بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در برخی استان های جنوبی و شمالی کشور به دلیل وجود بیماران تالاسمی میزان مصرف خون که نیاز همیشگی آنهاست، بیشتر از دیگر نقاط کشور است و بر همین اساس ۲۰ درصد از خون های اهدایی در کشور به مصرف بیماران تالاسمی می رسد.
وی با بیان اینکه نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است و مختص به زمان خاصی نیست، تاکید کرد: اکنون کمبود خون در استان های خوزستان، مازنداران، گیلان، تهران، خراسان رضوی، فارس، کرمان، سیستان بلوچستان و اصفهان بیشتر احساس می شود.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه فقط ۱۰ درصد از مردم کشور دارای گروه خونی منفی هستند، تصریح کرد: نیاز به گروه های خونی منفی در مراکز اهدای خون بیشتر احساس می شود.
وی افزود: همه ساله در اسفند ماه به دلیل افزایش اعمال جراحی (اورژانسی و غیر اورژانسی) مصرف خون افزایش می یابد و همچنین از سویی دیگر همه ساله با توجه به تعطیلات سال نو و استقبال از بهار باید با ذخایر مناسب خون به استقبال بهار برویم و چون تعطیلات در پیش است و باید ذخایر خون نیز تامین باشد.
حاجی بیگی گفت: با توجه به پاندومی کرونا در جهان شاهد این بودیم که در برخی کشورها تا حدود ۶۰ درصد اهدای خون کاهش یافت، اما در ایران این کاهش تا ۳۵ درصد رسید، اما بر اساس گزارش های سازمان انتقال خون میزان کاهش اهدای خون در حال حاضر هشت درصد است و خوشبختانه با فعال سازی شبکه ملی خون رسان در کشور هیچ دغدغه ای در استان ها برای تامین خون و فرآورده های خون نداریم و بر همین اساس هم استان ها دچار کمبود نمی شوند.
وی اضافه کرد: بهترین جا برای ذخیره خون رگ های اهدا کنندگان است و تا هر زمانی که نیاز به اهدای خون بیشتر شود با دعوت و فراخوانی که از سوی سازمان انتقال خون انجامی شود اهداکنندگان برای اهدای خون اقدام کنند و یاری کننده انتقال خون و نجات دهنه بیماران باشند.
حاجی بیگی افزود: در مراکز اهدای خون همه پروتکل های بهداشتی با حفظ فواصل اجتماعی و همچنین تکریم ارباب رجوع در این مراکز رعایت می شود و به منظور اینکه اهدا کنندگان کمتر معطل خواهند شد، و از طریق سامانه nobatdehi.ibto.ir می توانند وقت بگیرند وسپس به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
حاجی بیگی تصریح کرد: در شرایط فعلی نیز که کشور با شیوع ویروس کرونا مواجه است سازمان انتقال خون بازهم از امن ترین و کم خطرترین اماکن نظام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اما هموطنان نوعدوست که در همه شرایط یاریگر سازمان انتقال خون برای تامین خون و فرآوردههای خون مورد نیاز بیماران نیازمند به خون هستند، توجه داشته باشند که ترس از کرونا موجب این نشود که اهدای خون را فراموش کنند، مردم توجه داشته باشند که نیاز به خون همیشگی است، پس بنابراین بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند و به کمک این بیماران بشتابند.
وی تاکید کرد: اهدا کنندگان خون اطمینان داشته باشند که سازمان انتقال خون بر اساس آخرین استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای انتقال خون جهان، تمام نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت می کند و تمام مراکز انتقال و اهدای خون و تمام تجهیزات این مراکز درکشور در حال حاضر و همین طور همیشه، ضد عفونی و استریل می شوند و اهدا کنندگان با اطمینان خاطر خون اهدا کنند.
به گزارش ایرنا، در شبکه ملی خون رسانی کشور، خون مورد نیاز از استان هایی که دارای آمار بالاتر اهدای خون و فرآورده های آن هستند برای استان هایی با آمار پایین تر ارسال می شود و همچنین در این شبکه استان هایی به صورت معین در زمینه تامین خون و فرآرده های آن در نظر گرفته شده اند.
این شبکه ملی خون رسانی از سال های قبل در کشور فعال بود، اما در چند سال اخیر فعال تر شده است.