ساری – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ گفت: اقتصاد و همچنین فعالیت گردشگری شهرستان در دولت تدبیر و امید تحول گسترده‌ای را به خود دید که ناشی از حمایت‌های دولت در قالب اعطای تسهیلات ارزان قیمت و همچنین طرح‌های تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری بود.

رجب فلاح زیلتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وسعت اراضی شالیزاری شهرستان سیمرغ را سه هزار و ۲۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: در هفت سال دولت تدبیر و امید بیش از یکهزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان تجهیز و نوسازی شده است.

وی ادامه داد: برای این میزان تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در سطح شهرستان سیمرغ بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری و هزینه شده است که به نوعی کیفیت و همچنین حجم برداشت محصولات را در این شهرستان متحول کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ مزیت های این طرح را استفاده بهینه از آبیاری در شالیزار، کاهش هزینه تولید و افزایش درآمد خانوار کشاورزی، جلوگیری از هدررفت آب و غیره اعلام کرد.

فلاح به تاخیر تحقق طرح تجهیز و نوسازی حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری سیمرغ به دلیل بی رغبتی کشاورزان اشاره کرد و افزود: دولت این توانایی را هم دارد تا در صورت تمایل کشاورزان نسبت به تجهیز و نوسازی این میزان زمین شالیزاری هم اقدام کند.

وی با اعلام اینکه از یکهزار و ۸۰۰ هکتار تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری تاکنون ۲۱۰ کیلومتر کانال انتقال خاکی در طی ۲ سال انجام شده است، گفت: با اجرای این طرح بیش از ۱۵ درصد از هدر رفت آب جلوگیری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ از مرمت و بازسازی آب بندان ۷۵ هکتاری روستای سوخت‌آبندان اشاره کرد و ادامه داد: طرح مرمت و بازسازی آب بندان با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی سازمان جهاد کشاورزی در حال اجرا است.

فلاح با بیان اینکه این شهرستان دارای ۲۰ قطعه آب بندان است، افزود: تاکنون مرمت و بازسازی ۶ قطعه آب بندان و همچنین مطالعات برای لایروبی هشت قطعه دیگر انجام شده است.

افزایش ۵۰ درصدی سطح تولید توت فرنگی در سیمرغ

فلاح شهرستان سیمرغ را یکی از قطب های کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۰ درصد یعنی ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت توت فرنگی اختصاص دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ اظهار داشت: سالانه چهار هزار و ۲۰۰ تن محصول توت فرنگی در سطح این شهرستان برداشت می شود که نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی شهرستان ایفا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۱۱۸ هکتار باغ کیوی در سطح این شهرستان وجود دارد، ادامه داد: میزان برداشت تولید کیوی در سیمرغ هم بیش از چهار هزار و ۱۳۰ تن است که به بازار مصرف مازندران و استان های دیگر عرضه می شود.

مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ همچنین به کشت ذرت در این شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: سطح زیر کشت ذرت در سیمرغ هم حدود ۷۵۰ هکتار با میانگین عملکرد ۱۲ تا ۱۵ تن در هکتار به صورت دانه ای است.

پرداخت بیش از ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به خسارت دیدگان سیل

فلاح همچنین به خسارت سیل سال ۹۷و ۹۸ به کشاورزی شهرستان سیمرغ اشاره کرد و گفت: ورود به موقع دولت برای پرداخت تسهیلات باعث بازگشت هر چه زودتر کشاورزان این شهرستان به فصل کشت شد. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ گفت: دولت برای جبران خسارت سیل در شهرستان سیمرغ به یکهزار و ۸۰۱ بهره بردار مبلغ  ۳۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت است.

وی با اشاره به اینکه به ۶۴۷ بهره بردار کشاورزی شهرستان سیمرغ نیز مبلغ ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره تعلق گرفته است، گفت: کل اعتبار پرداختی تسهیلات جبران خسارت سیل برای کشاورزان در سطح این شهرستان بیش از ۶۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ با اعلام اینکه در سال جاری ۶ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی پرداخت شد، ادامه داد: این میزان تسهیلات بابت خرید ۶۸ دستگاه ادوات کشاورزی بوده است.

فلاح در پایان گفت: در سال جاری اعطای تسهیلات بانکی به بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان در طرح مشاغل خانگی ۱۰۲ میلیون ریال، خسارت دیدگان کرونا، بسته رونق تولید و مشاغل خانگی هم ۲۹۸۷۰ میلیون ریال بوده است.

قلع و قمع ۹ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در سیمرغ

فلاح با اشاره به اینکه در سال جاری ۹ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان قلع و قمع شد، گفت: عملیات قلع و قمع با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی و با همکاری نماینده دادستان و نیروی انتظامی انجام گرفت.

وی بیان کرد: سامانه ۱۳۱ برای جلوگیری از تغییر کاربری های غیرمجاز و تخریب اراضی کشاورزی بوسیله افراد سودجو در شهرستان فعال است و از روستاییان و شهروندان می خواهیم چشم هوشیار جهاد کشاورزی باشند.