به گزارش روابط عمومی محیط زیست مازندران ، ماموران یگان حفاظت محیط زیست حین گشت وکنترل درشهرهای آمل ، بابل ، نور ، فریدونکنار ، ساری و بهشهر این تعداد سلاح شکاری را به همراه ۱۶ قطعه پرنده از گونه های قرقاول،چنگر، مرغابی و ابیا و لاشه دو راس خوک کشف وضبط کردند.
بر اساس این گزارش ، بیشترین تعداد سلاح غیرمجاز با ۱۶ قبضه مربوط به شهرستان بابل بود که به همراه لاشه ۱۶ قطعه پرنده از گونه قرقاول ، چنگر، مرغابی و ابیا و مقداری گوشت خوک وحشی از شکارچیان غیرمجاز در این شهرستان کشف و ضبط شد.
۱۰ قبضه از سلاح شکاری هم مربوط به آمل بود که ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان طی چندماموریت حین گشت و کنترل درحوزه استحفاظی شامل دابودشت ، زمین های شالیزاری منطقه مرزنگو ، مناطق جنگلی و کوهستانی از شکارچیان غیرمجاز کشف کردند. لاشه یک راس خوک وحشی هم در این شهرستان کشف و ضبط و ۱۵ رشته دام هوایی هم جمع آوری شد.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان نور هم حین گشت وکنترل در منطقه امیرآباد ساحلی ۲ شکارچی غیرمجاز را به همراه ۲ قبضه سلاح شکاری و تعداد زیادی فشنگ دستگیر کردند.
در فریدونکنار نیز ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت و کنترل شبانه در حوزه استحفاظی یک شکارچی غیرمجاز را به همراه یک قبضه سلاح شکاری قاچاق و تعدادی فشنگ دستگیر کردند.
ماموران یگان حفاظت محیط بانی هولار در شهرستان ساری هم حین گشت و کنترل در منطقه جنگلی سنگ بن از ۲ شکارچی غیرمجاز ۲ قبضه سلاح شکاری ولاشه یک راس خوک کشف وضبط کردند.
در بهشهر هم ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان با همکاری ماموران نیروی انتظامی حین گشت وکنترل در حوزه استحفاظی هزارجریب از یک دستگاه خودرو بازرسی که یک قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ کشف وضبط کردند.
بر اساس گزارش رسمی فرماندهی یگان حفاظت محیطزیست مازندران امسال به خاطر شرایط کرونایی و حساسیت دوستداران محیط زیست و فرهنگ سازی چند سال گذشته شکار غیرمجاز در استان طی نیمه نخست سال حدود ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.
نیمه نخست امسال در مجموع ۲۰۷ مورد شکار غیرمجاز در استان رخ داده بود.
طبق ارزیابی یگان حفاظت محیط زیست مازندران ، شکارچیان غیرمجاز عمدتا گونه های در معرض خطر استان را به سمت نابودی می برند. طبق پایش پرونده تخلفات ثبت شده در نیمه نخست سال جاری ، یک سوم شکارهای غیرمجاز کشف شده مربوط به گونه های در معرض خطر مرال یا گوزن خزری بود.
همچنین در نیمه نخست امسال ۲۴۸ قبضه سلاح شکاری از شکارچیان هنگام ممنوعیت شکار در مازندران کشف و ضبط شد که ۲۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. بخشی از این سلاح مربوط به شکارچیان مجاز بود که به خاطر شکار غیرمجاز ضبط شد.
بر اساس قانون جواز تمامی شکارچیان پس از ارتکاب تخلف از سوی یگان حفاظت باطل و سلاح به نفع دولت ضبط می شود و دادگاه می تواند برای این افراد تا سه ماه حبس هم حکم صادر کند.
مازندران ۵۳۰ هزار هکتار عرصه زیست محیطی دارد که افزون بر ۳۰۰ نفر کار حفاظت از آن را بر عهده دارند.
وجود عرصه طبیعی در مازندران به خصوص تالاب های سرخرود و میانکاله باعث کوچ سالانه ۱۵۰ گونه از پرندگان مهاجر با جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار بالی به این خطه شمال کشور می شود . طبق آمار سالانه حداقل یک پنجم این پرندگان به دست شکارچیان غیرمجاز شکار میشوند.