سنندج - ایرنا - نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار داریم دولت از نیروهای اهل سنت و کُرد در کردستان برای پست‌های مدیریتی کلان کشور بیشتر استفاده کند.

به گزارش ایرنا، محسن فتحی روز شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری کردستان با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، اظهار داشت: استفاده از نیروهای کُرد در پست‌های مدیریتی کلان کشور نیاز به بودجه ندارد، بنابراین انتظار داریم دولت دید ویژه‌ای به کردستان از این لحاظ داشته باشد.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید خیلی از سدها را در استفاده نیروهای کُرد و اهل سنت در کشور شکست، افزود: با این کار ارزشمند، تابویی در ذهن مردم کردستان شکل گرفت و این حس در این استان به وجود آمده که می‌توانند سهمی در مدیریت کلان کشور داشته باشند. 

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کردستان همواره به عنوان استانی محروم شناخته شده ولی با توجه به پتانسیلی که در کردستان وجود دارد، این استان محروم نیست بلکه بی‌توجهی باعث این وضعیت شده است‌.

فتحی یکی از خواسته‌های اصلی مردم سنندج را داشتن آب شرب گوارا و سالم عنوان کرد و گفت: با حمایت دولت عملیات انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج آغاز شده که امیدواریم اعتبار لازم برای این کار تخصبص یابد.

وی به برنامه‌ریزی برای تخصیص آب به ۱۲ هزار هکتار از اراضی سد سیازاخ دیواندره و تاکید بر اعتبار مورد نیاز برای اجرای تصفیه‌خانه آب دیواندره آن اشاره و اضافه کرد: برای کریدور شمال غرب -جنوب ۲هزار و ۵۰ میلیارد ریال  اعتبار در نظر گرفته شده که کردستان کمترین سهم را از ان دارد و باید اعتبار بیشتری برای اجرای آن در استان که ۱۷ قطعه است تخصیص یابد.

اتمام جاده سنندج مریوان، بهره‌برداری از راه آهن همدان سنندج، اجرای فرودگاه سقز، اختصاص سه هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به کارافرینان بخش کشاورزی، و لزوم اختصاص یک هزار میلیارد تومان از محل صتدوق توسعه ملی برای بخش صنعت کردستان، از جمله خواسته‌های نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی بود.

معاون اول رییس جمهوری در این سفر یک روزه به کردستان، علاوه بر حضور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، چند طرح را در بخش‌های مختلف به صورت همزمان افتتاح می‌کند و عملیات اجرایی چند طرح نیز با حضور وی شروع می‌شود.

از مهم‌ترین برنامه‌های سفر دکتر جهانگیری به استان کردستان، می‌توان به بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه، شروع عملیات اجرایی طرح ساماندهی و توسعه مرز رسمی باشماق مریوان، شروع عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی و تولیدی، طرح‌های مسکن مهر و ۲۰ زمین ورزشی، ۴.۲ هکتار گلخانه و ۹۲۳ هکتار آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی و طرح‌های قابل افتتاح حوزه کشاورزی استان اشاره کرد.

جهانگیری همچنین با حضور در روستای "هانیس" سنندج، ۱۴۶ کیلومتر راه روستایی را به بهره‌برداری می‌رساند، سپس در نشستی با نخبگان اقتصادی استان شرکت می‌کند.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.