به گزارش ایرنا، «نیشن» از روزنامههای مطرح انگلیسی زبان پاکستان در سرمقاله روز پنجشنبه خود با عنوان «بایدن و انتخاب مسیر سختِ ایران»، به کارشکنیهای دولت ترامپ برای تخریب برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA)، اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران و همچنین خرسندی رژیم صهیونیستی از تشدید فشارها و درگیری با ایران پرداخت.
در این سرمقاله آمده است: هنگامی که جو بایدن به عنوان رییس جمهوری آمریکا انتخاب شد زمزمههایی مبنی بر کاهش هیاهوی جنگ و رویارویی در خاورمیانه که در دوران دولت ترامپ احتمال جنگ تمام عیار نیز افزایش یافته بود، شنیده شده است. سیاستهای تعامل گرایانه با ایران در دولت اوباما دوباره بازخوانی شد که مطابق آن تحریمهای ایران براساس تعهد این کشور به توافق هستهای لغو شد.
نیشن نوشت: ترامپ، آمریکا را از برجام خارج کرد، توافقی که بهترین و صلح آمیزترین نتیجه را برای همه طرفهای درگیر داشت اما پس از تحلیف بایدن این امید وجود داشت که ایالات متحده به برجام برگردد. در عین حال تحولات چندماه اخیر داستان دیگری را رقم زده و همه طرفها تاکتیکهای منفعلانه و تهاجمی را درپی گرفتهاند.
این روزنامه پاکستانی، رژیم صهیونیستی را یکی از طرفهای مهاجم که دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود است، توصیف کرد و نوشت: صهیونیستها مخالف سرسخت توافق هستهای ایران هستند و اعلام کردهاند که با رئیس جمهوری جدید آمریکا بر سر برجام تعامل نمی کنند و خواستار تحریمهای شدیدتر هستند.
به عقیده این روزنامه انگلیسی زبان، ترامپ با اعمال تحریمهای یکجانبه مرتکب تحمیل خسارتهای چندصد میلیارد دلاری به اقتصاد ایران شده است بنابراین مقامات این کشور به دنبال جبران این وضعیت هستند و مطالبه آنان از دولت جو بایدن نیز بر همین مبنا میباشد که البته جمهوری اسلامی در جایگاه معتبری قرار دارد و مطالبات آنان نیز مشروعیت دارد.
نیشن در پایان نوشت: ایران به دنبال تصمیم قطعانه آمریکا درباره سرنوشت برجام و سیاست آتی این کشور است. باید دید که آیا راهی برای دستیابی به توافق بهتر فراهم خواهد یا خیر؟، اما یک نتیجه قطعی وجود دارد که براساس آن دولت بایدن باید یک مسیر را انتخاب کند.
ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت و همواره اعلام کرده که در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفهای این توافق بینالمللی، گامهای برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.