تهران - ایرنا - رییس صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان که در رأس هیات تجاری عازم ارمنستان شده است، با مدیران شرکت‌های دانش بنیان اعزامی به این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در این جلسه مدیران شرکت های یاد شده دغدغه‌های خود را مطرح کردند و سپس «علی وحدت » رییس صندوق نوآوری در سخنانی بر آمادگی صندوق برای ارائه تسهیلات برای تقویت صادرات شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد.

وی به حمایت‌های صندوق نوآوری از ایجاد پایگاه‌های صادراتی و برپایی نمایشگاه‌های دائمی ایران در کشورهای خارجی اشاره کرد و ادامه داد که ‌اکنون پایگاه‌های صادراتی ایران در چین، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، افغانستان و عراق ایجاد شده و به دنبال برپایی نمایشگاه‌های دائمی در سوریه و کنیا هستیم.

به گزارش ایرنا، پیشتر پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق به اعزام هیاتی ۴۰ نفره از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق  به ارمنستان اشاره کرد و توضیح داد که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و مرکز تعاملات بین‌المللی  معاونت علمی و فناوری امروز وارد ایروان پایتخت ارمنستان شدند. 

کرمی افزود: در این سفر شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در حوزه «نساجی»، «کشاورزی و ماشین‌آلات»، «ساختمان»، «پتروشیمی»، «آرایشی و بهداشتی» و «مواد غذایی ارگانیک» و «دیجیتال» حضور دارند و نشست تخصصی رودررو با شرکا و شرکت‌های ارمنستانی خواهند داشت.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: نشست‌های رودررو میان شرکت‌های ایرانی و ارمنستانی فرصتی است تا بازار محصولات ایران‌ساخت دانش‌بنیان در این کشور گسترده شود و فضای کار اشتراکی میان شرکت‌های ایرانی و ارمنی شکل گیرد.

کرمی ادامه داد که بازار ارمنستان ظرفیت بالایی برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان‌ و خلاق دارد و تبادلات تجاری با این کشور می‌تواند نقشی تاثیرگذار در توسعه روابط دوجانبه داشته باشد.

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق به برنامه‌های این سفر اشاره کرد و گفت: «برگزاری نشست‌های رودررو میان شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور ایرانی و شرکت‌های ارمنستانی»، «بازدید از نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان که به همت کارگزاری مرکز صادرات ایران در ارمنستان راه‌اندازی شده است» و «بازدید از پارک‌های علم و فناوری این کشور» از جمله برنامه‌های این سفر ۴ روزه است. ، همچنین شرکت‌های ایرانی از مراکز تخصصی و شرکت‌های تولیدی این کشور هم بازدید می‌کنند.

کرمی درباره ظرفیت بالای بازار اوراسیا، تاکید کرد: اوراسیا بازار مهمی برای محصولات ایرانی به خصوص محصولات دانش‌بنیان و فناورانه به شمار می‌رود. مناسبات مشترک سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین ایران و ارمنستان در دوران کنونی، فرصتی برای توسعه صادرات به ارمنستان به عنوان دروازه‌ای برای ورود به بازار اوراسیا فراهم آورده است.