مسکو - ایرنا - سرگئی لاوروف و فیصل مقداد وزیران امور خارجه روسیه و سوریه در گفت و گویی تلفنی درخصوص نتایج مذاکرات در فرمت آستانه در سوچی رایزنی و تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: وزیران خارجه روسیه و سوریه درباره سیر اوضاع در سوریه و پیرامون آن تبادل نظر کردند.  

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: در این گفت و گوی تلفنی به نتایج نشست بین المللی دو روزه سوچی در فرمت مذاکرات آستانه و موضوعات مربوط به ادامه روند حل و فصل مسائل سوریه برمبنای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ازجمله فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی سوریه توجه خاص شد.  

لاوروف در این رابطه بر موضع اصولی روسیه در حمایت از حق حاکمیت، یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه و حقوق قانونی مردم این کشور برای تعیین سرنوشت کشور خود تاکید کرد.  

وزیران خارجه روسیه و سوریه اعمال تحریم های یکجانبه غیرقانونی و رویکردهای سیاسی در مسائل مربوط به کمک های انسانی در سوریه و نیز حضور غیرقانونی نیروهای خارجی در این کشور را محکوم کردند.

 در ادامه گفت و گوی تلفنی بر عزم مسکو و دمشق بر تحکیم روابط دوجانبه ازجمله کمک روسیه برای ازبین بردن باقی مانده تروریست ها در سوریه و بازسازی زیرساخت های اجتماعی و اقتصادی و مبارزه با شیوع ویروس کووید-۱۹ و بازگشت پناهندگان سوری و مهاجران اجباری به خانه های خود تاکید شد.  

در ادامه گفت و گوی تلفنی، لاوروف و مقداد به هماهنگی مواضع خود پرداختند.  

 پانزدهمین نشست بین المللی صلح سوریه، از دیروز با دیدارهای دوجانبه و چندجانبه هیات های مختلف و جلسه عمومی آغاز شد و امروز چهارشنبه به صورت تخصصی با حضور نمایندگان ایران، روسیه، ترکیه، سازمان ملل، دولت سوریه و گروه‌های معارض سوری، در منطقه آدلر شهر بندری سوچی روسیه ادامه یافت.

در بیانیه پایانی پانزدهمین نشست آستانه در سوچی روسیه، ترکیه و ایران نسبت به تقویت شبه نظامیان در ادلب ابراز نگرانی و بر لزوم اجرای توافقات ادلب تاکید کردند.

به گزارش ایرنا در بیانیه  این نشست دو روزه که عصر امروز چهارشنبه صادر شد، روسیه، ترکیه و ایران تصرف و انتقال درآمدهای نفتی سوریه را محکوم و بر تعلق این منابع به دولت سوریه تاکید کردند.

در بیانیه مشترک سه کشور پس از پانزدهمین نشست بین المللی سوریه در چارچوب روند آستانه  مجدداً بر تعهد تزلزل ناپذیر خود در قبال حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور سازمان ملل تأکید کرده و خاطرنشان شد که همگان باید این اصول را  رعایت کرده و به انها احترام بگذارند".

روسیه، ترکیه، ایران همچنین ابراز عقیده کردند که درگیری سوریه هیچگونه راه حل نظامی ندارد و بر تعهد خود برای پیشبرد یک روند سیاسی دارای قابلیت حیاتی و طولانی مدت، که توسط خود سوری ها و با کمک سازمان ملل، مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل هدایت و اجرا شود، تأکید کردند.

همچنین مقرر شد کمیته قانون اساسی سوریه باید بدون هرگونه دخالت خارجی و تحمیل زمانی فعالیت کند.

روسیه، ترکیه و ایران خواستار توقف حملات اسرائیل به سوریه شده و این حملات را نقض قوانین بین المللی و تهدیدی برای امنیت منطقه دانستند.

کشورهای ضامن آستانه ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت بحرانی انسانی در سوریه و تاثیر کرونا بر آن، هرگونه تحریم یکجانبه علیه این کشور را مردود دانستند.

مقرر شد که نشست آتی آستانه اواسط سال میلادی جاری در نورسلطان قراقستان برگزار شود.