به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری یونایتدپرس، این مرکز در بیانیه ای مطبوعاتی افزود: عوارض جانبی مرتبط با تزریق این واکسن های کرونا به میزان تقریبا یک عارضه در هر ۲ هزار دوز گزارش شده است و بیش از ۹۰ درصد این عوارض در دسته عوارض «غیر جدی» قرار می گیرند. داده ها نشان می دهند که سردرد شایع ترین عارضه جانبی و به دنبال آن خستگی و سرگیجه قرار دارد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا همچنین اعلام کرد: اگرچه ۱۱۳ مورد مرگ نیز پس از دریافت این واکسن ها گزارش شده است، اما هیچ یک از این موارد مرتبط با تزریق واکسن نبوده و حدود ۶۵ درصد از این تلفات مربوط به ساکنان خانه های سالمندان بوده است.
طبق اعلام این مرکز این یافته ها براساس ۱۳.۸ میلیون دوز اولیه واکسن کرونای شرکت های فایزر- بایون تک و مُدرنا به دست آمده است که از ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰تا ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۴ آذر تا ۲۴ دی ۹۹ ) در آمریکا تزریق شدند.
این مطالعه نشان داد که در مورد هر ۲ واکسن های کرونا فایز و مدرنا که باید در ۲ دوز تزریق شوند و برای استفاده در اواسط دسامبر مورد تایید قرار گرفتند، کمتر از هفت هزار عارضه جانبی گزارش شده است.
این مرکز در این بیانیه تصریح کردند: ارایه دهندگان خدمات بهداشتی و دریافت کنندگان واکسن می توانند در مورد بی خطری واکسن های کرونای شرکت های فایزر-بایون تک و مدرنا اطمینان داشته باشند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، کمتر از ۱۰ درصد از عوارض جانبی گزارش شده جدی و یا تهدید کننده زندگی تلقی می شوند، این رقم شامل کمتر از ۱۰۰ مورد آنافیلاکسی، یا یک واکنش آلرژیک شدید است که در مورد هر دو واکسن گزارش شده است.
این مرکز افزود: از عوارض جانبی غیر جدی، ۲۲ درصد سردرد، ۱۷ درصد موارد خستگی و ۱۷ درصد سرگیجه گزارش شده است. بررسی پیگیری بیش از ۱.۶ میلیون دریافت کننده واکسن نشان داد که بیش از ۷۰ درصد آنها پس از دریافت واکسن فایزر و یا مُدرنا، درد در محل تزریق را تجربه کرده اند. تقریباً یک سوم دریافت کنندگان تب و ۳۰ درصد گزارش کردند که طی هفت روز از دریافت هر یک از این دو واکسن دچار سردرد شده اند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا اعلام کرد: تقریباً ۸۰ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که پس از دریافت دوز دوم واکسن فایزر، درد در محل تزریق را تجربه کرده اند، در حالی که ۵۴ درصد خستگی را گزارش کردند، ۴۷ درصددرد عضلانی داشتند و ۴۳ درصد از سردرد رنج می بردند. این اعداد پس از دریافت دوز دوم واکسن بسیار بیشتر از دوز اول واکسن بود، اما همه آنها غیر جدی در نظر گرفته شدند.
این مرکز افزود: اطلاعات مربوط به عوارض جانبی دوز دوم واکسن مُدرنا در دسترس نبود، زیرا دوز دوم این واکسن پیش از پایان این مطالعه در روز ۱۳ ژانویه هنوز تزریق نشده بود. با این حال، داده ها نشان داد که میزان عوارض جانبی بدنبال تزریق دوز اول برای هر دو واکسن مشابه بود.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، دو دوز واکسن مُدرنا که برای استفاده در روز ۱۸ دسامبر تایید شد، به فاصله ۲۸ روز تزریق می شوند. این در حالی است که ۲ دوز واکسن فایزر که برای استفاده در روز ۱۱ دسامبر مورد تایید قرار گرفت، به فاصله ۲۱ روز تزریق می شود.