شهرکرد- ایرنا- فرماندار اردل گفت: طرح اصلاح مدیریت و کنترل کیفیت دام‌های سبک در بخش دیناران این شهرستان با همکاری بنیاد علوی آغاز شد.

محمود کیانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بنیاد علوی در مرحله نخست این طرح ۸۱ هزار راس دام را در یک دوره زایش پنج ماهه واکسینه می‌کند.
وی افزود: در این طرح هر دام سبک ۱۲ واکسن را در ۱۱ نوبت دریافت می‌کند.
کیانی تصریح کرد: بنیاد علوی برای اجرای مرحله نخست طرح اصلاح مدیریت و کنترل کیفیت دام‌های سبک در بخش دیناران شهرستان اردل ۵۰ میلیارد ریال هزینه خواهد کرد.
وی یادآور شد: هزینه‌های اجرای این طرح در یک دوره سه ساله ۳۰۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود.
فرماندار اردل اظهار داشت: بنیاد علوی در مرحله دوم طرح اصلاح مدیریت و کنترل کیفیت دام‌های سبک در بخش دیناران نسبت به اصلاح نژاد این دام‌ها اقدام می‌کند.
وی گفت: در روند اصلاح دام سبک، میزان مصرف خوراک کاهش، تولید دنبه کمتر، چندقلوزایی افزایش و بهره‌وری بیشتر می‌شود.
کیانی افزود: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و وضعیت نامساعد تولید علوفه و نهاده‌های دامی در چهارمحال و بختیاری، بنیاد علوی برای تامین نهاده‌های دامی به عشایر و دامداران کمک می‌کند.
شهرستان اردل در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
دولت از احداث گلخانه‌های کشاورزی حمایت می‌کند
فرماندار بن با اشاره به استمرار روند خشکسالی و کاهش شدید منابع آب در چهارمحال و بختیاری گفت: دولت برای احداث و راه‌اندازی گلخانه‌های تولید محصولات کشاورزی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اقتصادی و بخش کشاورزی حمایت می‌کند.
کیانوش نادری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: زیرساخت‌های مورد نیاز برای تسریع در روند اجرایی طرح‌های گلخانه‌ای در شهرستان بن از سوی دولت تامین می‌شود.
وی افزود: تغییر الگوی کشت از طریق احداث گلخانه‌های کشاورزی با سرمایه‌گذاری پایین می‌تواند بازدهی و بازگشت سرمایه بالایی داشته باشد.
نادری تصریح کرد: توجیه کشاورزان، شناسایی ظرفیت‌های تولید محصولات گلخانه‌ای و بهره‌مندی از توان سرمایه‌گذاران برای احداث و توسعه گلخانه‌ها در شهرستان بن در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی بن نیز با اشاره به نبود گلخانه تولید محصولات کشاورزی در این شهرستان گفت: برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب با حمایت از احداث و توسعه گلخانه‌ها جزو برنامه‌های حمایتی دولت تدبیر و امید قرار دارد.
باقر باقری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در این راستا متقاضیان احداث گلخانه‌های کشاورزی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند.
وی یادآور شد: توسعه بخش کشاورزی از مهم‌ترین راهکارهای افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت خانوار به‌شمار می‌رود.
باقری تاکید کرد: با توجه به خشک‌سالی‌های مستمر در چهارمحال و بختیاری، کمبود شدید منابع آب و ضرورت استفاده بهینه از منابع موجود بایستی تاسیس گلخانه‌های تولید محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در صورت احداث و راه‌اندازی گلخانه‌های کشاورزی در شهرستان بن می‌توان مصرف آب را تا ۹۰ درصد کاهش و تولید محصول را به‌طور قابل توجهی افزایش داد.
مدیر جهاد کشاورزی بن تصریح کرد: هم‌اکنون ۲۸ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم در این شهرستان وجود دارد.
وی افزود: برای احداث و راه‌اندازی گلخانه به همکاری، همراهی و تلاش کشاورزان نیاز است.
باقری تاکید کرد: جهاد کشاورزی بن برای توجیه اقتصادی احداث طرح‌های گلخانه‌ای نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان و دانش‌آموختگان دانشگاهی این شهرستان اقدام می‌کند.
به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات در حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری فعال است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه سه رودخانه بزرگ کارون، زاینده‌رود و بخشی از دز است و با افزون‌بر دو هزار متر ارتفاع از سطح دریا و برخورداری از خاک مستعد، ظرفیت مناسبی برای توسعه گلخانه دارد.
بن در ۲۸ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.