کرمان - ایرنا - تعداد ۲۰ دستگاه اتوبوس درون شهری با حضور جمعی از مسئولان عصر شنبه در کرمان رونمایی و به‌بهره برداری رسید.

ضرورت توسعه حمل‌ونقل همگانی، یکی از اولویت‌ها و نیازهای شهرهای مختلف کشور محسوب می‌شود و همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های مدیریت شهریِ کرمان در این دوره نیز، نوسازی و گسترش ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر کرمان بوده که امروز در سی‌وپنجمین هفته از پویش افتتاح شهرداری کرمان و به‌عنوان هفتمین پروژۀ بزرگ شهرداری، از ۲۰ دستگاه اتوبوس نو خریداری‌شده، رونمایی شد.
در آیین بهره‌برداری از ۲۰ دستگاه اتوبوس جدید درون‌شهری شهر کرمان، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار کرمان و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، این اقدام شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان را ارزشمند و قابل تحسین دانستند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در این آیین، ضمن تبریک ایام و اعیاد پیشِ رو، حرکت شایسته و منطقی شهرداری و شورای شهر در خریداری ۲۰ دستگاه اتوبوس را مورد تقدیر قرار داد و از اعضای شورا و شهردار کرمان به‌واسطه افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های شهری و استمرار آن، قدردانی کرد.
حجت‌الاسلام حسن علیدادی سلیمانی، خریداری ۲۰ دستگاه اتوبوس را از اقدامات خوب شهرداری کرمان ذکر کرد و گفت: شورا و شهرداری کرمان در کنار این اقدامات و طرح‌های کوچک و بزرگ که به‌صورت هفتگی به بهره‌برداری می‌رسد، دو اقدام مهم را نیز باید به‌صورت موازی مورد توجه قراردهند.
وی اقدام اول را به‌روزرسانی تجهیزات و زیرساخت‌های شهری اعلام کرد و گفت: توصیۀ دوم، به‌کارگیری مشاوران و کارشناسان زبده است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان افزود: هرچند در شهرداری کرمان مشاوران و کارشناسان در حوزه‌های مختلف، اقدامات و طرح‌ها را رصد می‌کنند، اما نیاز است که به این مقوله بیشتر توجه شود.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی، یکی از معضلات شهر کرمان را ترافیک سنگین دانست و تأکید کرد: لازم است با مطالعات بیشتر و با ایجاد مسیرهای تسهیل ترافیک، بار ترافیکی کرمان کم شود.

فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای حمل‌ونقل عمومی
استاندار کرمان نیز در این آیین ضمن تشکر از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، به‌واسطه فراهم آوردن زمینه خریداری ۲۰ دستگاه اتوبوس، این اقدام را بسیار ارزشمند و قابل تحسین دانست و افزود: زمانی که از مردم می‌خواهیم از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، باید زیرساخت و ابزار تحقق این خواسته را نیز فراهم کرده باشیم که شهرداری کرمان در این دوره به‌خوبی به این نیاز پاسخ داده است.
علی زینی‌وند، با اشاره به اینکه بسیاری از مردم به‌دلایل متعدد ازجمله استهلاک خودرو، نبود جای پارک و ترافیک سنگین، استفاده از حمل‌ونقل عمومی را به تردد با خودروی شخصی ترجیح می‌دهند، گفت: اقدام ارزشمند شهردار کرمان در راستای توجه به حمل‌ونقل عمومی، زمینۀ استفادۀ بیشتر مردم از این سیستم را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایجاد راه‌کار مناسب ازسوی شهردار کرمان برای تأمین هزینه‌های خرید اتوبوس نیز، قابل تحسین است، اظهار داشت: دولت به‌دلیل کمبود منابع، نتوانسته در تأمین هزینه‌ها به تعهدات خود عمل کند؛ بنابراین، ایجاد تهاتر یا جایگزین کردن راه‌کارهای دیگر می‌تواند مشکل را حل کند.
استاندار کرمان افزود: شیوۀ تهاتر زمین برای خرید این تعداد اتوبوس توسط شهرداری کرمان، می‌تواند الگویی برای سایر شهرها باشد؛ زیرا بسیاری از زمین‌های رهاشده در شهرها، متروکه شده که لازم است از این زمین‌ها برای ایجاد درآمد استفاده کرد.
زینی‌وند تصریح کرد: علی‌رغم اینکه در کرمان اقداماتی انجام شده، اما در زیباسازی و حفظ هویت، نسبت به شهرهایی مثل یزد و اصفهان، دچار عقب‌افتادگی است؛ بنابراین، باید در کنار تقویت زیرساخت حمل‌ونقل، به این موارد نیز توجه و هارمونی و تناسبی در شهر ایجاد کرد.
وی با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی و مورد توجه بودن آن توسط همه گفت: ما نیز طرفدارحفظ بناهای ارزشمند هستیم، اما این ارزش باید متوجه آثار ارزشمند و با قدمت تاریخی باشد و اگر بنایی واجد ازرش تاریخی نیست، نباید آن را به‌عنوان سدی درجهت زیباسازی شهر قرار دهیم.

