تهران-ایرنا- محققان با الهام از حس باورنکردنی بویایی سگ‌ها، سرگرم تولید و نمایش انواع مختلفی از «بینی‌های الکترونیکی» هستند که می‌توانند مواردی مانند سرطان، گازهای عصبی یا حتی مواد منفجره را بو بکشند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اینترنتی نیواطلس، نمونه جدیدی از این مورد طراحی بینی الکترونیکی است که ادعا می شود قادر به تقلید از توانایی سگ در زمینه تفسیر رایحه‌های مختلف است.

این دستگاه جدید که ابداع یک گروه بین المللی از محققان است، چند سال در دست تولید قرار داشته است. سیستم یاد شده می تواند ریز مولکول هایی را با حساسیت ۲۰۰ برابر بیشتر از بینی سگ شناسایی کند. این بینی که مبتنی بر هوش مصنوعی است همچنین توانایی بالایی برای درک و تفسیر رایحه‌های مختلف خواهد داشت.

برای ایجاد توانایی تشخیص انواع سرطان با کمک این بینی الکترونیک، از یک الگوریتم هوش مصنوعی برای آشنا ساختن آن با بیش از ۵۰ نوع نمونه ادرار گرفته شده از افراد مبتلا به سرطان پروستات ، استفاده شد.

این بینی الکترونیک با تحلیل تفاوت ‌های مولکولی و شباهت‌ های وضعیت هوای اطراف این نمونه ‌ها توانست الگویی برای تشخیص سرطان پروستات به همین شیوه ابداع کند.

حسگرهای این بینی الکترونیک بسیاری از محدودیت‌ های سگ‌ ها را برای شناسایی مواد مختلف بر مبنای استفاده از حس چشایی ندارد و می‌ توان از الگوریتم‌های متفاوت هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی مواد مختلف از طریق آن استفاده کرد.

دقت این سیستم برای شناسایی سرطان پروستات در حال حاضر ۷۰ درصد است که می‌توان این دقت را در آینده افزایش داد و این فناوری را به گوشی‌های هوشمند افزود.