به گزارش ایرنا ، در این نشست که علی کیهانیان عضو هیات اجرایی شورای وحدت نیروهای انقلاب حضور داشت ، دبیران ۲۵ حزب و تشکل سیاسی اصولگرا شرکت داشتند.
عضو هیات اجرایی شورای وحدت نیروهای انقلاب در این نشست گفت : ساماندهی جریان اصولگرایی در قالب یک ائتلاف به دلیل زیادهخواهی برخی افراد و تصور نقشآفرینی که برای خود در فضای سیاسی قایل بودند و احساس کاریزما بودن می کردند ، محقق نشد در نتیجه حاصل کار چیزی شد که در جریان هستید.
علی کیهانیان با اظهار این که در کل کشور مشارکت در انتخابات کاهش یافت و این به معنای تحتالشعاع قرار گرفتن جمهوریت نظام است ، افزود : مبانی فکری در کشور ، اسلامیت نظام را در بر گرفته ، اما جمهوریت تابع برخی شخصیتها است و ثابت شده که برخی از این افراد به عمد یا به سهوی آب در آسیاب دشمن میریزند.
وی با تاکید بر این که جمهوریت نظام نباید دچار خدشه شود ، ادامه داد : اکنون جامعه روحانیت به فضای سیاسی کشور بازگشته است و دبیران جامعه در ۲۶ استان کشور محور شورای وحدت نیروهای انقلاب هستند.
کیهانیان از شکل گیری کامل شورای وحدت در پنج استان کشور خبر داد و گفت : در هر استان شورای وحدت از هفت تا ۱۳ نفر شکل میگیرد و برای هر شهرستان هیات اجرایی تشکیل میشود.
مشاور اجرایی خانه احزاب کشور با اشاره به ثبت ۲۵۰ حزب در کشور ، از تدبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای ساماندهی فعالیت با گذاشتن شرط برگزاری مجمع به ظرفیت ۳۰۰ نفر در مرکز و ۲۰۰ نفر در استان و داشتن دبیر ، دفتر و مجوز فعالیت در ۳۰ درصد استان ها خبر داد و افزود : حاصل کار این شد که ۱۲۲ حزب در کشور با شکل رسمی اصلاحطلبی ، اصولگرایی و اعتدالیون و مستقلین فعال هستند.
عضو هیات اجرایی شورای وحدت کشور یکی از اهداف تشکیل این شورا را تاکید بر وجاهت حقوقی افراد برشمرد و گفت : نقش احزاب وقتی محقق میشود که تصمیمگیران وجاهت حقوقی داشته باشند. مبنای فکری و مشارکت ما وجاهت حقوقی است و در شورای وحدت بر این مبنا هستیم و از موضع خود دفاع میکنیم.
وی با اظهار این که چتر شورای وحدت اسلام و ولایت فقیه است و نقش افراد ، احزاب و تشکیلات با وجاهت حقوقی تعیین میشود ، افزود : در شکلگیری شورای وحدت سعی شد از حضور افراد حقیقی ممانعت شود چون در هر قانونی انحصار و استثنا باشد به معنای حذف برخی افراد و جریانات است و این با وحدت منافات دارد.
کیهانیان همچنین سیاست شورای وحدت در انتخابات ۱۴۰۰ را تشریح کرد و اظهار داشت : معرفی نامزدها برای شورای شهر ششم بر عهده شورای وحدت استان ها است و مرکز دخالتی نمیکند اما در انتخابات ریاستجمهوری به شکل واحد از یک نامزد حمایت خواهیم کرد.
وی در عین حال تاکید کرد که اعضای شورای وحدت حق نامزدی در انتخابات شورای شهر را ندارند.
عضو هیات اجرایی شورای وحدت همچنین به ابهام در باره فعالیت شورای ائتلاف اصولگرایان در کنار این شورا هم پاسخ داد و گفت : شورای وحدت و شورای ائتلاف انشقاق ندارند بلکه اختلاف سلیقه است. در واقع ما در اصول با یکدیگر تفاوتی نداریم و فقط روشها متفاوت است.
کیهانیان در عین حال نسبت به ائتلاف این دو گروه ابراز امیدواری کرد و افزود : با صحبتهای چند روز قبل حداد عادل ، روزنههای امید نمایان شد.
زیر چتر روحانیت مبارز
دبیر حزب موتلفه مازندران هم در این نشست گفت : شورای وحدت افتخار دارد زیر چتر جامعه روحانیت مبارز قرار گیرد که به عنوان نهاد اصیل و ریشهدار محسوب میشود.
محمد کریمی با اظهار این که برخی تشکلها زیر چتر جامعه روحانیت قرار نمیگیرند، افزود: ما احزاب وظیفه خود میدانیم زیر چتر جامعه روحانیت قرار گیریم و به فعالیت خود ادامه دهیم.
