تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: حدود ۳۰ درصد سکته مغزی در افرادی که کمتر از سن ۵۰ سال دارند، رخ می دهد؛ به عبارتی در ایران سن سکته مغزی اندکی کمتر از جوامع دیگر است.

دکتر فرزاد اشرافی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افرود: شایعترین عامل خطر سکته مغزی،  فشار خون بالا است. 

عدم خون رسانی به قسمتی از بافت مغز باعث ایجاد سکته مغزی می شود و عدم خون رسانی می تواند در اثر انسداد رگ یا پارگی رگ باشد که پارگی رگ باعث خونریزی مغزی می شود.

متخصص مغز و اعصاب یکی دیگر از عوامل خطر در سکته مغزی را سن بالا اعلام کرد و گفت: هرچه سن افراد بالاتر رود خطر سکته مغزی افزایش پیدا می کند. سکته مغزی اکثرا در سنین بالا رخ می دهد.

اشرافی ادامه داد: سکته مغزی در افراد جوان در ایران به دلیل عوامل مختلفی مثل چاقی، کم تحرکی، فرهنگ شهر نشینی و رژیم غذایی، نسبت به جوامع دیگر بیشتر دیده می شود.

وی تصریح کرد: سن، جنس، نژاد، فشارخون بالا، دیابت و بالا بودن چربی خون، مصرف سیگار و دخانیات و الکل و هم چنین مصرف برخی از داروهای خاص و داروهای هورمونی و چاقی و کم تحرکی از عوامل خطر سکته مغزی است.

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه بیماری کووید ۱۹ کمتر از پنج درصد موارد می تواند ایجاد سکته مغزی کند، افزود: مکانیسم آن اختلالات انعقادی و یا آسیب عروقی است یا طوفان سایتوکینین که می تواند اختلالات عروقی در مغز ایجاد کند. مشکلات قلبی که به دنبال بیماری کووید ۱۹ ایجاد می شود نیز باعث ایجاد سکته مغزی است. 

وی خاطرنشان کرد: کسانی که عوامل خطر مثل مشکلات قلبی و دیابت و فشار خون بالا دارند، در صورت ابتلا به کووید ۱۹ مستعد سکته مغزی هستند و بیشتر از افراد عادی احتمال دارد دچار سکته مغزی شوند.

اشرافی اظهار داشت: علائم دیگر مغز و اعصاب به دنبال بیماری کووید ۱۹ شامل سر درد است که شایع ترین علامت مغز و اعصاب است. سرگیجه، اختلالات چشایی، التهاب مغز و کاهش شنوایی و سرگیجه های شدید و تشنج از علائم دیگر آن است. در موارد بسیار نادر التهاب نخاع و آسیب به اعصاب محیطی در افراد مبتلا به کووید ۱۹ نیز مشاهده شده است.

در پنجمین کنگره سلامت مردان در سال ۱۳۹۹ ورود عموم برای حضور در پانل های کنگره فراهم شده است که لینک ورود آن از تاریخ ۲۹ بهمن به شرح ذیل است. 
https://vc۱.vums.ac.ir/salamat