اردبیل- ایرنا- مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل با تاکید بر گسترش ورزش روستاها گفت: با در نظر گرفتن توجهی که در سال‌های گذشته به این حوزه شده، نیاز است که در بحث بودجه ردیفی جداگانه برای گسترش آن در بعد همگانی و قهرمانی دیده شود.

سجاد انوشیروانی روز شنبه در نشست مجمع سالانه هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل افزود: پرداختن به ورزش مناطق محروم به نوعی جهاد در ورزش است که نباید از این موضوع غافل باشیم و در این راستا ۳۰ خانه ورزشی در سال ۹۹ در استان اردبیل تجهیز شد و این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه باید توازن اعتباری بین هیات‌های ورزشی با توجه به عملکرد مثبت آنها در استان‌ها رعایت شود، گفت: بازی‌های بومی و محلی می‌تواند فرمانداران، بخشداران و حتی دهیاران را مجاب کند تا بسترهای لازم را برای برگزاری مسابقه‌ها و جشنواره‌های ورزشی در مناطق خود در راستای گسترش و توسعه آن فراهم کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به ظرفیت و نسبت به پیشینه تاریخی این استان لازم است که موزه ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی در روستاهای هدف گردشگری ایجاد شود.

۴۰۰ برنامه محوری در روستاهای اردبیل برگزار شد

رئیس هیات روستای و بازی های محلی استان اردبیل نیز در این نشست تشریح کرد: سال ۹۹ نزدیک به ۴۰۰ برنامه محوری در روستاها اجرا و از جمله در دهه مبارک فجر جشنواره بسیار پرهیجان و سنتی "دا"در همه شهرستان‌ها برگزار شد که در برگزاری چنین جشنواره‌هایی در راستای آشنایی نسل جوان با بازی‌ها و سنت‌های دیرین بسیار اهمیت دارد.

علی تقی‌زاده افزود: با توجه به ابلاغ وزارت برای تجهیز ۷۰ خانه ورزش روستایی در سال ۹۹ بیش از ۳۰ خانه ورزش روستایی در سطح استان اردبیل با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد شور و نشاط بین جوانان روستا با لوازم ورزشی مانند فوتبال دستی، تاتمی، میز تنیس، صفحه دارت و شطرنج تجهیز شد و در صدد هستیم تا پایان سال و اوایل سال آینده سایر روستاها نیز تجهیز شوند.

وی با اشاره به تجهیز نخستین خانه ورزشی روستایی ویژه بانوان در روستای باروق گفت: ۵۰ روستای کم برخوردار از سوی یک شرکت با توپ ورزشی و تور والیبال تجهیز شدند.

رئیس هیات روستای و بازی های محلی استان اردبیل اضافه کرد: امسال برای نخستین بار دوره آموزشی با حضور ۵۰ نفر از علاقه‌مندان برگزار شد و برگزاری جام نوروز در رشته‌های فوتبال، فوتسال و بازی‌های بومی و محلی در سطح استان در راستای توسعه و استعدادیابی این رشته‌ها، از جمله هدف‌هاست.

به گفته وی، بیش از ۳۰۰ ورزشکار سازمان یافته در قالب تیم‌های ورزشی مانند والیبال و فوتبال و نیز رشته‌های انفرادی در استان اردبیل فعالیت دارند.