وی ادامه داد : مردم به جامعه روحانیت اعتقاد دارند و تلاش احزاب بر این است از این سرمایه اجتماعی استفاده کنند و این از اهداف حزب موتلفه اسلامی است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت : انتخابات مهمی در پیش داریم و هر سه انتخابات ریاستجمهوری ، خبرگان رهبری و شورای اسلامی شهر و روستا برای ما ارزشمند است و اگر دست به دست هم بدهیم و کنار هم قرار بگیریم و بتوانیم کاری کنیم ، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد ، در غیر این صورت باید چهار سال یا هشت سال دست روی دست بگذاریم و هر لحظه منتظر باشیم که عمر دولت چه وقت به پایان میرسد.
تاکید بر نقش احزاب در شورای وحدت
دبیر خانه احزاب مازندران هم در این نشست گفت : شورای وحدت با محوریت جامعتین است و روحانیت پرچمدار این نهضت بودند.
علیرضا جانبازی با بیان اینکه با شکلگیری شورای وحدت در کشور، جامعه روحانیت در صدر این شورا قرار گرفت، افزود: چهرههای شاخص و مورد اعتتماد در این شورا هستند.
وی با بیان اینکه احزاب تعیینکننده و جهتدهنده و حلقه واسط بین مردم و مسئولان هستند ، ادامه داد : حسن شورای وحدت این است که نقش اساسی احزاب را در این شورا شاهد هستیم.
رئیس خانه احزاب مازندران با بیان اینکه نباید احزاب را کمرنگ و خنثی کرد، گفت : چرا عدهای به خود اجازه میداند احزاب را در کشور منزوی کنند.
کاندیدای اصولگرایان زودتر معرفی شود
دبیر شورای وحدت در مازندران هم در این نشست گفت : احزاب زبان گویای مردم هستند و باید حرف مردم را با تشکیلات رسمی شناخته شده مطرح کنند.
حجتالاسلام عبدالعلی پوراکبر افزود : احزاب به نقش خود درباره مطالبهگری و نظارتی در مقابل مشکلات جامعه چقدر عمل کردهاند، وقت اصلی تشکیلات، برای خود تشکیلات هزینه شده که چه کسی چه مسئولیتی داشته باشد و از اهداف دور شدیم. هدف اصلی ما در احزاب باید بیان نیاز مردم جامعه باشد.
امام جمعه سابق تنکابن با اظهار این که احزاب اصولگرا ضعیفترین گروهها هستند ، گفت : اصلاحطلبان با کمترین جمعیت به اهداف خود میرسند و برای خود محور وحدت شکل دادند و از این محور حرف شنوی دارند و بلافاصله یکپارچه میشوند و به نتیجه میرسند ، اما اصولگرایان اختلافات را تا آخر ادامه میدهند و خلا بزرگی در ائتلاف داریم.
وی افزود : اشکالاتی که در وحدت داریم باید در کنار یکدیگر بحث و گفت و گو کنیم و به نتیجه برسیم تا اختلاف رفع شود، هر کسی مشکلی با وحدت دارد و یا انتقادی را وارد میداند بیان کند، با برادری کامل با شورای ائتلاف کار میکنیم تا به وحدت برسیم. اینها پیشکسوتان ما هستند و تا هر کجا بتوانیم در کنار یکدیگر قرار گیریم.
پوراکبر با اظهار این که انتخابات نقطه عطف تاریخ انقلاب است ، گفت : انتخابات سرنوشتسازترین مساله انقلاب و کشور است و باید در این زمینه کار و سرمایهگذاری کنیم. خلاء ما این است که کاندیدا و وحدت رقبا زودتر از ما شکل میگیرد و شب آخر میدانیم لیست ما چیست.
وی افزود : کاندیداها را باید زودتر شناسایی کنیم. برخی شورا و شهرداریها اکنون به معضلی برای کشور تبدیل شده و باید شورای مکتبی، ارزشی و انقلابی تشکیل دهیم.
در این نشست دبیران احزاب عدالت طلبان انقلاب اسلامی ، جامعه اسلامی فرهنگیان ، حزب اسلامی قانون ، دفاع از ایثارگران و قانون اسلامی ، حزب اسلامی ایران زمین ، فارغالتحصیلان شبه قاره هند ، جمعیت وفادارارن انقلاب اسلامی ، هیات خانه جوانان مازندران ، حزب مستقل کار ، انجمن فارغالتحصیلان ایتالیا ، جمعیت توسعه و پیشرفت ، جمعیت توسعه و عدالت ، جمعیت اسلامی فرهنگیان ، انجمن اسلامی اصناف و بازار ، فداییان اسلام ، حامیان انقلاب اسلامی ، انجمن اسلامی روزنامه نگاران ، جامعه حضرت زینب (س) ، جامعه مهندسین اسلامی ، جامعه متحد جوانان اسلامی ، حزب موتلفه ، جمعیت اسلامی ایثارگران ، جامعه اسلامی کارمندان ، جمعیت آبادگران انقلاب اسلامی ، جامعه اسلامی ورزشکاران و جمعیت دفاع از نظم و قانون حضور داشتند.