طاهر کرمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع هزینههای انجام شده برای این طرحها ۲۵۰ میلیارد ریال در بخش آبخیزداری و ۴۰ میلیارد ریال در بخش مراتع و در شهرستانهای مختلف استان هزینه شده است.
وی افزود: یکی از این برنامه های شاخص که در راستانی طرح زراعت چوب مورد توجه است، بهره برداری و افتتاح طرح غرس نهال به میزان ۳۰۰ هکتار در روستای آرندان سنندج است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: در طول هفته نیز در بحث زارعت چوب، تعهدات منابع طبیعی و آبخیرداری بالغ بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال است که در حال حاضر موجودی نهال این سازمان در استان توزیع میشود.
وی با اشاره به اهمیت نهالستان ها در تامین نهال مورد نیاز کردستان گفت: در استان کردستان ۲ نهالستان فعالیت دارند که یک واحد آن در مریوان با ۴۰ هکتار و یک واحد نیز در سنندج با ۱۳ هکتار مساحت دارد که ظرفیت اسمی آنها حدود ۲ میلیون اصله نهال است.
وی افزود: در برنامه سال ۱۴۰۰، ظرفیت نهالستان سنندج به هزار و ۲۰۰ اصله نهال و نهالستان مریوان به ۸۰۰ هزار اصله نهال افزایش پیدا میکند.
وی اظهار داشت: در بازدیدهای میدانی از نقاط حاصل خیز بیجار نیز، اراضی مناسب با ظرفیت ویژه برای ایجاد نهالستان تولید قلمه صنوبر وجود دارد که می تواند زمینه اشتغال و درآمد قابل توجهی برای جوانان در پی داشته باشد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان یادآور شد: در حاشیه رودخانه ها که خاک مناسب برای کاشت قلمه یا نهال صنوبر وجود دارد که اداره منابع طبیعی از کشاورزان حمایت می کنند و هم چنین در خرید و بازاریابی نهال ها حمایت هایی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: با توجه فرصت زمان محدود امسال، اولویت اجرای طرح زارعت چوب برای اراضی کشاورزی موجود است و در ادامه و در سال ۱۴۰۰، بخشی از اراضی منابع طبیعی که قابلیت اضافه شدن به اراضی کشاورزی همجوار را دارد هم به متقاضیان واگذار خواهد شد و حمایت های مالی در قالب تسهیلات هشت تا ۱۲ درصد بانکی هم ارایه خواهد شد.
از ۱۵ تا ۲۲ اسفندماه به نام هفته منابع طبیعی (درختکاری) نامگذاری شده که شعار امسال این هفته "همه با هم جهاد، برای حفاظت از منابعطبیعی" است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.