به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، علاءالدین بروجردی با بیان اینکه در دنیای امروز موضوع دانشجویان بینالمللی برای دانشگاهها از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: حدود ۵ میلیون دانشجوی بینالمللی در کشورهای مختلف مشغول تحصیل هستند. به عنوان مثال سالانه ۴ تا ۵ هزار دانشجو از کشورهای افغانستان و عراق در دانشگاههای آمریکا تحصیل میکنند.
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رشد قابل توجه پذیرش دانشجوی بینالمللی در این دانشگاه، اظهار داشت: تعداد دانشجویان بینالمللی غیرمقیم ورودی امسال با نیمسال مشابه سال گذشته در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از ۴۰۰ درصد رشد داشته است. در سال گذشته ۲ هزار دانشجوی خارجی غیرمقیم و در سال جاری حدود ۲۰ هزار شامل ۹ هزار دانشجو در مهرماه و حدود ۱۱ هزار دانشجوی خارجی غیرمقیم در ترم بهمن ماه دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش شدهاند.
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در پذیرش دانشجوی بینالمللی رقابتی جدی وجود دارد. البته تأثیرگذاری دانشگاه در پذیرش دانشجو بسیار مهمتر از جذب دانشجوی بینالمللی است که در این زمینه باید بتوانیم سفیران ایرانی خبرهای تربیت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مهیا شدن زیرساختهای لازم برای پذیرش و جذب دانشجوی غیرایرانی، گفت: ابتدا باید زیرساختها به خوبی مهیا شود تا اقدامات مؤثر و باکیفیت برای جذب دانشجو انجام گیرد.
بروجردی با تأکید بر اهمیت توسعه صنعت کشاورزی، اظهار داشت: ۳ درصد بذر موردنیاز کشور در داخل تولید میشود و ۹۷ درصد دیگر از سایر کشورها وارد میشود. این موضوع بسیار مهمی است و بخش قابل توجهی از پژوهشهای دانشگاهی باید برای رفع نیازها و چالشهای موجود در رشته کشاورزی صورت گیرد. با ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت، میتوان در جهت توسعه و پیشرفت صنعت کشاورزی گامهای مؤثری برداشت.
در این نشست مدیران گروههای آموزشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی به ارائه مطالبی در خصوص ظرفیتها و پتانسیلهای موجود واحدهای این استان برای گسترش و توسعه رشتهها جهت پذیرش دانشجوی غیر ایرانی پرداختند.