کمک و همراهی مجلس شورای اسلامی برای افزایش درآمد شهرداری‌ها
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از زحمات و تلاش‌های مدیران شهرداری کرمان و شورای اسلامی شهر، در ارتقای ظرفیت‌های شهری، ابراز امیدورای کرد اقدامات این دوره از مدیریت شهری، مسیری را برای ارتقا و حرکت در دوره‌های بعدی فراهم کند و این اقدامات استمرار داشته باشد.
محمدرضا پورابراهیمی، وضعیت بودجه شهرداری کرمان را مطلوب دانست و افزود: در ابتدای دوره پنجم شورای اسلامی شهر، بودجه پیش‌بینی‌شده برای شهرداری کرمان، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود که این بودجه در سال ۱۴۰۰، چهار برابر شده است.
وی با بیان اینکه بودجه پیش‌بینی‌شده برای شهرداری کرمان، متناسب با مأموریت‌های یک کلان‌شهر است، افزود: به‌طور حتم بعد از شهادت سردار دل‌ها، مأموریت‌های شهرداری در حوزۀ خدمات شهری چندین برابر شده است؛ زیرا در سال‌های آینده شاهد حضور هزارن نفر از زائران از سراسر دنیا خواهیم بود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، چهار برابر شدن بودجه شهرداری را حرکتی خوب و آغازی برای شکل‌گیری اتفاقات خوب در شهر کرمان دانست و از همکاری مجلس در خصوص افزایش بودجه شهرداری‌های کشور خبر داد.
پورابراهیمی افزود: جلسات مستمری با حضور شهردار کرمان و شهردارن کلان‌شهرهای دیگر، در خصوص سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده برگزار شده و علی‌رغم  نگرانی شهرداران ازجهت کاهش سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده، امیدورایم بتوانیم در کمیسیون اقتصادی مجلس، آنچه را که به‌عنوان ظرفیت قانونی برای کمک به شهرداری‌ها مصوب شده، عملی کنیم.
وی ادامه داد: هنگامی که شهرداری‌ها با رکود ساخت مسکن و کاهش صدور پروانه ساختمانی، در اداره شهرها با سختی و مواجه می‌شوند، اگر از طریق ظرفیت‌های قانونی مثل مالیات بر ارزش افزوده به آن‌ها کمک نشود، با مشکلات متعدد روبه‌رو خواهند شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ با اعمال ظرفیت‌های حمایتی مثل قانون مالیات بر ارزش افزوده که در حوزۀ بودجه شهرداری است، شهرداری‌ها را یاری خواهیم کرد.
قائم‌مقام شرکت ایران‌خودرو دیزل نیز در این آیین با اشاره به اینکه امروز شاهد رونمایی از عملکرد خود هستیم، گفت: پس از هشت‌سال، تولیدات خود را افزایش داده‌ایم.
کوثری همچنین از مهندس عالم‌زاده، شهردار کرمان، به‌واسطه فراهم آوردن زمینه و ایجاد یک الگوی مناسب برای همکاری جهت خرید اتوبوس تشکر کرد و گفت: خرید ۲۰ دستگاه اتوبوس توسط شهرداری کرمان، یکی از اولین قراردادها با شهرداری‌های کشور بود.