تربت‌حیدریه- ایرنا- نماینده خراسان رضوی در کارگروه ملی مشورتی مسوولان فنی و مهندسی دهیاری‌های کشور گفت: تشکیل دهیاری خودکفا که بهمن ماه امسال در هیات وزیران به تصویب رسید، هنوز در ابتدای راه است و نیازمند توجه بیشتر مسوولان و مجریان آن می‌باشد.

حمید نیرویی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این لایحه دولت تصویب کرد ضمن برطرف کردن خلاءهای قانونی، در راستای یکپارچه‌سازی و انسجام‌ بخشی قوانین اقدام کند.

وی این قدام دولت را در راستای رفع مشکلات دهیاری‌ها و روستاها، استقلال بخشی به آن‌ها در حوزه تصمیم‌سازی به خصوص در حوزه عمران و آبادانی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به نوپا بودن نهاد دهیاری و اهمیت پشتوانه‌های قانونی برای نقش مؤثر این نهاد در عرصه توسعه روستایی و رفع تعارضات و خلاء‌های قانونی موجود و نیز ضرورت یکپارچه‌سازی و انسجام بخشی قوانین، ضرورت دارد چالش‌های آن نیز مورد توجه قرار گیرد.

کارشناس فنی دهیاری‌های بخش مرکزی تربت‌حیدریه گفت: یکی از چالش‌های مهم حوزه عمران روستایی در کشور، اقدامات موازی و تداخل دستگاه‌های اجرایی در حوزه تصمیم‌سازی است.
وی افزود: دهیاری‌ها همچون شهرداری‌ها یک نهاد عمومی غیردولتی و مستقل هستند و همانطور که وظیفه شهرداری‌ها صدور مجوز ساخت و ساز، نظارت بر امور عمرانی و صدور پروانه پایان کار در حوزه شهری است، انجام همین وظایف در محدوده روستاها بر عهده دهیاری‌ها است که با استفاده از تخصص و توان مسوولان فنی به صورت مشترک با دهیاران انجام می‌گیرد.

نیرویی ادامه داد: هر چند حوزه‌ فنی دهیاری‌ها تابع قوانین کشور است، اما تاکنون فاقد یک انجمن صنفی بوده‌اند و از آنجا که در نگاه وزارت کشور نیروهای فنی و مهندسی از نگاه موثرتر و ریزبینانه‌تری به مسایل عمرانی روستاها برخوردار و با چالش‌های این حوزه بهتر و بیشتر آشنایی دارند، لذا انتظار می‌رود در کارگروه ملی ضمن احصا و اولویت‌بندی مسایل و مشکلات مرتبط با امور عمرانی دهیاری‌ها و ایجاد ساز و کار موثر برای اجرا و نظارت بر پروژه‌های عمرانی با تشریک مساعی به رهیافت‌ کشوری دست یابیم.
وی گفت: امنیت شغلی کارشناسان مالی، فنی و عمرانی دهیاریها از مسایل و چالش‌های دیگر آنهاست.

کارشناس فنی دهیاری‌های بخش مرکزی تربت‌حیدریه افزود: این افراد با تحصیلات دانشگاهی و حداقل ۱۰ سال سابقه کار در دهیاری‌ها مشغول فعالیت هستند در حالی که هنوز موضوع قراردادهای آنها مشخص نیست.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی دارای ۲۹ شهرستان، ۷۲ شهر، ۷۰ بخش، ۱۶۴ دهستان و دو هزار و ۵۴۰ روستا است.
شهرستان تربت‌حیدریه دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ، چهار شهر، هشت دهستان و ۱۳۶ آبادی با جمعیت ۶۹ هزار و ۹۷۴ نفر است که از این تعداد ۱۲۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.
حدود ۷۰ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.