سنندج - ایرنا - کارگاه آموزشی زراعت چوب با هدف ترویج کاشت نهال و بهره برداری از چوب آن در صنایع مرتبط و تبدیلی در روستای جعفر آباد از توابع شهرستان بیجار برگزار شد.

به گزارش ایرنا، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان روز سه شنبه در این کارگاه آموزشی اظهارداشت:  با توجه به وضعیت آب و هوایی شهرستان بیجار رقم نهال صنوبر با به علت مقاومت به سرما، می تواند بعد از گذشت حدود هشت تا ۱۰ سال از زمان کشت، در تولید چوب و تامین نیاز کشور و  گردش اقتصادی کشاورزان تاثیر بسزایی داشته باشد.

طاهر کرمی افزود: آبیاری منظم و کافی و به ویژه آبیاری قطره ای یا نواری می تواند نیاز آبی صنوبر را تامین کند و همچنین با توجه به میزان فاصله هر اصله نهال با یکدیگر می توان، در فضای خالی نهال ها با علف چینی علف های هرز، از کشت محصولات کشاورزی که سطح کشت هستند و مواد مغذی سطح خاک را به سرعت مصرف نمی کنند استفاده کرد.

او با اشاره به اهمیت زراعت چوب در کشور و منطقه و اهمیت این محصول برای صنایع مرتبط گفت: کاشت نهال صنوبر در طرح زارعت چوب با توجه به مطالعات صورت گرفته و نحوی کاشت، داشت و برداشت آن می تواند در تامین چوب مورد نیاز صنایع چوبی و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و علاقه مندان بخش کشاورزی نقش آفرینی داشته باشد و کشور را از واردات چوب بی نیاز گرداند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی تصریح کرد: باز آوری اقتصادی چند برابری از کشت گندم بعد از حدود ۱۰ سال با قیمت هر کیلوگرم چوب به ارزش ۲۰ هزار ریال، سالانه حدود چهار میلیارد ریال در هر هکتار برای کشاورزان درآمد زایی خواهد داشت که بیش از ۵۰درصد این درآمد سود خالص می باشد.

وی با تاکید بر اینکه نهال بکارید و چوب برداشت کنید اظهارداشت: سابقه بومی کشت و داشت چوب به صورت سنتی از گذشته وجود داشته و بیگانگی با کشاورزان ندارد، از قدیم کشاورز برای باد شکن باغات و مزارع کشاورزی خود در حاشیه آن نهال صنوبر کشت می کرد و در هر دهه، در کنار برداشت سایر محصولات، از این سرمایه ارزشمند نیز برخودار می گردید.

کرمی ادامه داد: در چند سال اخیر صنعت چوب بیشتر مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفته است و در هر خانه ایی یک یا چندین مصنوعات چوبی مورد استفاده خانواده ها قرار می گیرد و عمده مصرف چوب در حال حاضر در صنعت تولید کاغذ صرف می شود و مصنوعات چوبی و سایر محصولات فرآوری شده از چوب درختان، سالانه ۱۴ میلیون متر مکب نیاز چوبی برای کشور ایجاد می نماید.

وی گفت: پنج میلیارد متر مکعب در حال حاضر توسط درختان موجود در سایر نقاط کشور تامین می گردد، ۹ میلیارد متر مکعب دیگر باید از طریق ترویج کشت نهال مورد توجه قرار گیرد تا نیاز فعلی کشور از واردات این محصول ارزشمند کاهش یابد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی با اشاره به اینکه در هر یک هکتار زراعت چوب، یک نفر اشتغالزایی به صورت مستقیم دارد و در صنایع تبدیلی هم بصورت غیر مستقیم یک نفر اشتغالزایی خواهد داشت که منطقه جعفرآباد از پتانسیل بالایی برخودار است و شهرستان بیجار ظرفیت تولید حداقل پنج هزار تن در سال را دارد.

وی با اشاره به اینکه در فضای میان نهال های صنوبر کشاورزان می توانند با کشت علوفه یونجه و شبندر هم استفاده کنند که اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در طرح زراعت چوب، بذر این محصولات را بصورت رایگان به کشاروزان ارائه می نماید.

کرمی تصریح کرد: در هکتار می توان، ۲ هزار و ۵۰۰ نهال صنوبر بصورت علمی کاشت و با توجه به هشت تا ۱۰ هزار متر مکعب آب مورد نیاز در هر هکتار، از درامد مناسبی برخودار شد و صنعت چوب کشور را رونق بخشید.

در ادامه این کارگاه آموزشی، کشاورزان و مسوولین استانی و شهرستانی بیجار از مزارع سنتی کشت نهال صنوبر بازدید کردند .

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.