون نفر یعنی حدود یک سوم جمعیت کشور را کودکان تشکیل میدهند و این قشر حق دارند حقوقشان به رسمیت شناخته شود.
عباسی ادامه داد: استان سمنان به واسطه قرار گیری در مسیر جاده ابریشم و اقدامات ارزشمندی که در حوزه کودک و برای تحقق شهر دوستدار کودک انجام داده شایسته تقدیر است، اما باید این استان با تلاش دوچندان در این بخش کشور بدرخشد.
وی اضافه کرد: شهر دوستدار کودک باید شهر ترمیمی و به دنبال تحقق عدالت ترمیمی باشد و برای رسیدن به چشمانداز باید ساز و کار تعریف شود.
عباسی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری باید به گونهای پیش رود تا در صورت بروز کوچکترین مشکل در حوزه کودک در گام اول برای حل مشکل برنامه تعریف شود.
وی یادآور شد: به طور مثال برای اینکه شاهد کودکان کار نباشیم ابتدا باید شهرداریها و دستگاههای مرتبط زیرساختها را فراهم کنند تا مشکل کودکان کار رفع شود.
وی اظهار داشت: برای تحقق حقوق کودکان ابتدا باید صدای آنان شنیده شود و شهرداری سمنان میتواند داوطلب برگزای مسابقه ملی با عنوان «حق شادی برای کودکان» شود تا بتوان بر اساس بازخوردهای این مسابقه خواستهها و نیازهای کودکان را دستهبندی کرد.
سمنان میزبان دفتر انجمن ملی علمی کودکان ایران می شود
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری ابراز داشت: دفتر انجمن ملی علمی کودکان ایران در استان سمنان به منظور تحقق چشماندازهای شهر دوستدار کودک ایجاد خواهد شد که مسوولان مرتبط با حقوق کودک در این انجمن حضور دارند.
عباسی افزود: آموزش حقوق بشر، حقوق کودک و حقوق شهروندی از مباحث مهم است که ارائه این آموزشها باید از جایگاه و پایگاهی شکل بگیرد که از نهاد مردمی باشد.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری گفت: شهرداریها و در کنار آن شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان محلی مسئولیت سنگین در زمینههای مختلف مانند آموزش حقوق شهروندی، سالمندی و کودک دارند.
به گزارش ایرنا، در حاشیه آیین افتتاح کلینیک حقوق کودک در سمنان برای پرداختن به حقوق شهروندی تفاهمنامه همکاری با شهرداری و شورای شهر با معاونت حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری امضا شد.