«آرش محبینژاد» امروز (چهارشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تسهیلات یاد شده پنجهزار میلیارد تومانی در واقع تمدید تاریخ استفاده از تسهیلات ۱۰ هزار ملیارد تومانی مصوب سال گذشته شورای پول و اعتبار است که پارسال نیمی از آن پرداخت شده بود.
وی بیانداشت: گروه صنعتی ایرانخودرو تاکنون توانسته یکهزار میلیارد تومان از این تسهیلات را دریافت کند و ۱۰۰ درصد همین رقم را با عدل و انصاف بین زنجیره تامین و قطعهسازان تقسیم کند.
این مقام صنفی، ابراز امیدواری کرد بقیه چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز در ایام باقیمانده تا پایان سال از سوی دو خودروساز بزرگ کشور جذب و توزیع شود.
وی یادآور شد: جمع کل مطالبات زنجیره تامین داخلی از خودروسازان به رقم بیسابقه ۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده که سر رسید ۲۰ هزار میلیارد تومان آن گذشته است.
محبینژاد ادامهداد: با تعیینتکلیف حدود ۹ هزار میلیارد تومان در قالب قراردادهای خرید دین و قراردادهای سهجانبهای که به بانکها معرفی شده یا قطعهسازان از اعتبار خود استفاده کردهاند، مانده مطالبات معوق تعیین تکلیف نشده زنجیره تامین داخلی از خودروسازان به ۱۱ هزار میلیارد تومان میرسد.
بسته «جهش تولید»
وی در ادامه به بسته جهش تولید خودرو پیشنهادی وزارت صنعت اشاره کرد که تاکنون تصویب نشده و افزود: در صورت تصویب، در ایام پایانی سال شاهد تکمیل نقص قطعات خودرویی و در نتیجه تجاری شدن تعداد بیشتری از خودروها و تحویل آنها به مشتریان خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودروی سواری از سوی کارخانجات داخلی از ابتدای امسال تا پایان دیماه است.
تا امروز و با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال ۹۹، رشد ۲۵ درصدی در تولید انواع خودرو در مقایسه با مدت مشابه پارسال محقق شده است.
پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود: براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب، تولید خودرو در کشور تا خردادماه سال آینده بیش از ۵۰ درصد افزایش مییابد.