مسعود نادریان جهرمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بخش قابل توجهی از جمعیت کشور و استان را کارمندان و کهنسالان تشکیل میدهند اما برنامه جامع و کامل برای فعالیتهای بدنی و ورزش آنان از سوی متولیان امر در نظر گرفته نمیشود.
وی اضافه کرد: کارکنان ادارات و دستگاهها و سازمانها به دلیل مشغله کاری کمتر به ورزش فکر میکنند و همین امر سبب افزایش مشکلات جسمی در آنان میشود لذا نیاز است که برنامه جامع و در قالب مشوقهای گوناگون برای آنها تدوین کرد.
عضو هیات علمی و استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه اصفهان ادامه داد: اینکه ورزش و فعالیتهای فیزیکی را فقط مختص جوانان بدانیم اشتباه است که بر بیماریها و نارسایی های جسمی از یک سو و معضلات روحی روانی از سوی دیگر اضافه خواهد کرد.
نادریان با اشاره به اینکه ورزش در سنین بالا و سالمندی نیز مقولهای با اهمیت و مورد توجه در کشورهای پیشرفته است خاطرنشان کرد: با اینحال در کشورمان کمتر به این موضوع بها دادهایم که خود عاملی برای افزایش چالشها برای این بخش از جامعه خواهد بود.
وی تصریح کرد: بنابراین پیشنهاد میشود برای ورزش بازنشستگان و کهنسالان نیز تدبیر و برنامه های مشخص عملیاتی برای آنان در تدوین شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پایداری تندرستی و نشاط شخصی و اجتماعی مهمترین هدف ورزش است گفت: نگرش درست به این ۲ شاخص باید بیش از گذشته اذهان عمومی و مسوولان قرار گیرد تا بر مبنای آن و با اتخاذ تصمیمات اصولی نیل به اهداف نامبرده افزایش یابد.
سن سالمندی از نظر سازمان جهانی بهداشت در بسیاری کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بر مبنای ۶۰ سال است.
بر پایه آخرین آمار سال ۱۳۹۵، ۹.۳۷ درصد از جمعیت کشور در مرحله سالمندی قرار داشتند که هفت میلیون و ۴۵۰ هزار تن را شامل میشوند، این رقم در استانهای مختلف کشور با پراکندگی همراه است.
حدود ۳۷۵ هزار ورزشکار سازمان یافته و بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ باشگاه ورزشی در استان اصفهان فعالیت میکنند.