همدان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه تکریم عالم دارای تهذیب و اخلاق و عمل اسلامی بسیار مهم و ضروری است، گفت: پاسداشت این مفاخر به عنوان بزرگترین دارایی هر ملت و جامعه در اولویت بخش فرهنگ و هنر قرار دارد.

به گزارش ایرنا، احمدرضا احسانی روز پنجشنبه در آئین گرامیداشت مرحوم آیت الله سیدرضا فاضلیان اظهار داشت: امیدواریم در راستای فرهنگ سازی و ارزش گذاری بر علما، شاهیر و مفاخر گامی بردایم و آنگونه که شایسته است اقدام کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: معرفی این مفاخر در دوران حیاتشان وظیفه اصلی همه ماست اما بعد از حیات نیز شناسایی این افراد به نسل های جدید ضروری است. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: حجت الاسلام فاضلیان از ویژگی های شخصیتی  و معنویتی نابی برخوردار بودند و برهمین اساس ارج نهادن به این روحانی بزرگ را در اولویت قرار دادیم. 

احسانی تصریح کرد: در راستای پاسداشت علما و مفاخر در استان همدان در سالهای گذشته برنامه های متنوعی برگزار شده اما در سال جاری محدودیتهای کرونایی اجازه این کار را نمی داد و این برنامه نیز با شرایط ویژه ای برگزار می شود. 

او با اشاره به درگذشت همسر آیت الله فاضلیان در روزهای اخیر گفت: این همسر فداکار و وفادار بیش از دوماه دوری همراه و یاور  خود را تاب نیاورد. 

در این آئین پیام رهبر معظم انقلاب و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای درگذشت عالم مجاهد آیت الله سیدرضا فاضلیان امام جمعه پیشین شهرستان ملایر قرائت شد. 

آئین پاسداشت مقام علمی و فرهنگی آیت الله فاضلیان با حضور جمعی از علما، سرآمدان و اساتید برجسته حوزه علمیه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ آیت الله سیدرضا فاضلیان سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در محله شالبافان شهر همدان دیده به جهان گشود. جدّ پدری ایشان آقا سید محمود فاضل بود که سلسله جلیل القدر فاضلیان به ایشان منسوب است و جدّ مادری ایشان آقا سید علی رضوی که ایشان نیز از علمای زمان خود بود.

پدر بزرگوار ایشان مرحوم سید باقر است که جواز عمامه را از آیت الله ­العظمی نائینی و نیز آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی گرفته بود. ایشان در مسأله­ گویی تبحر خاصی داشته و به این عنوان مشهور بود تا آن جا که روز عاشورا هم مساله می­‌گفت و برای این کار زحمات فراوانی را متحمل می‌شد، به طوری‌که گاه پیش می­‌آمد برای بیان مسأله­ رساله­‌های متعددی را مطالعه می­‌کرد.

آیت الله فاضلیان قبل از ورود به حوزه مدت کوتاهی را جهت امرار معاش در بازار به کار پرداخت، اما به زودی از آن دست کشید و برای تحصیل به حوزه رفت و با جدیت و پشتکار فراوان مشغول تحصیل شد.

آیت الله فاضلیان “معالم” را نزد آقا شیخ محمد تقی نجفی خوانده، “شرح لمعه” را از محضر ۲ عالم جلیل القدر آقا شیخ محمد حسین بهاری و مرحوم حاج محمد علی دامغانی استفاده کرد، “رسائل و قوانین” را نزد حاج میرزا آقا دامغانی و “کفایه” را محضر پر نور آیت الله آخوند ملّا علی معصومی همدانی تلمذ کرد و نیز در فلسفه “شرح منظومه” را نزد حاج شیخ ابوالقاسم ربانی شاهنجرینی خواند.

آیت­ الله فاضلیان در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی به عتبات عالیات مشرف و در درس خارج کفایه حضرت آیت ­الله سید ابوالقاسم خویی و آیت ­الله حاج شیخ حسین حلی شرکت کرد.

آیت الله فاضلیان جزوه­‌ها و رساله­‌هایی را همچون رساله فی الحجاب، رساله فی الربا، رساله فی التداخل الاسباب و المسببات و قاعده علیت تالیف کرده است.

ایشان در سال ۱۳۶۱ با حکم امام خمینی(ره) به‌ عنوان امام ‌جمعه ملایر منصوب‌ شد و پس از ۳۴ سال که عهده‌دار این مسوولیت بود، شهریور سال ۱۳۹۵ از این سمت کناره‌گیری کرد.

آیت الله سیدرضا فاضلیان  پنجم آبان ۹۹ پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۹۲ سالگی دار فانی را وداع گفت.