به گزارش ایرنا سید سعید شاهرخی روز یکشنبه در پیامی به مناسبت ۲۱ فوریه روز جهانی راهنمایان گردشگری، با تبریک این روز به فعالان و تلاشگران این حرفه افزود: انتخاب روزی برای راهنمایان گردشگری در تقویم جهانی نشان از جایگاه ارزنده این حرفه در صنعت گردشگری و در میان مشاغل مهم جهان دارد.
در ادامه این پیام آمده است: بدون شک راهنمایان گردشگری خط مقدم صنعت گردشگری بوده و در توسعه این صنعت سهم بسزایی دارند.
استاندار همدان روز جهانی راهنمایان گردشگری را به تمامی فعالان این عرصه مهم و تاثیرگذار تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد: با وجود همه محدودیت های کرونایی شاهد توسعه گردشگری در دیار کهن همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران باشیم.
علی خاکسار معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان چندی پیش اعلام کرد: در استان همدان ۲۴ نفر راهنمای داخلی، ۱۰۶ نفر راهنمای بین المللی و ۶ نفر راهنمای تخصصی فعالیت دارند که پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۳۹۹ به این تعداد حداقل ۲۰ نفر افزوده شود.
استان همدان با یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران معرفی شده است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه، گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران این استان است.