به گزارش خبرنگار معارف ایرنا سید عباس صالحی روز دوشنبه در پنجاهو هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با اشاره به قرار گرفتن در فضای قرآنی که وفای به عهد اهمیت پیدا می کند، ابراز امیدواری کرد تا دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی یک شبکه به همپیوسته را در مسیر آماده سازی نهایی عرضه کند.
وی همچنین در ادامه به روند فعالیت های کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم اشاره و تاکید کرد: کارهای انجام گرفته و طرح هایی که امروز رونمایی شد از نقاط قابل ارجاع برای فعالیت های قرآنی در آینده باید باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر پایش این طرح ها در دبیرخانه کمیسیون توسعه تاکید کرد و گفت: هر پژوهش و تحقیق باید مقدمه عمل باشد اینکه متناسب با عمل چگونه باشد، باید تعریفی از سوی دبیرخانه صورت گیرد.
صالحی درباره طرح های رونمایی شده هم گفت: مجموعه های آماده شده نوید خوبی را برای تحقق طرح های کمیسیون توسعه به عنوان طرح های مبنایی می دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سند ملی توسعه وقف قرآنی، بر ضرورت افزایش کمیت موقوفات قرآنی و افزایش سهم موقوفات و اضافه شدن نیت های جدید به موقوفات قرآنی تاکید کرد.
وی افزود: سند ملی وقف قرآنی یکی از حوزه های پایه است. چون وقف از تعالیم قرآن نشات گرفته و از بحث های پایه بوده است.
صالحی طرح سازمان دارالقرآن را برای آسیب شناسی مراسم و همچنین مدیریت جلسات خانگی قرآن یک بستر قابل توجه برای افزایش انس با مفاهیم و حفظ و قرائت قرآن دانست.
وی طرح جهاد دانشگاهی را از این جهت قابل توجه دانست و گفت: با تالیف کتاب خبرنگاران قرآنی می توانیم خبرنگاران قرآنی موفق داشته باشیم و می توانیم وضعیت جشنواره های قرآنی را تحلیل کنیم.
** رونمایی از سه طرح قرآنی
سند ملی توسعه وقف قرآنی رونمایی شد
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: این سند راهبردی در دوران مسئولیت حجت الاسلام سید مصطفی حسینی انجام شده و دارای چهار محور است. یک محور مربوط به راهبردهای توسعه وقف قرآنی ایت، محور دوم اقدامات مربوط به هر راهبرد تدوین شده، محور سوم درباره چالش هاست و محور چهارم مربوط به فراوانی موقوفات و رقبات حوزه قرآن است.
مهدی قره شیخلو میزان موقوفات قرآنی را نسبت به سایر موقوفات دو درصد برشمرد و گفت: امیدواریم بتوانیم سهم وقف قرآنی را در کشور افزایش دهیم.
عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تهیه و تدوین این سند بر اساس طرحی با همکاری کمیسیون تبلیع و ترویج قرآن کریم و سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده است.
حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به پایین بودن سهم موقوفات قرآنی در سطح کشور خواستار ترویج فرهنگ وقف قرآنی شد.
محتوای آموزشی تولید شده دوره های آموزشی ارتقاء دانش و مهارت تخصصی کارکنان حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم از دیگر محصولات رونمایی شده بود که حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در یک ارتباط تصویری ویژگی های این طرح را برشمرد.
مجموعه مطالعات و دوره های تخصصی طراحی شده توسعه نظام تبلیغ و ترویج قرآن کریم از دیگر طرح های ارائه شده در این جلسه بود که محمدحسین حسنی رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان توضیحاتی درباره این طرح ارائه کرد.
** برنامه جامع قرآن و فضای مجازی
برنامه اجرایی سازی برنامه جامع فعالیت های قرآنی در فضای مجازی دستور دیگر این جلسه بود که محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه قرآن و رسانه گزارشی از روند تدوین تا تصویب این سند در شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه کرد و برخی اعضا نظراتی را مطرح کردند.
فقهی زاده پیشنهاد کرد تا تمام برنامه های سند قرآن و فضای مجازی به اتحادیه موسسات قرآنی واگذار شود و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از نظرات اعضا، گفت: اتحادیه موسسات قرآنی حداکثر ظرف دو هفته اولویت های خود را به کارگروه قرآن و رسانه ارائه کند و کارگروه نیر آن را به عنوان مصوبه تلقی و به اتحادیه موسسات قرآنی واگذار کند.
در این مراسم همچنین عضویت نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی به تصویب رسید.