به گزارش ایرنا حجت الاسلام جواد طاهری روز پنجشنبه در نخستین نشست هیات اندیشهورز ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان که در دفتر نماینده ولیفقیه در استان برگزار شد اظهارداشت: یکی از موارد مهمی که در رابطه با آن هیچگونه اختلافی میان شیعه و سنی وجود ندارد، امر به معروف و نهی از منکر است که میتواند منشا برکات و تحولات زیادی باشد.
وی افزود: تفرقه و اختلاف بزرگترین مانع در مسیر تامین امنیت پایدار و پیشرفت همه جانبه در سیستان وبلوچستان است که اگر این دو فریضه مهم به بهترین شکل احیا شده و به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود طبیعتا دیگر هیچکس جرات تفرقه افکنی را به خود نمیدهد چرا که میداند با واکنش تند مردم استان مواجه خواهد شد.
رییس هیات اندیشهورز ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان گفت: یکی از ضرورتهای احیای امر به معروف و نهی از منکر، گسترش مطالبهگری صحیح و ارائه آموزشهای لازم به مطالبهگران است که در این خصوص نیز باید دورههای آموزشی متعددی ویژه اقشار مختلف مردم برگزار شود تا شهروندان ضمن آشنا شدن با حق و حقوق خود، این موارد را در چارچوب قانون و ضابطه از مسوولان خود مطالبه کنند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از نکاتی که باید به صورت خاص و تخصصی به آن ورود کرد، شیوههای صحیح مطالبهگری، بیان معروفات و گفتمانسازی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است و نباید کار به جایی برسد که فرد یا افرادی به نام مطالبهگری و امر به معروف و نهی از منکر، مطالبی را به زبان بیاورند که نه تنها سودی نداشته بلکه باعث ایجاد تشنج و تفرقه شود.
حجت الاسلام طاهری تصریح کرد: برای جلوگیری از اینگونه انشقاقها نیز باید کارگروههای تخصصی تشکیل شود و راه و روش صحیح و شیوه حرکت در خطوط اصلی مطالبهگری و امر به معروف و نهی از منکر را به افراد آموزش دهیم که اگر این مهم اتفاق بیفتد طبیعتا تاثیر و نفوذ پذیری و مقبولیت مطالب بیان شده برای مردم و مسوولان دوچندان خواهد شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهارداشت: وحدت؛ بزرگترین معروف در استان محسوب میشود و هیچکس نباید به بهانه امر به معروف و نهی از منکر خدشهای به آن وارد کند.
محسن اکبری افزود: برگزاری دورههای آموزشی ویژه اقشار مختلف، کلاسهای اخلاق و وبینارهای تخصصی از جمله مواردی است که در این ستاد برنامهریزی شده و با استفاده از ظرفیت همه دستگاهها، رسانه ملی و مطبوعات سعی در ترویج دوچندان و احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و مطالبهگری در استان داریم.
وی ادامه داد: نقد سازنده با تخریب؛ تفاوت معنایی و محتوایی بسیاری دارد و به همه افرادی که در این مسیر گام برمیدارند ابتدا توصیه میشود که آموزشهای لازم را طی کرده و سپس در چارچوب قانون و به دور از جناحبازی و مسائل قومی و مذهبی و سیاسی اقدام کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان اظهارداشت: بر اساس قانون، هیچ شخص و ارگانی اجازه ندارد در مسیر اجرا و ضوابط تعیین شده برای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کند که در صورت مشاهده چنین مواردی، این ستاد با تمام توان از مطالبهگران و آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت کرده و در صورت نیاز، وکلای خبره و کارآزمودهای را برای دفاع از آنها در محاکم قضایی تعیین میکند.
در پایان این نشست و با نظر اعضا، چهار کارگروه آموزش و گفتمانسازی، پژوهش و آسیبشناسی، مطالبهگری و رسانه و فضایمجازی به تصویب رسید که هر یک در حوزه ماموریتهای ابلاغی خود به فعالیت خواهند پرداخت.