به گزارش ایرنا، «عبدالخالق العزاوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تصریح کرد: صدها تروریست داعش ماهیانه از سوریه به عراق نفوذ میکنند و آنها در پس پرده 60 درصد حملات و رخنههای امنیتی هستند که در داخل عراق روی میدهد.
وی افزود: مشکل مرزها در صدر اولویتهای همه نشستهای کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق قرار دارد.
العزاوی گفت: اردوگاه «الهول» در سوریه به یک «شبه امارتِ خفتهِ داعش» تبدیل شده است، زیرا بزرگترین شمار خانوادههای داعشی در جهان را در خود جای داده است و آنها در مسیر انتقال آفت افراطگرایی به کودکان و نوجوانان گام برمیدارند که باعث میشود تا منطقه خاورمیانه در لبه پرتگاه خطرناکی قرار بگیرد.
وی در گفت وگو با پایگاه خبری «المعلومه» عراق خاطرنشان کرد: آنچه اتفاق میافتند، نشان میدهد که قدرتهای بزرگی در زمینه باقی نگه داشتن گروه داعش دست دارند، زیرا این گروه اهرمی در دستان این قدرتها برای تهدید امنیت و ثبات کشورهای همجوار است.
این نماینده عراقی گفت: بخشی مهمی از تامین ثبات کشور ما در تقویت استحکام مرز با سوریه و جلوگیری از هرگونه تلاش برای رخنه عناصر داعش در عمق عراق و تلاش برای ایجاد راه حلی است که باعث بسته شدن پرونده اردوگاه الهول و دور کردن خطر تفکرات افراطی از آن میشود.
اردوگاه الهول که در استان «الحسکه» در شمال سوریه قرار دارد، آوارگان و خانوادهها و بستگان عناصر داعش را در خود جای داده و بزرگترین اردوگاه خانوادههای داعشی محسوب میشود که تحت کنترل گروه موسوم به «نیروهای دمکراتیک کردستان سوریه» (قسد) است که مورد حمایت آمریکا قرار دارند.
آزاد کردن چند گروه از خانوادههای عناصر گروه تروریستی داعش در طول ماههای گذشته از اردوگاه الهول توسط «قسد» (کردهای سوریه)، نگرانیها را درباره تحرکات دوباره تروریستها در مرزهای غربی و شمالی عراق با سوریه ایجاد کرده است و برخی کارشناسان امنیتی از پتانسیل موجود در این اردوگاه برای گسترش دوباره تروریسم سخن میگویند.
اخیرا نگرانیها در زمینه بازسازی ساختار داعش از سوی آمریکا با کمک همپیمانان منطقهای این کشور - در سایه تحرکات مشکوک آمریکا در مرز سوریه و عراق - افزایش یافته و از همین رو، درخواستها در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بیشتر شده است.
«صباح العکیلی» کارشناس امنیتی عراقی پنجم بهمن ماه جاری گفت: اطلاعات تایید شدهای داریم که نشان میدهد کاروانهای نظامی آمریکا چهار هزار داعشی را از خاک سوریه وارد عراق کردهاند و اجازه بازرسی و تفتیش این کاروانهای نظامی آمریکایی به نیروهای امنیتی عراقی داده نشده است.
سخنگوی «کتائب حزب الله» عراق نیز اخیرا تاکید کرده بود که گروهکهای تروریستی در پایگاههای آمریکا در داخل سوریه یا در مرز این کشور با عراق یا مرزهای اردن و عراق آموزش میبینند.
یکی از مقرهای نیروهای آمریکایی در سوریه پایگاه «التنف» است و اخیرا گزارشهایی مبنی بر اقدام واشنگتن در انتقال تروریستها از این پایگاه به پایگاه خود در منطقه «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب عراق منتشر شده است.