محمدصالح خالقی روز شنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی فن بازار منطقه قم، در سالن جلسات پارک علم و فناوری این استان، اظهار داشت: شبکه فن بازار ملی ایران از ابتدای دهه ۸۰ شمسی فعالیت خود را آغاز کرد که هدف این شبکه تسهیل بین عرضه و تقاضای فناوری در سطح استانی و ملی است.
وی ادامه داد: بانک جامعی از محصولات فناوری در سطح کشوردر قالب شبکه فن بازار ایجاد شدهکه این بانک هم اکنون جامع ترین بانک اطلاعاتی فناور در کشور است.
خالقی گفت: ساماندهی و ایجاد فن بازارهای جدید به عنوان یک الزام در سطح ملی در دستور کار قرار گرفته که این موضوع در دستور کار معاونت علمی ریاست جمهوری و شبکه فن بازار ملی ایران قرار گرفته است.
دبیر شبکه فن بازار ایران ادامه داد: هم اکنون ۲۴ فن بازار منطقه ای در استانهای مختلف کشور ایجاد شدهاست که تا دو سال آینده تمام استانهای کشور صاحب فن بازار میشوند.
خالقی بیان داشت: ایجاد هشت فن بازار تخصصی برنامه ریزی شدهاست که تاکنون سه دفتر در کشور ایجاد شدهاست.
وی با بیان اینکه در اکوسیستم فناروی و نوآوری کشور بازیگران زیادی وجود دارد گفت: هر کدام از این بازیگران عرصه و یا تقاضایی دارند که تسهیل ارتباط میان این عرصه و تقاضا مبنا شکل گیری شبکه فن بازار در کشور شد که در این زمینه ایجاد دفاتر فن بازار منطقه ای ذیل شبکه فن بازار ملی در دستور کار قرار گرفتهاست.
دبیر شبکه فن بازار ایران، گفت: تسهیل عرضه و تقاصای فناوری، سرمایه گذاری در اختراعات و استارتا پ ها، رفع نیاز فناورانه واحدهای فناور و صنعتی، انتقال دانش فناوری و ایجاد ساز و کار امن برای ثبت اختراع از جمله اقدام های مهم فن بازار است.
وی با بیان اینکه پیش از این دفتر فن بازار در استان ایجاد شده بود که به دلایلی فعالیت آن متوقف شده بود گفت: با پیگیریهای انجام شده شاهد فعال سازی مجدد این دفتر هستیم.
هیچ نیازی نیست که واحدهای فناوری کشور توان حل آن را نداشته باشند
معاون نوآوری پارک فناوری پردیس با بیان اینکه توسعه شبکه فن بازار را مدیون قم هستیم گفت: چهار سال در مجموعه فن بازار سراغ استان های مختلف رفتیم تا این شبکه در استان های مختلف توسعه یابد ولی هیچ استانی پای کار نیامدند و اولین نقطه شبکه در استان قم گذاشته شد.
اکبر قنبرپور، ادامه داد: متاسفانه در چند سال اخیر، فعالیت فن بازار منطقه ای قم با وجود اینکه اولین نقطه شبکه در کشور بود، متوقف شد که همواره در این سال ها فعال سازی مجدد این فن بازار در دستور کار بودهاست.
وی اظهار داشت: بسیاری از مشکلات موجود در فناوری کشور به دلیل نبود این فناوری در کشور نیست بلکه به دلیل بی اطلاعی از وجود چنین فناوری در کشور است.
معاون پارک فناوری پردیس بااشاره به ظرفیت های مهم فناوری درکشور،افزود: چندین مشکل مهم فناوری در صنعت الکترونیکی که اعلام می شد توان تولید آن در کشور وجود ندارد به همت شرکت های فناور تولید شد.
مشاور پارک فناوری پردیس با بیان اینکه فناوری نقش مهمی در اقتدار و امنیت یک کشور دارد گفت: فناوری نقش تاثرگذاری در ارتقای رفاه، توسعه اقتصادی و اشتغال دارد که اتکا به قدرت علمی می تواند بسیاری از مشکلات کشور را برطرف کند.
کمال محمدی با تاکید بر ضرورت ارتباط بین دانشگاه و صنعت ادامه داد: نبود انگیزه کافی برای اتصال بین عرضه و تقاضای علم و فناوری را می توان یکی از مهمترین دلایل عدم ارتباط میان دانشگاه و صنعت دانست.
مشاور پارک پردیس با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در استان و کشور وجود ندارد که شرکت های فناور کشور توان حل آن را نداشته باشند، ادامه داد: دانش و فناوری های تولید شده در دانشگاهها را باید از بایگانی ها خارج و در اختیار صنایع قرار داد.
وی گفت: ظرفیتهای علمی کشور به قدری زیاد است که هم اکنون کشور نیازی به خارج در حوزه فناوریهای به روز ندارد که بسترسازی برای استفاده از این ظرفیت در قالب فن بازار فراهم شدهاست.
محمدی با اشاره به ظرفیت های بین المللی قم گفت: کشورهای مختلف از جمله عراق تشنه فناوری های ایران برای رفع نیازهای صنعتی خود هستند که استفاده از ظرفیت های بین المللی قم برای صادرات علم می توان استفاده کرد
این فن بازار با همکاری و مساعدت معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس تهران در قم به بهره برداری رسید.
هم چنین دراین جلسه اساسنامه و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۰ فن بازار منطقهای قم نیز تصویب شد.