دکتر«فاطمه مهدویانی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۸۰ بهبود یافته کرونا در این مدت برای اهدای پلاسما به مراکز خونگیری استان مراجعه داشتند که ۲۴۰ نفر واجد شرایط شناخته شدند.
وی توضیح داد: آمار اهداکنندگان پلاسما بهبودیافتگان کرونا در این استان پایین است و با توجه به تاثیر پلاسمادرمانی برای بیماران بدحال کووید ۱۹، انتظار میرود که استقبال بیشتری از اهدای پلاسما صورت بگیرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار داشت: دریافت پلاسما بهبودیافتهها توسط مبتلایان به کرونا در سه روز نخست درمان حیاتی است و میتواند باعث نجات بیماران بدحال شود بنابراین نیاز است که شمار بیشتری از بهبودیافتگان کووید ۱۹ در استان به شکرانه سلامت و با هدف نجات جان مبتلایان در این عمل خیر مشارکت کنند.
دکتر مهدویانی گفت: افرادی که یک ماه از بهبودی کامل آنان میگذرد میتوانند با اطمینان خاطر به پایگاههای خونگیری استان مراجعه و با اهدای خون خود به بیماران کمک کنند.
وی افزود: اهدای پلاسما فقط در مرکز استان انجام میشود و امکانات برای دریافت پلاسما بهبودیافتگان کرونا در شهرستانهای تابعه استان وجود ندارد بنابراین از متقاضیان واجد شرایط درخواست میشود که در صورت تمایل به مرکز خونگیری اراک مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار داشت: ۵۰۰ سیسی پلاسما به روش آفرزیس از هر فرد بهبود یافته کرونا گرفته میشود و بقیه خون که شامل گلبول قرمز و پلاکت است به خون اهدا کننده باز میگردد.
دکتر مهدویانی گفت: این حجم از پلاسما برای درمان یک بیمار کرونایی استفاده میشود و با توجه به وضعیت بیمار ممکن است نیاز مجدد به استفاده از پلاسما وجود داشته باشد.
وی افزود: شرایط اهدای پلاسما همانند اهدای خون است و کسانی که در سن ۱۸ تا ۶۰ سال هستند بدون داشتن سابقه بیماری و صحت کامل و مصرف نکردن دارو در زمان اهدا میتوانند در این امر خیر مشارکت کنند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی افزود: ۱۸ تا ۶۰ سال بهترین بازه سنی برای اهدای پلاسما است و بیماران بهبودیافته باید مدارک پزشکی لازم از جمله سیتیاسکن، آزمایش پیسیآر و یا آزمایش مثبت سرلوژی کووید ۱۹ را در هنگام اهدای پلاسما به همراه داشته باشند.
دکتر مهدویانی عنوان کرد: خون بهبودیافتگان بیماری کرونا میتواند به درمان عفونت ناشی از این ویروس کمک کند.
استان مرکزی در رابطه با فرهنگ اهدای خون در زمره رتبههای برتر است و همین امر باعث شده که بتواند علاوه بر تأمین خون استان، بخشی از نیاز سایر مناطق کشور را به فرآوردههای خونی تأمین کند.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و این سازمان بالاترین و تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه تأمین و توزیع خون و فرآوردههای خونی سالم در کشور است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.