شیراز-ایرنا- اعضای شورای اسلامی شیراز به شهرداری این شهر مجوز دادند با اختصاص ۱۴ میلیارد و ۵۹۰ میلیون ریال به رهایی شماری از زندانیان جرایم مالی غیر عمد و همچنین گروه جهادی تغسیل (غسل دادن) و تدفین اموات کرونایی شیراز کمک کند.

اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، عصر یکشنبه در یکصد و هفتاد و دومین نشست این نهاد، طرح یک فوریتی جمعی از اعضای این شورا را در باره شرکت در برنامه نذر رهایی به منظور آزادسازی شماری از زندانیان جرایم مالی غیرعمد زندان مرکزی شیراز بررسی کردند.

در این طرح که از سوی کمیسیون‌های برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک و نیز کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی این شورا ارائه شد، شوراییان به شهرداری شیراز اجازه دادند ۱۰ میلیارد ریال را با هدف آزادسازی زندانیان جرایم مالی غیرعمد زندان مرکزی شیراز که ساکن شهر شیراز هستند، پرداخت کند.

همچنین اعضای شورای اسلامی شهر شیراز به شهرداری این شهر مجوز داند که نسبت به پرداخت چهار میلیارد و ۵۹۰ میلیون ریال از محل ردیف مشخص به ۸۰ نفر از اعضای گروه جهادی تغسیل (غسل دادن) و تدفین درگذشتگان ناشی از بیماری کرونا در این شهر اقدام کند. 

در ادامه این نشست نیز، طرح یک فوریتی تعدادی از اعضای این نهاد در باره دفن درگذشتگان اعم از فوت عادی و کرونایی، بدون اخذ وجه در آرامستان بهشت احمدی تا سی و یکم خرداد ماه سال ۱۴۰۱ را بررسی شد.

بر این اساس، شورای اسلامی شهر شیراز به شهرداری اجازه داد با هدف رفاه حال خانواده درگذشتگان و همچنین تشویق شهروندان برای دفن متوفیان خود در آرامستان بهشت احمدی شیراز، در امور تغسیل، تکفین، حمل، تدفین، تهیه و نصب سنگ قبر درگذشتگان در آن آرامستان، بدون اخذ وجه از محل ردیف های اعتباری مشخص اقدام کند.

شهرداری شیراز برای خرید ۵۵ دستگاه اتوبوس و خودرو ویژه معلولان اقدام کند 

بررسی لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز، درباره کسب مجوز انعقاد قرارداد خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس با شرکت ایران خودرو دیزل به نرخ مصوب و بدون تشریفات، موضوع دیگری بود که در این نشست مطرح شد.

اعضای شورای پنجم پس از تصویب دو فوریت این لایحه، این مجوز را به شهرداری شیراز دادند که به استناد بند یک ماده ۳۱ آیین نامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به شهرداری‌های سایر مراکز استان‌ها، کلان شهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، برای انعقاد قرارداد خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس و همچنین پنج دستگاه ون (خودرو ویژه معلولان) با شرکت ایران خودرو دیزل به نرخ مصوب و بدون تشریفات، اقدام کند.

اصلاح مصوبه تعیین بهای بلیت مترو شیراز

همچنین در این نشست، ایراد فرمانداری شهرستان شیراز درباره مصوبه تعیین بهای بلیت سال ١٤٠٠ مترو شیراز با نرخ شناور، بررسی و اصلاح شد.

بر اساس ماده واحده این مصوبه، مبلغ ورودی هر ایستگاه برای دارندگان کارت شهروندی ۶ هزار و ۵۰۰ ریال خواهد بود که در هنگام ورود از کارت مسافران کسر و باقی مانده مبلغ بر اساس مسافت طی شده، در هنگام خروج از کارت آنها کسر خواهد شد، بدین صورت که پرداخت با کارت بلیت شهروندی از صفر تا ۲ و نیم کیلومتر ۲ هزار ریال، از ۲ تا پنج کیلومتر سه هزار ریال، از پنج تا هشت کیلومتر چهار هزار ریال، از هشت تا ۱۱ کیلومتر پنج هزار ریال، از ۱۱ تا ۱۵ کیلومتر ۶ هزار ریال، از ۱۵ تا ۱۹ کیلومتر هفت هزار ریال از ۱۹ تا ۲۲ کیلومتر هشت هزار ریال خواهد بود.  

همچنین با استناد به این مصوبه مبلغ بلیت تک سفره با (توکن یا QR) ۲۰هزار ریال تعیین شده است.

