شاهرود-ایرنا-  رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: یک مجموعه گردشگری در ورودی شهر شاهرود از سمت تهران با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان درحال طی مراحل نخست اجرا همچون خاک برداری و محوطه سازی است.

حمیدرضا حسنی شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه این مجموعه گردشگری با نام دشت بهشت صبا توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال ساخت است، افزود: این مجموعه ۱۲ هکتاری می تواند به صورت مستقیم برای یکهزار تن شغل ایجاد کند.

وی با بیان اینکه برخی از اقدامات اجرایی از جمله خاک برداری، ایجاد رمپ، حفر چاه‌های آب و دریافت انشعاب برق انجام شده ، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل موانع ایجاد شده در برخی از دستگاه ‌ها روند اجرایی طرح به تعویق افتاد و ما برطرف شدن هر چه سریع تر این موانع را خواستار هستیم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه تاکنون چند میلیارد تومان در مراحل نخست اجرای این طرح هزینه شده است، اظهار داشت : باید از چنین سرمایه گذاری که قرار است بدون نیاز به تسهیلات، با برنامه زمان بندی شده و متعهدانه کار خود را انجام می دهد، حمایت و گره از روند اجرایی کار باز گردد.

حسنی ادامه داد: در ابتدا که برای ساخت این مجموعه گردشگری با یک نام تجاری معتبر تصمیم گیری شد، کل هزینه اجرایی طرح ۵۰ میلیارد تومان بود اما به دلیل همکاری نکردن برخی از اداره های شهرستان هزینه اجرای طرح تاکنون به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و اگر این موانع برطرف نشود موجب از دست رفتن سرمایه گذار می شود.

وی ساخت و ایجاد گلخانه، اقامتگاه، تولید محصولات مختلف، جایگاه اختصاصی سوخت برای ماشین های سنگین و پارکینگ های مختلف را از خدمات این طرح گردشگری دانست و افزود: این برند در سطح کشور برای هموطنان  بسیار معتبر و شناخته شده است و مقرر گردیده مجتمع گردشگری شهرستان شاهرود از دیگر طرح های اجرا شده توسط این شرکت در سطح کشور با کیفیت بالا تر و بهتری اجرا شود.

وی ادامه داد: با راه اندازی این مجموعه به جز ارائه خدمات به مسافران، گردشگران داخلی و خارجی هم برای تفریح و بازدید از مکان های توریستی شهرستان همراهی می شوند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود همچنین از افتتاح طرح توسعه ای هتل پارامیدا در سال جاری خبر داد و گفت: هم اکنون شهرستان شاهرود ظرفیت اقامت حدود ۲ هزار تن را در تاسیسات گردشگری خود داراست و این عدد غیر از مجموعه های اسکان اداره اوقاف و امور خیریه و آموزش و پرورش است.

حسنی با اشاره به وجود بیش از ۴۰ واحد بوم گردی فعال درشهرستان یادآور شد: در هر اقامتگاه بوم گردی یک غرفه صنایع دستی و سوغات داریم و این یعنی درآمد آن ها فقط دریافت هزینه اقامت و غذا نیست و از راه فروش سوغات و محصولات نیز درآمد دارند و این موضوع سبب احیای اقتصاد خانواده روستایی و مانع کوچ روستاییان به شهر می شود.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۲ سال پیش گلیم بافته دست بانوی هنرمند رضا آبادی در شهرهای مجاور با روغن معاوضه می شد اما اکنون با رونق صنعت گردشگری در روستاها و تلاش اقامتگاه ها، همان گلیم آن هم در ابعاد کوچک تر چند صد هزار تومان در روستا و توسط گردشگران خریداری می شود.

وی همچنین اظهار داشت: شیوع کرونا آسیب جدی به فعالان گردشگری شهرستان وارد کرد و ما با دادن تسهیلات توانستیم فقط درصد کمی از این خسارت ها را جبران کنیم.

 رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود تأکید کرد: این در حالی است که گردشگری در شاهرود به دلیل خوش آب و هوا بودن شهرستان و قرار گرفتن در مسیر تهران- مشهد می تواند به عنوان یک صنعت در کنار کشاورزی دراقتصاد خانواده های روستایی و شهری نقش اساسی و مهمی را داشته باشد. 

حسنی ساخت مستند را نیز یکی از اقدامات انجام شده برای معرفی جاذبه های گردشگری در شهرستان عنوان کرد و گفت: بخشی از مستند پربیننده ایرانگرد هفته گذشته در بخش بیارجمند ساخته شد و قرار است در نوروز ۱۴۰۰ پخش شود.

شهرستان شاهرود با توجه به اقلیم‌های متنوع و وجود هشت منطقه گردشگری مصوب هیات دولت،هشت روستای گردشگری، یک شهر نمونه گردشگری، جاذبه های تاریخی و عرفانی و طبیعی متعدد، در طول سال پذیرای گردشگران بسیاری است.