به گزارش ایرنا، محمد امید روز شنبه در آیین بهرهبرداری از ۱۴۸ کیلومتر راه روستایی و آغاز عملیات گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی کردستان اظهار داشت: با اقداماتی که این دولت انجام داده نرخ مهاجرت از روستاها از سال ۱۳۹۶ به بعد به زیر یک دهم درصد رسیده است و سال آینده به صفر می رسد.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در طول فعالیت خود در کردستان یک هزار کیلومتر راه روستایی احداث کرده است، افزود: میانگین بهرهمندی کردستان از راه روستایی از ۳۴ درصد به بیش از ۵۴ درصد رسیده است که باز هم ۲۰ درصد از میانگین کشور پایینتر است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینک افتخار دولت ارتقای گازرسانی روستایی از ۳۰ درصد به بیش از ۸۵ درصد در سطح کشور است، اضافه کرد: کردستان هم در زمینه گازرسانی روستایی پیشتاز بوده و با بهرهبرداری از طرح گازرسانی به ۱۰۰ روستای امروز، در سال آینده تمام روستاهلی بالای ۲۰ خانوار از گاز طبیعی بهره مند می شوند.
امید به ارتقای دسترسی روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات از ۱۵ درصد ابتدای دولت تدبیر و امید به ۹۲ درصد کنونی اشاره کرد و گفت: در این دولت در زمینه آبرسانی روستایی یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی سرمایه گذاری شد و سیستم لوله کشی ۱۰ هزار روستا احیا شد و میزان بهرهمندی جمعیت روستایی از آب شرب و سالم از ۵۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.
وی ساخت مدارس روستایی را در دولت تدبیر و امید نسبت به قبل از آن پنج برابر اعلام کرد و یادآور شد: در این دولت در بخش اشتغال روستایی ۱.۵میلیارد دلار سرمایهگذاری شده و در این بخش تحولات زیاری ایجاد شده و سهم اشتغال روستایی از پنج درصد اوایل دولت به ۳۰ درصد افزایش یافت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: دولت در حوزه اشتغال روستایی ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در نطر گرفته است که تاکنون ۱۴۰ هزار میایارد تومان آن هزینه شده و سهم کردستان از این رقم سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است.
امید اظهار داشت: ۱.۵ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور از بیمه رایگان بهرهمند شده اند و کردستان نیز در این زمینه سهم قابل توجهی داشته است.
با حضور معاون اول رییس جمهوری آیین بهرهبرداری از ۱۴۸ کیلومتر راه روستایی و آغاز عملیات گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی به صورت همزمان و نمادین در روستای هانیس سنندج به بهرهبرداری رسید.
معاون اول رییس جمهوری در این سفر یک روزه به کردستان، با حضور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، چند طرح را در بخشهای مختلف به صورت همزمان افتتاح میکند و عملیات اجرایی چند طرح نیز با حضور وی شروع میشود.
از مهمترین برنامههای سفر دکتر جهانگیری به استان کردستان، میتوان به بهرهبرداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه، شروع عملیات اجرایی طرح ساماندهی و توسعه مرز رسمی باشماق مریوان، شروع عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی و تولیدی، طرحهای مسکن مهر و ۲۰ زمین ورزشی، ۴.۲ هکتار گلخانه و ۹۲۳ هکتار آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی و طرحهای قابل افتتاح حوزه کشاورزی استان اشاره کرد.
جهانگیری همچنین با حضور در روستای "هانیس" سنندج، ۱۴۶ کیلومتر راه روستایی را به بهرهبرداری میرساند، سپس در نشستی با نخبگان اقتصادی استان شرکت میکند.