در تبصره اول این ماده واحده نیز آمده است که در صورت عدم پرداخت بهای بلیت در زمان خروج توسط مسافران، مبلغ ۱۰ هزار ریال از موجودی کارت آنان در سفر بعدی بابت بهای بلیت سفر قبلی کسر خواهد شد.

افزون بر این، در تبصره دوم این ماده واحده، تاریخ اجرایی شدن این مصوبه از پانزدهم فروردین سال ۱۴۰۰ تعیین شده است.

بافت سبز شیراز با هویت این شهر همخوان باشد

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه از پانزدهم تا بیست و یکم اسفندماه به عنوان هفته درختکاری نامگذاری شده است، از متولیان این حوزه و به ویژه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز تقاضا می‌کنم به مواردی که در این زمینه باید به آن توجه شود، اهتمام لازم داشته باشند.

علی ناصری افزود: از آنجا که یکی از شاخص‌های شیراز، وجود بوستان‌ها، باغ‌ها و فضای سبز آن است، باید هویت گیاهی و فضای سبز این شهر نیز متناسب با این شاخص‌ها باشد و برای کاشت درختان، درختچه‌ها و بوته‌هایی اقدام کرد که ضمن سازگاری با اقلیم شهر، فضای موجود در اشعارِ توصیفی شهر شیراز را در اذهان متبادر سازد.

وی ادامه داد: بسیاری شیراز را با بهار نارنج، سروناز، افرا و گل‌های نسترن، رُز، شب بو، نرگس، محبوبه، یاس و اطلسی می‌شناسند، لذا باید به این نکات نیز توجه داشته باشیم.

ناصری اضافه کرد: با توجه به مصوبه اخیر شورای اسلامی شهر شیراز که روز بیست و یکم اسفندماه را به عنوان روز پاکبان به تصویب رساند، انتظار این است که شورای فرهنگ عمومی این شهرستان نیز این روز را در تقویم فرهنگی شهر شیراز نهادینه کند تا با این اقدام، شاهد افزایش نقش شهروندان فهیم در مشارکت فعالانه برای حفظِ پاکیزگی این شهر باشیم.

لزوم توجه شهرداری شیراز به ورزش قهرمانی

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه بیان داشت: در دهه‌های اخیر، در تمام کشورهای در حال توسعه، بیش از گذشته، شاهد حمایت دولت‌ها و شهرداری‌ها از ورزش حرفه‌ای با هدف کسب عناوین و افتخارات ورزشی و نیز بهره‌مندی از مزایای مادی و معنوی آن هستیم. 

احمد تنوری افزود: در کشور ما نیز اگر چه دولت از توسعه زیر ساخت‌های ورزش حرفه‌ای حمایت کرده است، اما موفقیت اقتصاد ورزش و به تبع آن کسب افتخارات ورزشی، بدون حمایت شوراهای اسلامی و شهرداری‌های کلانشهرها، محقق نخواهد شد. 

وی بیان کرد: سال‌هاست که هیچ تیمی از شیراز، در هیچکدام از ورزش‌های پُرطرفدار مانند فوتبال، فوتسال، والیبال، بسکتبال و هندبال در در رده بزرگسالان و در لیگ‌های حرفه‌ای کشور یا در جام حذفی موفق به کسب عنوان قهرمانی نشده است. 

تنوری گفت: این عدم توفیق، نارضایتی اهالی شیراز و نیز تمام علاقه‌مندان به این شهر و اقلیم پارس را به دنبال داشته و امروز اکثر شیرازی‌ها خواهان حمایت مجموعه مدیریتی این شهر از ورزش‌های تیمی حرفه‌ای در راستای کسب عناوین قهرمانی در کشور و آسیا هستند. 

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: روند ایجاد باشگاه شهرداری شیراز نیز با وجود درخواست و پیگیری مکرر در دوران تصدی کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی این شورا، بسیار به کندی پیش رفت و در سال چهارم عمر شورای پنجم، شهرداری شیراز موفق به اخذ مجوزها و پروانه باشگاه ورزشی شد و عملا این فرصت در سال‌های گذشته از دست رفت.

تنوری ادامه داد: شورای اسلامی شهر شیراز، شهرداری این شهر را مکلف کند با ایجاد تیم‌های ورزشی در پنج رشته پُر طرفدار، فوتبال، فوتسال، والیبال، بسکتبال و هندبال در تمام رده‌های سنی و در ۲ بخش ورزش بانوان و مردان، و تقبل تمام هزینه‌های مالی آن، برای شرکت این تیم‌های ورزشی در لیگ‌هایی که منع قانونی بابخشنامه دولت ندارد و همچنین برای قهرمانی این تیم‌ها در سطوح مختلف، برنامه‌ریزی و اقدام کند.