آرش آریانژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مطالعات سد سیازاخ توسط مشاور آب نیرو در سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۱ انجام شده است، اظهار داشت: کار احداث این سد در حال حاضر ۸۹.۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه عملیات اجرای بدنه این سد در سال ۱۳۸۴ بوده است، افزود: کنترل و تنظیم جریانهای نابهنگام رودخانه قزل اوزن، تامین دائم آب زیست محیطی مسیر رودخانه قزل اوزن و تامین آب ۲۰ هزار هکتار اراضی پایین دست، از جمله اهداف ساخت سد سیازاخ است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: تامین آب شرب مردم و صنایع شهرستانهای دیواندره، بیجار، حسن آباد یاسوکند، زرینه و حدود ۳۰۰ روستای مسیر و تامین انرژی برق آبی به میزان۵.۸ مگاوات، از دیگر اهداف اجرای طرح این سد است.
آریانژاد اضافه کرد: توسعه صنعت گردشگری و توریسم، ایجاد اشتغالزایی در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و صادرات آن و همچنین توسعه صنعت پروش ماهی و آبزی پروری در مسیر پایین دست سد از جمله اهداف اصلی ساخت سد سیازاخ بشمار میآید.
۱۹ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد، مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
سد مخزنی سیازاخ با ۲۳۰ میلیون مترمکعب ظرفیت در فاصله هفت کیلومتری دیواندره واقع شده است.