تهران- ایرنا- براساس آمار تولید کالاهای منتخب معدن و صنایع معدنی، در دوره ۱۰ ماهه امسال تولید شیشه جام به رقم ۹۶۱.۶ هزار تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۷.۱ هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، برابر جداول آماری وزارت صنعت، میزان تولید شیشه جام در ۱۰ ماهه پارسال ۹۵۴.۵ هزار تن ثبت شده بود که امسال هفت دهم درصد افزایش دارد.

ظروف شیشه‌ای 

تولید ظروف شیشه‌ای در دوره این گزارش به رقم ۵۹۳ هزار تن رسید که در مقایسه با ۱۰ ماهه پارسال که ۵۹۸.۹ هزار تن بود، کاهش یک درصدی دارد.

آمار مورد بررسی در جداول ۹ ماهه امسال گویای تولید ۵۳۲.۴ هزار تن ظروف شیشه‌ای است و نسبت به رقم ۵۳۸.۲ هزار تن ظروف شیشه‌ای تولیدی در دوره مشابه پارسال افت ۱.۱ درصدی دارد.

هشت ماهه امسال تولید ظروف شیشه‌ای افزون بر ۴۷۴.۹ هزار تن بود و در مقایسه با رقم ۴۷۹.۹ هزار تن عملکرد هشت ماهه ابتدایی ۹۸ کاهش یک درصدی داشت.

ضمن اینکه میزان تولید ظروف شیشه‌ای در مهر و آبان ۹۹ به ترتیب ۵۸.۶ و ۵۹.۷ هزار تن ثبت شده که در ماه هشتم رشد ۱.۹ درصدی نسبت به مهر را نشان می‌دهد.  

همچنین در بخش ظروف شیشه‌ای در نیمه نخست امسال رقم ۲۷۵.۱ هزار تن ثبت شد، ضمن اینکه آمار تولید ۶ ماهه ابتدایی پارسال هم ۲۷۶.۷ هزار تن ظروف شیشه ای تولید شده بود.

به گزارش ایرنا، براساس آمارهای منتشر شده پیشین در زمینه ظروف شیشه‌ای، استان‌های قزوین، تهران، مرکزی، همدان، خراسان رضوی، اصفهان، یزد و زنجان بیشترین ظرفیت تولید در این بخش را با رقم ۶۶۶ هزار تن به خود اختصاص داده اند.  

کشورهای چین، ایران و آلمان سه کشور شاخص در زمینه تولید ظروف چینی محسوب می‌شوند.  ایران سالیانه نزدیک به ۵۰ هزار تن تولید در این بخش دارد که یک پنجم آن راهی بازارهای صادراتی می‌شود.

 ظروف چینی 

تولید ظروف چینی در ۱۰ ماهه سال ۹۹ به رقم ۴۴.۳ هزار تن رسید، در حالی که در مدت مشابه پارسال ۴۹.۵ هزار تن بود و به این ترتیب افت ۱۰.۶ درصدی دارد.  

میزان تولید ظروف چینی در ۹ ماهه امسال نیز برابر با رقم ۳۹.۷ هزار تن بود و در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۱۰.۹ درصدی را ثبت کرد.

 هشت ماهه امسال میزان تولید ظروف چینی به رقم ۳۵.۱ هزار تن رسید که در مقایسه با هشت ماهه ابتدایی ۹۸ که ۳۹.۶ هزار تن بود، کاهش ۱۱.۶ درصدی را ثبت کرد.

ماه‌های مهر و آبان تولید ظروف چینی، ارقام ۵.۱ هزار تن را نشان داد که ثبات عملکرد در این بخش را نشان می‌دهد.

نیمه نخست امسال تولید ظروف چینی به ۲۳ هزار و ۱۰۰ تن رسید در حالی ۶ ماهه ابتدایی سال گذشته ۲۸ هزار و ۴۰۰ تن ظروف چینی تولید شد.

جداول مورد بررسی میزان تولید ظروف چینی در شهریور ماه ۹۹،  رقم چهار هزار و ۸۰۰ تن را نشان داد و در مقایسه با مرداد ماه امسال که چهار هزار و ۷۰۰ تن بود، رشد ۲ درصدی را نشان می‌دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بخش ظروف چینی، استان های خراسان رضوی، اصفهان، قم، قزوین، گیلان و مرکزی با رقم ۴۶.۶ هزار تن سهم اصلی بازار را در اختیار دارند.

چینی بهداشتی

آمارهای دوره فروردین تا دی‌ماه امسال در زمینه تولید چینی بهداشتی نشان می دهد که ۹۷.۱ هزار تن عملکرد ۱۰ ماهه بود و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۹۷.۹ هزار تن بود، کاهش هشت دهم درصدی دارد.

ضمن اینکه در ۹ ماهه امسال هم ۸۷.۵ هزار تن چینی بهداشتی تولید شد و نسبت به ۹ ماهه پارسال با رقم ۸۸.۱ هزار تن، کاهش ۶ دهم درصدی را نشان می‌دهد.

تولید چینی بهداشتی در دوره هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۲.۲ درصدی به رقم ۷۷ هزار تن رسید، هشت ماهه ابتدایی سال ۹۸ میزان تولید چینی بهداشتی افزون بر ۷۵.۳ هزار تن ثبت شده بود.