نوشهر - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه (نوشهر) از رفع محدودیت‌های صدور مجوز برای متقاضیان احداث گلخانه و پرورش گل و گیاه در قطعات موسوم به ۱۰ هکتاری غرب مازندران خبر داد.

به گزارش ایرنا ، تعداد ۹۵۳ قطعه زمین ۱۰ هکتاری در سال ۱۳۴۶ با هدف ، تعیین مرز دائم جنگل‌ها ، کم کردن مشکلات حفاظت از اراضی جنگلی جلگه‌ای ، بهره‌برداری بهینه از اراضی موجود ، ایجاد درآمد برای وزارت منابع طبیعی از طریق اجاره و فروش ، ازدیاد تولیدات کشاورزی ، ایجاد کار برای دامداران سنتی و جنگل‌نشینان و بهره‌برداری از درختان در اراضی جنگلی جلگه‌ای به نزدیکان دربار حکومت پهلوی واگذار شد، ولی در عمل ، آنچه در این قطعات انجام شد با اهداف اعلام شده فاصله گرفت.

با پیروزی انقلاب اسلامی هم این اراضی پس از ثبت سند به نام اشخاص به منظور احداث باغ مرکبات و نیز زراعت چوب به کشاورزان واگذار شد و متاسفانه به علت بی تدبیری اداوار گذشته گستره ای از این اراضی جنگلی و جلگه ای خارج از بافت روستاها و حریم شهرها، بدون مجوز تغییر کاربری به قطعات کوچک از یکهزار متر گرفته تا بیش از پنج هزار متر تفکیک شد و مورد استفاده در ساخت و سازهای غیر مجاز قرار گرفت.

عبدالرضا سنگاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : یکی از مشکلات اساسی متقاضیان مجوز احداث گلخانه در اراضی موسوم به ۱۰ هکتاری این بود که برابر ضوابط نمی توانستند در قطعات تفکیک شده مجوز احداث گلخانه دریافت کنند و منابع طبیعی فقط با احداث گلخانه در همان اندازه اصلی ۱۰ هکتاری تفکیک نشده با احداث گلخانه موافقت می کرد.

این مسئول ادامه داد: تا اینکه این موضوع با پیشنهاد مسئولان جهادکشاورزی و درخواست تولیدکنندگان گل و گیاه شهرستان های نوشهر، چالوس و عباس آباد و پیگیری و نامه نگاری نماینده مردم این شهرستان ها در مجلس شورای اسلامی اخیراً طی نشستی با حضور وزیر جهاد کشاورزی مطرح شد و در نهایت صدور مجوز برای احداث گلخانه در اراضی تفکیک شده ۱۰ هکتاری پس از دستور وزیر جهاد کشاورزی، مورد موافقت رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری قرار گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر گفت: بر اساس دستورالعملی که به تازگی از سوی رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری ابلاغ شده آن دسته از متقاضیانی که در این اراضی  موسوم به قطعات ۱۰ هکتاری زمین های تفکیک شده در ابعاد مختلف دارند می توانند پس از انجام پروسه اداری و موافقت مسئولان این اداره کل مجوز های لازم برای احداث گلخانه دریافت کنند.

سنگاری افزود: برابر این دستورالعمل متقاضیان با دریافت مجوز فقط می توانند با احداث گلخانه از امتیاز آب ، برق و گاز بهره مند شوند، اما حق احداث هیچگونه بنای دیگری را ندارند و درصورت ارائه گزارش و یا مشاهده کارشناسان این نهاد می توانند برابر قانون مجوز صادره به این متقاضی را باطل و از ادامه فعالیت او جلوگیری کنند.

وی گفت : از مجموع ۹۵۳ قطعه ۱۰ هکتاری در منطقه غربی استان مازندران بیش از ۵۰۰ قطعه آن در شهرستان عباس آباد وجود دارد و از سال ها پیش تعداد زیادی از متقاضیان گل و گیاه برای دریافت مجوز به منظور فعالیت در این بخش در انتظار چنین مصوبه ای بودند.

مدیر جهاد کشاورزی عباس آباد هم  در اینباره گفت: عده ای از تولید کنندگان گل و گیاه در این اراضی اگرچه به صورت جسته گریخته فعالیت می کردند منتهی یکی از مشکلات آنان نداشتن گاز و ایجاد سامانه گرمایشی ، برق و آب بوده و منابع طبیعی هم با صدور مجوز قطعات کوچک برای ساخت گلخانه موافقت نمی کرد. 

خیرالله ابوالحسنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اغلب این دسته از تولیدکنندگان نیز سیستم گرمایشی گلخانه‌های خود را با تامین نفت گاز راه اندازی می‌کردند و این وضعیت هم مشکلات خاص خود را داشت.

وی همچنین اظهار داشت: هم اینک حدود ۵۰ فقره پرونده متقاضی مجوز احداث مجموعه تولید گل و گیاه با در اختیار داشتن اراضی هرکدام از ۵۰۰ متر تا ۲ هکتار از سال ها پیش در انتظار صدور مجوز بودند و امیدواریم با دستورالعمل جدید وزارت جهاد کشاورزی این دسته از متقاضیان بتوانند برای احداث گلخانه به آسانی مجوز دریافت کنند. 

برابر آمار در شهرستان عباس آباد دست کم هزار و ۲۵۰ بهره بردار به تولید گل و گیاه در سطحی حدود ۸۸ هکتار فضای روباز و ۷۱ هکتار فضای بسته فعالیت می کنند و هرسال حدود ۱۵ میلیون اصله درختچه های زینتی و گلدان های آپارتمانی در این شهرستان تولید و مقادیر از آن نیز به دیگر کشورها از جمله عراق ، افغانستان و ارمنستان صادر می شود .