به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (دوم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۹۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۷۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۱ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۷۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۶۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۵۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی ادامه داد: متاسفانه در هفته گذشته تعداد موارد بستری و مرگ و میر کرونا در کشور نسبت به هفته ما قبل روند افزایشی داشت. بیشترین میزان موارد بستری در هفته گذشته در مازندران و خوزستان و بیشترین موارد مرگ و میر کرونا در استانهای مازندران و گیلان گزارش شده است.
لاری گفت: هفته گذشته استانهای خوزستان، قم و ایلام به عنوان استانهای با کمترین رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور شناسایی شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شهرستانهای شوط و ماکو در استان آذربایجان غربی، دره شهر از ایلام، اندیشمک، ایذه، باغملک، حمیدیه، هفتگل، هندیجان از استان خوزستان، پاسارگاد، خنج، گراش و مهر از استان فارس و شهرستان خمین از استان مرکزی از امروز به وضعیت نارنجی تبدیل شدند.
وی افزود: در مجموع ۱۱ شهر همگی از خوزستان در وضعیت قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی ۲۱۷ در وضعیت زرد و بقیه شهرستانها در وضعیت آبی هستند.
لاری گفت: با توجه به شیوع ویروس انگلیسی و قدرت بالای سرایت این ویروس جهش یافته، بیماری کووید۱۹ با شتاب بیشتری در کشور در حال گسترش است. بنابراین رعایت پروتکل ها و پرهیز از حضور در تجمعات بیش از گذشته ضروری است و کنترل این بیماری فقط در عمل مردم به اصول بهداشتی میسر است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۱ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۵۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.